Zdravotné problémy po úraze elektrickým prúdom: Hľadám rady
Zdravím všetkých ktorí by mi vedeli poradiť v mojom probléme pre mňa už veľmi ťažko riešiteľného.
V máji 2023 som mal uraz elektrickym prúdom. Elektricky prud ce zo mna prešiel cez lavu ruku a popri pravej casti pažeraku do pravej nohy. Bol som prevezený zo nemocnice na pozorovanie na 24 hodín. Výsledky EKG krv atď. boli v poriadku zostal mi iba tlak na hrudi. Tlak odznel na deň na dva a zase sa objavil.v auguste sa už tlak na hrudi stupňoval objavili sa aj nevoľnosti "slabosť dychavičnosť ". Navštívil som viaceré ordinacie. Pľúcne, kadiolog,alergolog, gastroenterológia.Tlak na hrudi bol stále intenzívnejší. Keď mi zostalo naozaj veľmi zle vyhľadal som pohotovosť. Klasika odobrali mi krv urobili EKG dali mi infuziu. Bol som na urgente viackrát Výsledky vždy optimálne akurat niekdy spomenuli že mám v tele zápal. Pri jednej nočnej návšteve na urgente mi urobili CT hrudníka,na ktorom sa nič podstatné nenašlo, napriek bolestí na pravej strane pľúc hneď pod rebrami. Pani doktorka na pľúcnom ma odporúčala k neurológovi. Môj obvodný lekár má odporučil na psychiatriu, s čím som nesúhlasil. Neurolog ma začal liečiť na tetaniu. Bral som viacero tabliet bez efektu. Prešiel som na infúzie neskôr injekcie. Je pravda ze mi po injekciách zostalo lepšie ale problém to nevyriešilo. Dokonca jeden krát po iniekcii mi zostalo zle viac ako kedykoľvek predtým,napriek tomu ze po iniekciach som sa cítil vždy lepšie.
Zmenil som obvodného lekára pretože som nesúhlasil z názorom že som súci na psychiatriu.
Na konci decembra 2023 sa tlak rozšíril na pravú stranu krku. Tlak ako by mi krk niekto nafukal pumpou.aj keď vizuálne mi krk opuchnutý nepripadal. Nevedel som vyhodnotit čo sa to robí. Zostal som zaskočený a priznám sa že som začal mať obavy čo so mnou bude ďalej. Cez sviatky majú lekári dovolenky a na urgente ma už otáčali hneď pri dverách,že nemajú pre mňa čo urobiť.
Po sviatkoch som navštívil krčného, cievneho, štítna žľaza,bez významu. V pazeraku som mal pocit cudzích telies. Stále pravá strana.
Čakal so na termín na CT na krčné cievy, keď jednej noci som precitol a tlak z krku bol preč. Takže niekedy v polovičke januára 2024 sa mi poľavilo a začal som vdúfat v zlepšenie. Zostávalo to vsak stále v štádiu že tlak na pravej strane hrudníka hneď vedľa pažeraku pretrvával a bolesti vystrelovali do brucha,do pravého ramena popod hrudnu kosť.
Na kardiologii som absolvoval koronografiu. Dá sa povedať že všetko v poriadku. Môj nový obvodny lekár mi odporučil aby som skúsil psychiatriu.
Nebolo mi to po vôli, ale poslúchol som . Bol som už bezmocný ale utešoval som sa že mi to môže pomôcť. Pani doktorka mi predpísala prvé dva týždne lieky. Antidepresiva. Po kontrole mi dala niečo silnejšie a po ďalšej kontrole mi zvýšila dávku. Efekt žiadny. Bol som iba ráno " osprostený". Bolo mi ešte horšie.
Bol som naštvaný a vysadil som úplne všetko. Obvodný lekár má vypísal do práce nakoľko som vysadil liečbu. V podstate mal pravdu a nemal som mu to za zlé.
Začal so chodiť do práce. Aj keď ma v práci šetrili moje záchvaty sa opakovali. Zvýšený tlak na pravej strane hrudníka nevoľnosť ako by som mal odpadnút. Na urgente v mieste pracoviska ma vyšetrili dali infuziu a poslali preč. Keď mi je zle veľmi záleží do akej polohy sa dám. Snáď najhoršie mi biva pri sedení v aute. Ďalej keď mám oblečené niečo čo mi sťahuje brucho a hrudník. A najhoršie keď sa rozčúlim.
