icon

Zápal miechy - osobné skúsenosti

mia247
8. jún 2025

Ahojte , prosím hľadám možno nádej, povzbudenie. Ideálne reálne skúsenosti s pozitívnym koncom. Už 2 týždeň ležím v nemocnici, so zápalom miechy. Bol rozsiahly, od pŕs dole som v priebehu pár hodín ochrnula. Teraz, po dvoch týždňoch začínam trošku hýbať pravou nohou, ľavá stále bez zmeny nepohnem ani prstami. Mam za sebou 2 kúry plazmaferézy. Nikto mi nevie povedať ako akmnou bude. Viem ze to nikto nevie len mi je hrozne dlho bez deti. Doma mám dve deti, mala má len rok a doposiaľ bola kojená. Je ni hrozne ťažko.. prosím , nemáte niekoho vo svojom okolí čo si týmto prešiel?

jaga18
•
8. jún 2025

Kolegynin syn to mal pri Covide. V nemocnici bol 4 týždne, potom ho prepustili do domáceho ošetrenia. Už pri prepustení urobil 2-3 kroky. Šlo to pomaly, absolvoval intenzívne rehabilitácie, cca 9 mesiacov trvalo, kým sa vrátil do normálneho života. Prognózy boli tiež veľmi neisté, ale pre šťastie to dopadlo dobre. Bol vtedy aktuálne po výške, mal 25-26 rokov, ona s ním musela ostať doma prvé mesiace a starať sa oňho. Je to vážna diagnóza, zotavovanie potrebuje čas. Veľmi držím palce a prajem skoré uzdravenie bez následkov.

luxus10
•
8. jún 2025

mala si pri porode spinal? ci uraz ci cokolvek pichane do miechoveho kanala?

mia247
autor
•
8. jún 2025
@luxus10

mala si pri porode spinal? ci uraz ci cokolvek pichane do miechoveho kanala?

@luxus10 mala som epiduralku pri pôrode ale to vylúčili ze by po vyše roku vyvolala zapal.. nič nevyšlo, úraz som nemala , chorá som dlho nebola, kliešťa slm nemala. Nikto nevie co sa stalo, njc sa nepotvrdilo anj z lumbalnej punkcie..

dennissa16
•
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 mala som epiduralku pri pôrode ale to vylúčili ze by po vyše roku vyvolala zapal.. nič nevyšlo, úraz som nemala , chorá som dlho nebola, kliešťa slm nemala. Nikto nevie co sa stalo, njc sa nepotvrdilo anj z lumbalnej punkcie..

@mia247 ja teda nepoznám nikoho a ani som netušila, že také niečo vie v tele prepuknúť.
Želám ti úprimne skore uzdravenie, nech si čím skôr s rodinou a hlavne úplne v poriadku a bez následkov.

luxus10
•
8. jún 2025
@mia247

@mia247 jojojoj...to oni tak radi, lebo by si mohla obvinit nemocnicu a nedajboha ziadat odskodne......kolegyninej sestre robili mensi chrurg. zakrok na dolnej koncatine so spinalom, cca do 1 roka pred tym ako si naraz prestala citit telo od pasa dole, vyhovoriek milion, ze to od spinalu isto nie, osivali sa, nakoniec to osivajuc sa pripustili a dla toho prisposobili liecbu....neboj, oni dobre vedia...

luxus10
•
8. jún 2025

a ano akut. zapal po epi by sa prejavil hned...ale tieto tiche zakerne neskorsie prejavy su mozne a medicina to vie...

luxus10
•
8. jún 2025

a ciste nahodou nemas aj skoliozu?

taminisave
•
8. jún 2025
@mia247

@mia247 dlho trvá, kým zaberie liečba plus kým vymiznú príznaky. Plazmaferéza je tiež super. Máš liečbu kortikoidmi?

mia247
autor
•
8. jún 2025
@dennissa16

@mia247 ja teda nepoznám nikoho a ani som netušila, že také niečo vie v tele prepuknúť.
Želám ti úprimne skore uzdravenie, nech si čím skôr s rodinou a hlavne úplne v poriadku a bez následkov.

@dennissa16 veľmi pekne ďakujem ❤️

mia247
autor
•
8. jún 2025
@luxus10

a ciste nahodou nemas aj skoliozu?

@luxus10 ano mam

mia247
autor
•
8. jún 2025
@taminisave

@mia247 dlho trvá, kým zaberie liečba plus kým vymiznú príznaky. Plazmaferéza je tiež super. Máš liečbu kortikoidmi?

