Zarastený necht
ahojte baby prvykrat mam zaradteny necht na nohe sle uz v takom štadiu že cely je červeny prst a ife hnus a silna bolest nemozem nosit ani topanky ani chodit…co mam ribit? maste nepomohli ani vymacanie
Hnis vytlačiť hoc aj za bolesti, aj pichnúť ihlou ak treba....priviť na noc betadine roztok na gaze, medzi necht a kožu do toho rožku natlačiť vatičku pomocou tupeho konca ihly,to ešte pred tým betadinom...teda chceš oddialiť necht čo tlačí od kože a ako vatičku použiť to vnútro z kolieska čo sa čistí pleľ....a rieši sa to potom u medicinalnej pedikerky,po ukludnení...ja som to raz riešila pred cestou do sveta a pomohlo mi....prechodila som kopu km s tou nohou potom
ale pomôžu aj na chir. amb,ak to už nemieniš riešiť sama
Ja si dám pod nechet kúsoček vaty,kým nechet nevyrastie, boli to tú chvíľu ako čert,ale tá úľava potom
Chod k pedikerka co to rieši, mne veľmi pomohla a teraz necht nezarasga ani nič, a nestrhavala mi ho ani nič podobné ako na chirurgii, a zatiaľ prekvapkavaj betadinom, a ak máš odvahu tak vyššie spomenuté urob, ja som na to žalúdok nemala
No čo asi? Ísť konečne na chirurgiu alebo k poriadnej pedikerke.
Na chirurgiu
Podlozia ti vatu pod necht
Nakvapkaju liehom
A to budeš opakovať doma
Kým necht nevyrastie
Laik
Teraz sme to riesili. Syn zakopol a zlomil sa mu necht, zacal hnisat, zarastat a hrozne to vyzeralo. Na pohotovosti detska dr kazala vysnovskeho zabaly - este horsie, zisla koza z palca. Smer chirurgia kde krutili hlavami... Kazali Betadine mast , kupat v harmanceku, nechtiku lekarskom - zial nulova pomoc a nakoniec operacia. Drzim palce do zdarneho konca.
Prešla som si tým niekoľko krát. Prvá pomoc na noc ichtamolova mast riadne veľa ale poriadne obviazat lebo budu špinavé duchny. Ráno umyt a framikoin mast. Neviem odkiaľ si ale určite vyhľadať medicinsku pedikúru, v Nitre je perfektná. Ak nemáš nič také v okolí tak chirurgia. Určite nerob nič sama, ak to robíš 1x, môžeš si ublížiť, zaniesť infekciu alebo zápal.
Mne pomohla pedikérka, chodí každý mesiac ku mne.Zarastali mi oba palce na nohách, žiadne babské rady a recepty mi nepomohli....a to som vyskúšala všetko možné....googlila, pýtala sa "zaručené" rady, recepty a nič.Teraz super 👍

Ist na chirurgiu, zajtra urcite