icon

Zdravotné problémy u študentky: Je možný individuálny plán?

Dnes o 18:57

Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť o rady, pretože už naozaj neviem, čo mám robiť. Posledné obdobie mám zdravotné problémy, ktoré ešte nemám úplne doriešené, ale ie mi často veľmi zle. Mám bolesti, tráviace ťažkosti a počas vyučovania nevydržím ani jednu hodinu v pokoji, často musím odchádzať na WC. Napriek tomu sa snažím chodiť do školy, aj keď je to pre mňa veľmi náročné.
Zistila som, že už mám vymeškaných viac ako 30% hodín, čo má dosť vystrašilo. Navyše nás v máji čaká povinná dvojtýždňová prax a úprimne si neviem predstaviť, že by som ju v tomto stave zvládla.
Chcela by som sa preto opýtať, či si myslíte, že je možné požiadať ešte teraz o individuálny plán, keď mám multicystickú formáciu mozgu, poprípade čo mám robiť.
Ďakujem za rady a prajem pokojný večer.

niksiy
Dnes o 19:00

Keď ťa to takto zaťažuje, určite by som požiadala o individuálny plán. Psychické zaťaženie častokrát priebeh chorôb ešte zhoršuje. Zdravie je v tomto prípade dôležitejšie, takže určite áno.

lukbe
Dnes o 19:40

Ano, isto môžeš, len asi na praxi musíš byť byť. Každá škola to ma inak. Nech zájdu rodicia za vedením.

anonym_f7e0ca
Dnes o 20:07

Doktorka povedala čo? Aké vyšetrenia máš urobene ?

thirstymonk
Dnes o 20:11
@lukbe

Ano, isto môžeš, len asi na praxi musíš byť byť. Každá škola to ma inak. Nech zájdu rodicia za vedením.

@lukbe Má 18. Rodičia už fakt nemajú do jej štúdia žiadne právo zasahovať.

frflos_nespokojny
Dnes o 20:32
@thirstymonk

@lukbe Má 18. Rodičia už fakt nemajú do jej štúdia žiadne právo zasahovať.

@thirstymonk to ako fakt??? “ právne je to ok , ale ….
Hádam ti netreba vysvetliť prečo tak reagujem. Až budeš mať doma potomka v jej veku, tak iste pochopíš o čom tu točím .

thirstymonk
Dnes o 20:45
@frflos_nespokojny

@thirstymonk to ako fakt??? “ právne je to ok , ale ….
Hádam ti netreba vysvetliť prečo tak reagujem. Až budeš mať doma potomka v jej veku, tak iste pochopíš o čom tu točím .

@frflos_nespokojny Nikdy by som nič také potomkovi neurobil. Že by som chodil do školy orodovať za dospelé dieťa 🙂 Však to je rodinkárstvo 🙂

frflos_nespokojny
Dnes o 20:58
@thirstymonk

@frflos_nespokojny Nikdy by som nič také potomkovi neurobil. Že by som chodil do školy orodovať za dospelé dieťa 🙂 Však to je rodinkárstvo 🙂

@thirstymonk pre svoje dieťa urobíš aj nemožné 😀
Ak to neurobíš, tak sa príprav na vojnu s tvojou polovičkou 😅

loliki
Dnes o 21:09
@thirstymonk

@thirstymonk To, že má 18 rokov, neznamená, že preňho nemôžeš-nesmieš nič urobiť. Stále je to tvoje dieťa. Ak má zdravotné problémy, tak ťa to snáď zaujíma a snažíš sa mu pomôcť. Alebo ani ty neočakávaš, že sa o teba bude starať, keď budeš chorý a starý?