Závraty pri vstávaní. Máte niekto podobné skúsenosti?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť.
Už dlhšie sa mi stáva, že keď sa postavím zo stoličky alebo z postele, začne sa mi krútiť hlava a na chvíľu sa mi zatmie pred očami. Väčšinou to po pár sekundách prejde, ale raz sa mi stalo, že som pred očami nevidela vôbec nič, mala som úplnú tmu a nebyť toho, že som sa zachytila steny, asi by som spadla.
Neviete, čím by to mohlo byť? Mali ste to niekto tiež? A dá sa tomu nejako predísť alebo sa toho zbaviť? Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu.
Skús si odmerať krvný tlak vo chvíli, keď sa ti to deje.V prípade, že bude ok, navštív lekára, lebo to môže byť bars čo, lekár to vie diagnostikovať,vie zistiť príčinu tvojho stavu
Tlak mas aky? Stava sa pri nizkom ale aj pri vysokom tlaku, moze sa to diat pri anemii ale aj pri problemoch s chrbticou alebo s vestibularnym aparatom. Predchadzat sa tomu da, ze nebudes prudko vstavat ale ak je to dlhodoby problem treba to riesit. Zacat treba u vseobecneho lekara
@anonym_e9f841 mam to uz okolo roka len teraz sa to zintenzívnilo. Mavam nizky tlak
@anonym_e9f841 mam to uz okolo roka len teraz sa to zintenzívnilo. Mavam nizky tlak
@anabelik treba sa naucit pomalsie vstavat, ale nemusi to byt len z nizkeho tlaku
Nízky tlak. Ked sa príliš prudko postavíš tak srdce nestíhne ,,dopumpovat” krv smerom hore a nachvíľu ti odkrvi mozog. Mám to takto už 20 Rokov, nízky tlak sa väčšinou neriesi. Naučila som sa pomaly vstávať, lebo par krát to so mnou už hodilo o zem.
nizky tlak, vstavat treba pomaly, pot viac mineralok a solit
Môj syn má takto že keď sa rýchlo postaví zatmie sa mu pred očami a krúti hlava pár krát ho už položilo.... Ale zatiaľ vôbec nevieme prečo 🤷 a decká dr to ani nechce riešiť
@anabelik ortostaticka hypotenzia, viac pi minerálky a poriadne rozhyb chrbát plus masaze
Zvyknem to mávať hlavne keď sa nenajem celý deň alebo len minimum
Mňa v nemocnici naučili vstávať z postele pomaly, ale štýlom, že ľahnuť si úplne nabok, chytiť sa jednou rukou postele a ňou sa akoby odtláčať a pomaličky si sadať. Pohľad mať upriamený na jeden bod vo výške očí-hlavy, nepozerať sa dole na zem (také uzemnenie očami)
Mne to veľmi pomohlo, klop-klop. A už som si tak na to zvykla, že je to pre mňa rutina a automtika.
Ľahnúť na bok, odtlačiť rukou a pozerať sa pred seba.
Vyskúšaj, snáď to pomôže aj tebe🙏

Tlak mas aky? Stava sa pri nizkom ale aj pri vysokom tlaku, moze sa to diat pri anemii ale aj pri problemoch s chrbticou alebo s vestibularnym aparatom. Predchadzat sa tomu da, ze nebudes prudko vstavat ale ak je to dlhodoby problem treba to riesit. Zacat treba u vseobecneho lekara