icon

Zdravotné problémy u študentky: Je možný individuálny plán?

23. apr 2026

Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť o rady, pretože už naozaj neviem, čo mám robiť. Posledné obdobie mám zdravotné problémy, ktoré ešte nemám úplne doriešené, ale ie mi často veľmi zle. Mám bolesti, tráviace ťažkosti a počas vyučovania nevydržím ani jednu hodinu v pokoji, často musím odchádzať na WC. Napriek tomu sa snažím chodiť do školy, aj keď je to pre mňa veľmi náročné.
Zistila som, že už mám vymeškaných viac ako 30% hodín, čo má dosť vystrašilo. Navyše nás v máji čaká povinná dvojtýždňová prax a úprimne si neviem predstaviť, že by som ju v tomto stave zvládla.
Chcela by som sa preto opýtať, či si myslíte, že je možné požiadať ešte teraz o individuálny plán, keď mám multicystickú formáciu mozgu, poprípade čo mám robiť.
Ďakujem za rady a prajem pokojný večer.

niksiy
23. apr 2026

Keď ťa to takto zaťažuje, určite by som požiadala o individuálny plán. Psychické zaťaženie častokrát priebeh chorôb ešte zhoršuje. Zdravie je v tomto prípade dôležitejšie, takže určite áno.

lukbe
23. apr 2026

Ano, isto môžeš, len asi na praxi musíš byť byť. Každá škola to ma inak. Nech zájdu rodicia za vedením.

anonym_f7e0ca
23. apr 2026

Doktorka povedala čo? Aké vyšetrenia máš urobene ?

thirstymonk
23. apr 2026
@lukbe

Ano, isto môžeš, len asi na praxi musíš byť byť. Každá škola to ma inak. Nech zájdu rodicia za vedením.

@lukbe Má 18. Rodičia už fakt nemajú do jej štúdia žiadne právo zasahovať.

frflos_nespokojny
23. apr 2026
@thirstymonk

@thirstymonk to ako fakt??? “ právne je to ok , ale ….
Hádam ti netreba vysvetliť prečo tak reagujem. Až budeš mať doma potomka v jej veku, tak iste pochopíš o čom tu točím .

thirstymonk
23. apr 2026
@frflos_nespokojny

@thirstymonk to ako fakt??? “ právne je to ok , ale ….
Hádam ti netreba vysvetliť prečo tak reagujem. Až budeš mať doma potomka v jej veku, tak iste pochopíš o čom tu točím .

@frflos_nespokojny Nikdy by som nič také potomkovi neurobil. Že by som chodil do školy orodovať za dospelé dieťa 🙂 Však to je rodinkárstvo 🙂

frflos_nespokojny
23. apr 2026
@thirstymonk

@frflos_nespokojny Nikdy by som nič také potomkovi neurobil. Že by som chodil do školy orodovať za dospelé dieťa 🙂 Však to je rodinkárstvo 🙂

@thirstymonk pre svoje dieťa urobíš aj nemožné 😀
Ak to neurobíš, tak sa príprav na vojnu s tvojou polovičkou 😅

loliki
23. apr 2026
@thirstymonk

@thirstymonk To, že má 18 rokov, neznamená, že preňho nemôžeš-nesmieš nič urobiť. Stále je to tvoje dieťa. Ak má zdravotné problémy, tak ťa to snáď zaujíma a snažíš sa mu pomôcť. Alebo ani ty neočakávaš, že sa o teba bude starať, keď budeš chorý a starý?

venom19
24. apr 2026

No ale sa necertite, mozno je uz na VS a tam by bolo fakt divne ist riesit ako rodic. Treba sabist informovat mila autorka do skoly, drzim palce 🙂

martul
24. apr 2026
@thirstymonk

@thirstymonk nemáš potuchy o význame slova rodinkárstvo .
Keď má dieťa 18 tak mu rodič nemôže pomôcť ? Kde píše o orodovani?! Ísť sa informovať a snažiť sa mu pomôcť je normálne a samozrejmosťou každého milujúceho rodiča

Ale asi si to nikdy nepoznal.

cyberk
24. apr 2026

No ak je na VS, tak by to bolo fakt trapne, aby to rodic riesil v skole. Ak stredna tak je samozrejme, ze ma rodic riesit…
Poinformuj sa a od toho sa odraz.

martul
24. apr 2026
@cyberk

No ak je na VS, tak by to bolo fakt trapne, aby to rodic riesil v skole. Ak stredna tak je samozrejme, ze ma rodic riesit…
Poinformuj sa a od toho sa odraz.

@cyberk @venom19 keby bola na VŠ tak nemá 30% vymeškaných hodín, tam sa sleduje dochádzka inak.

lukbe
24. apr 2026
@thirstymonk

@thirstymonk určite to škola nebude riešiť bez rodičov. Viem, o com hovorím. Učila som cely zivot😉. A nie je to žiadne orodovanie ani rodinkarstvo. Nevieš, o com píšeš.

mogaa
24. apr 2026

@anonym_autor treba požiadať školu o individuálny plán, môžu vyhovieť a nemusia - to je na rozhodnutí danej školy....ale prax budeš musieť absolvovať tak či tak.....ak nemáš 18, musí požiadať zákonný zástupca

venom19
24. apr 2026
@martul

@cyberk @venom19 keby bola na VŠ tak nemá 30% vymeškaných hodín, tam sa sleduje dochádzka inak.

@martul moze mat kludne vymeskanycj 30% praktik/seminarov, nevidim na tom nic nelogicke

kacena4
24. apr 2026

ahojko nepises vek ani skolu predpokladam ze SŠ niečo kde musis mat suvislu prax... pokial viem tato dg. neovplyvnuje traviaci trakt (ak sa mylim oprav ma) ale ak si v stadiu riesenia zdravotneho problemu mas urcite nejake lekarske spravy, pri najblizsom vysetreni poziadaj lekara ci ti moze do spravy napisat potvrdenie na individulny studijny plan ak ano potom on mozes skolu poziadat. ale ak mas nieco akutne, tak ostan doma a nech ti da lekar potvrdenie o praceneschopnosti a skola ho musi akceptovat. ak mas dost znamok nepotrebujes nic riesit hodnotena budes mat byt z coho na konci roka, na prax sa vies dohodnut aj cez letne prazdniny aby si ju dokoncila ked bude lepsie. odporucam aby rodicia s tebou isli do skoly a porozpravali sa o moznostiach popr. vyhladaj skolskeho specialneho pedagoga/psychologa v skole on ti tiez bude vediet poradit ako dalej. drzim palceky