Niekedy v júni 2024 sa pridal príznak grganie.Z počiatku som to akceptoval,pretože mi to spôsobuje úľavu. Absolvoval som CT brucha a MR pankreasu našli sa polypy na hrubom čreve a nádor na mechúre. A zhrubnutie steny čriev a mechúra. Polypy boli odstránené a aj nádor na mechúre. Zhrubnutie nikto neriešil.
No a vrátim sa ku tomu grganiu. Je stále intenzívnejšie. Grgám skoro stále pokiaľ neležím alebo niesom v polohe ktorá mi až tak nevadi. Keď som sa nedopatrením napil horúcej kávy v pazeraku na pravej strane hneď vedľa miesta kde je tlak na hrudi najintenzivnejší som zacítil silnú bolesť Tak isto ma tam bolí keď prehltnúť nejaké väčšie sústo potravi. Na gastroskopii som bol dva krát ale tieto bolesti v pazeraku som ešte nemal.
A teraz budem odvážny a poviem čo si myslím. Doteraz som sa snažil dávať fakty. Človek čo to čítal až sem a bude čítať ďalej si možno pomyslí že som ozaj zrelý na psychiatriu čo mi v podstate naznačili všetci lekári keď som rozprával moje subjektívne pocity.
Myslím že mam dierku v pažeraku, ktorá sa chová ako membrána Toľko vzduchu čo ja vygrgnem naraz nemôže byť len zo žalúdka. Vzduch sa nahromadí a zostane mi zle ako by mi tlačil na cievy. To su moje dohady.A ešte pritvrdím. Myslím že tích perforácii bude viac. Sú po trase kadiaľ cezomňa tiekol elektrický prúd od krku až do dutiny brušnej. Vygrgávam nejakú vodičku, veľmi ťažko opísatelnej chuti. Cítim ako mi vzduch prudi do pazeraka z pravej strany akoby ho niekto tlačil striekačkou. Cítim to z miest kde som mal pocit cudzích telies v krku.
Ja neviem prečo nemám ťažký zápal a čojaviem čo ešte, ktorý by som mál mať pri perforácii pažeráka. Možno je to len v nejakej vrstve. CT MR nič neukázalo. Možno nejde ani o veľa vzduchu, môže mi to len tak pripada, ale isto mi tam vzduch prúdi. V noci tiež počujem bublinkovanie v hrudníku.
Tak ľudkovia moji.Snažil som sa vám opísať môj zdravotný stav. A aj moje laické názory. Mám obavy ísť k lekárovi pretože sa ma v podstate snažia zbaviť odbiť a vyvolať pocit viny že som nebral ďalej antidepresiva. Teraz som už u tretieho obvodného lekára,s ktorým to asi nebude tiež jednoduché pretože predchádzajúci lekár mu v podstate napísal ze mu veľmi ďakuje že sa ma zbavil.
Budem rad za každý názor. Aj taký ktorý sa mi nebude páčiť.
"Tiffanak"
"TIFFANAK"
Podla mna mas priznaky refluxu. Bud by som ta poslala na 24 hodinovu pH metriu alebo dala skusmo Helicid 🤷
Za mna je to cele psychicke. Proste mas postraumaticku stresovu poruchu vzhladom na uraz elektrinou. Skutocne, CT a MR by vsetky tvoje dohady ukazalo. Proste si sa zacal nadmerne obavat o zivot a zapol brutalnu autoobservaciu.
Toto je na dlhodobejsiu liecbu antidepresivami, neodmietaj ich, ulavi sa ti.
Vylucila by som alergie, potravinove intolerancie, ph metriu, mri chrbtice a riesila psychiatra
@drahomirrra maličké dierky v pažeraku nemusia byť na CT MR vidieť. Iba s kontrastnou látkou ktorú predtým pacient vypije. Skúsim ešte röntgen s tou kontrastnou látkou si vybaviť,prípadne ešte pneumologia. No a potom zostáva už ozaj iba psychiatra. Lenže mňa už nechce nikto poslať nikde. Aj keď si to chcem zaplatiť.

@tiffanak si prežil úder elektrickým prúdom... Buď rád,že to vieš tak dopodrobna rozpísať. 🙄 Je to psychické...