Zápal stredného ucha
Prosím zo skusenosti .. pomohli Vám lokálne antibiotika (Pamycon kvapky do ucha), alebo ste museli brat aj antibiotika v tabletkovej forme ? Ako dlho trvala liečba, kedy ste sa cítili už fit?
Pri už rozvinutom zápale stredného ucha lokálne ATB nestačia, vždy sa dávajú aj celkové. Bolest by mala ustúpiť po 2-3davkach ATB, tablety prostú bolesti sú úplne normálne, že sa vtedy užívajú, hlavne na noc (ucho boli najmä v noci, je to skutočne silná bolest) Cca do týždňa to obvykle ustúpi, sú aj prípady kde sa davaju aj na dva týždne ATB.
Zalahnutie môže pretrvávať aj dlhšie.
Pamycon nepomohol, Uniflox + antibiotiká (neviem názov) áno, ešte mi predpísali Clarinase na dutiny a stále som si musela čistiť nos
Mne predpísala Zinnat antibiotika a Pamycon kvapky.. už som 3. deň chorá, tak snáď to prejde čím skôr.. uši stále bolia

Mne mne pamykon nezabral, skončila som na antibiotikách, s ukrutnou bolesťou ( radšej pojdem 3x rodiť ako toto zažiť este raz), hlucha na ucho som bola 3 týždne ale uplne. Najhoršia bolesť prešla po 48 h od začatia užívania antibiotík. Teraz som 4 mesiace po a stále ten sluch nieje taký 100% ako pred zápalom. Buduci týždeň mám opäť kontrolu tak uvidim čo mi povedia ☹