icon

Zápal šľachy na ruke: ako to zvládnuť?

veronika5236
Včera o 18:13

Dobrý deň, prosím mal niekto zápal šľachy na ruke z preťaženia dlhodobého ? Ako dlho ste boli na PN ? Čo Vám na to pomohlo?

janulka54
Včera o 18:21

Nebola som na PN, ale 2 mesiace som nosila ortezu, ruku setrila a natierala flector gelom. Teraz je to vyse roka a ked ruku pretazim, ozve sa mi...

anonym_685a16
Včera o 18:23
@janulka54

Nebola som na PN, ale 2 mesiace som nosila ortezu, ruku setrila a natierala flector gelom. Teraz je to vyse roka a ked ruku pretazim, ozve sa mi...

@veronika5236
@janulka54
A ako vam diagnostikovali, ze to je zapal slachy?

veronika5236
autor
Včera o 18:37
@janulka54

@janulka54 tak to ste mali fajn, ja kvôli orteze nemôžem pracovať. Nakoľko v práci potrebujem ruky obidve plne funkčné

veronika5236
autor
Včera o 18:47
@anonym_685a16

@veronika5236
@janulka54
A ako vam diagnostikovali, ze to je zapal slachy?

@anonym_685a16 ja som mala príznaky, pocítila som večer bolesť v palci, hneď mi spuchol a do rána bol extrémne tvrdý, bolestivý, pálilo ma v ňom, a nevedela som s ním pohnúť. Utekala som na urgent a tam mi robili MR. Po par dňoch v práci sa mi to zhoršilo, a prešlo na predlaktie. A teraz nosím už mesiac ortézu, chodím na rehabilitácie, dávam na to maste. Opuch zmizol ale bolesti pretrvávajú. Hlavne v predlaktí.

anonym_8f55be
Včera o 19:54
@veronika5236

@anonym_685a16 ja som mala príznaky, pocítila som večer bolesť v palci, hneď mi spuchol a do rána bol extrémne tvrdý, bolestivý, pálilo ma v ňom, a nevedela som s ním pohnúť. Utekala som na urgent a tam mi robili MR. Po par dňoch v práci sa mi to zhoršilo, a prešlo na predlaktie. A teraz nosím už mesiac ortézu, chodím na rehabilitácie, dávam na to maste. Opuch zmizol ale bolesti pretrvávajú. Hlavne v predlaktí.

@veronika5236 liečbu urýchli užívanie kolagénu s vitamínom C a magnézium, samozrejme protizápalová strava je najlepší liek.