@taminisave ano, ihneď v ten večer čo ma prijali mi tiekli kortikoidy, antibiotika, antihistaminika. Liečba stále pokračuje, akurát kortikoidy dostávam už len vo forme tabletiek a plus plazmafereza

luxus10
•
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 ano mam

@mia247 a aj sa ta na to, ci mas skoliozu niekto pred epi pytal?

mia247
autor
•
8. jún 2025
@luxus10

@mia247 a aj sa ta na to, ci mas skoliozu niekto pred epi pytal?

@luxus10 ano

luxus10
•
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 ano

@mia247 tak to bola dobra odvaha ti to pichnut...mas to z toho...

bara_borka
•
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 ano

@mia247 aj zistili pricinu zapalu? Virusovy, bakterialny, autoimunitny?

mia247
autor
•
8. jún 2025
@bara_borka

@mia247 aj zistili pricinu zapalu? Virusovy, bakterialny, autoimunitny?

@bara_borka pravdepodobne autoimunitna príčina

bara_borka
•
8. jún 2025
@mia247

@bara_borka pravdepodobne autoimunitna príčina

@mia247 prosim neberte vazne tuto niektore prispievajuce, ze je to z epjduralu spred roka.... to su velmi odvazne tvrdenia toto tvrdit, hraniciace s vymyslami. Autoimunitny zapal moze postihnut hocikoho hocikedy na hocijakom kieste v tele. Drzim palce a rychle uzdravenie

luxus10
•
8. jún 2025
@bara_borka

@mia247 prosim neberte vazne tuto niektore prispievajuce, ze je to z epjduralu spred roka.... to su velmi odvazne tvrdenia toto tvrdit, hraniciace s vymyslami. Autoimunitny zapal moze postihnut hocikoho hocikedy na hocijakom kieste v tele. Drzim palce a rychle uzdravenie

@bara_borka ano, hlavne tie, ktore nieco take alebo velmi podobne zazili...to sedi...od tych ktorym staci pochybovat, ci len neverit...

luxus10
•
8. jún 2025
@bara_borka

@bara_borka a nasledky mozu prisat a prejavit sa aj neskor...nie len po pol roku, ci roku...

brendaa
•
8. jún 2025
@mia247

@dennissa16 veľmi pekne ďakujem ❤️

@mia247 držímTi veľmi palce, na magnetickej sa ti ukázalo, či aj CT urobia? Rehabilitácie budeš mať?

mia247
autor
•
9. jún 2025
@brendaa

@mia247 držímTi veľmi palce, na magnetickej sa ti ukázalo, či aj CT urobia? Rehabilitácie budeš mať?

@brendaa mala som aj ct, aj rtg chrbtice aj opakovanu magneticku. Rehabilitacny chodinzamnou, aj manžel chodi každý deň a cvičí mi s nohami.

basaj
•
9. jún 2025

Ahoj, viem, že ti je určite veľmi ťažko, ale ak ž teraz pomaly pohybuješ prstami tak je to na dobrej ceste. <3 držím ti palce, vytrvaj v snahe a zase budeš chodiť a tešiť sa s rodinou. Moj brat mal síce nie zápal, ale ťažký úraz miechy s pridruženou infekciou a trvalo niekoľko týždňov kým začal vobec hýbať prstami na nohe. Celé mesiace fungoval na plienkach a katetri. Tiež sme mysleli že už nikdy nebude chodiť...ale riadne cvičil, rehablitoval a dnes (po roku a pol) chodí, bicykluje, lyžuje, teší sa z malinkej dcérky. Nie je to 100% čo bolo, ale 90% určite áno a za to sa oplatí bojovať. Držím všetky prsty.

mirabela888
•
9. jún 2025

Pamatam si jedno dievca co ochrnulo na cypre z nicoho nic.. uz preslo 10 rokov ale pomaly sa z toho dostala https://www.google.com/search?q=natalia+ochrnul...

taminisave
•
10. jún 2025
@mirabela888

Pamatam si jedno dievca co ochrnulo na cypre z nicoho nic.. uz preslo 10 rokov ale pomaly sa z toho dostala https://www.google.com/search?q=natalia+ochrnul...

@mirabela888 toto si myslím, že nieje zrovna vhodný príklad. Nevieme, čo jej to spôsobilo na Cypre. Ani akútnu liečbu, ktorú jej poskytli. Aspoň môj názor.

priscilla07
•
10. jún 2025

Môže to byť po konzumácii ovčieho alebo kozieho syra a mlieka, ak zviera malo nakazeného kliešťa. Oni z punkcie musia vidieť či je to infekčného pôvodu. Existuje len jedna látka ktorá regeneruje bielu hmotu nervového systému a je prírodná, tak že kľudne ju môžeš hneď nasadiť aj s inou liečbou. Jedná sa o Lion's Mane - liečivá huba. Ak chceš napíš mi. Držím palce a skóre uzdravenie.