icon

Zhoršil sa vám po covidovej pandémii zdravotný stav?

12. sep 2023

Mne sa velmi zhrosil zdrav. stav, tak ma napadlo ci ten psych stres nespustil vsetky mozne fyzicke choroby (neockovana, neprekonana)
Ako to mate vy? Nie ste castejsie u lekara?

pkgirl30
13. sep 2023

my sme po kovide celá rodina, okrem toho že otec bol trištvrte roka zo zápalom v nemocnici takmer sme ho už pochovali, ale nejak ho z toho dostali, ale okrem toho sme všetci v pohode.

autor
13. sep 2023

@tiezjedna kde a kolko prosim?
potom je nasadena liecba? liekmi?

tiezjedna
13. sep 2023

@autorka Zinzino, test robila pediatra, ale dá sa aj mimo. Tá liečba je komplexná a záleží na výsledku testov. Mrkni web, je tam veľa informácií. Neviem ako funguje na ostatných, môžem vychádzať len z našej skúsenosti so synom. A tá je dobrá.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
autor
13. sep 2023

@walentina7 lebo som nemala kovid ani vakcinu

walentina7
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
13. sep 2023

Kto sa netestoval ani nevedel ze ma Covid, niekto len nádcha 2 dní.

autor
13. sep 2023

hm takze postcovidove ssu aj vsetky moje nehody?

domkakvet
14. sep 2023

Ano zhorsil sa mi zdravotny stav.

falbala132
16. sep 2023

mne sa zhorsil po kovide, mala som velmi mierne priebeh a o 3 tyzdne to prepuklo. MCAS. ale aspon uz konecne viem, co so mnou je a mozem s tym pracovat.

iva33333
17. sep 2023

@falbala132 Prosim vas kto vam diagnostikoval to MCAS? Tiez ho mam diagnostikovane po covide.Podla coho vam ho diagnostikovali?Brali vam krv ci len podla priznakov?Aku mate liecbu?Presne takto to aj mne vzdy prepukne.2-3 tyzdne po prekonani ,,niecoho" bud covid ,viroza atd...Ale prvy krat sa mi to spustilo po covide.Predtim som bola zdrava

seahorse27
17. sep 2023

3x ockovana, 2x prekonana (velmi mierny priebeh) a nie, nic sa mi nezhorsilo, zdravotny stav bez zmeny

autor
17. sep 2023

keby si niekto chcel precitat aj nieco ine ako nazov" Mne sa velmi zhrosil zdrav. stav, tak ma napadlo ci ten psych stres nespustil vsetky mozne fyzicke choroby (neockovana, neprekonana)
Ako to mate vy? Nie ste castejsie u lekara?

falbala132
17. sep 2023

Nie, ja som z kovid pandemie stres nemala. Ja to mam vyslovene z prekonania.

falbala132
17. sep 2023

@iva33333 podla príznakov. Liecba nizkohistaminova dieťa a lieky na alergiu, redukcia stresu, meditácie, čistota v domácnosti, používam prírodne produkty atd. Staci ale, ze ma trochu nieco vystresuje a hned mi horí ústna dutina.

iva33333
17. sep 2023

@falbala132 Ja to tiez prirodne liecim..Ale klobuk dole pred lekarom,ze ma taky prehlad.Maloktory lekar to vie diagnostikovat,hlavne po covidoch ked to zacne.Mame na FB skupinu Long covid a tam su aj lekary co maju long covid a presne pisu,ze to je MCAS.Mozem sa spytat ake lieky na alergiu? Na nete pisu ako liecbu antihistamika,monoklonalne protilatky,kortikoidy(vazne pripady)

falbala132
17. sep 2023

@iva33333 no ja som prisla za lekárkou s tym, ze asi to mam, nech mi to potvrdí alebo vyvráti, tak som jej to asi dost uľahčila 😄 a hlavne ta “liecba” mi zaberá, tak jasne, ze je to ono. Ty mas ake priznaky? A lieky?
Inak ja beriem Zodac, sprej do nosa a kvercetin. Som si momentálne kúpila aj CBD na ukľudnenie. A zaberá mi aj Famosan, ibaže mi z neho vobec netravi, tak ten nemozem brat.

slniecko5
17. sep 2023

Mne sa “zhoršil “ v podobe dvoch čiarok na teste a o 9m narodenie zdravej dcérky😉.
Dnes ma 13m.

chiccco
17. sep 2023

@falbala132
@iva33333 baby a co je to MCAS...mna po covide neskutočne bolí hlava,takisto aj môjho brata,on si napr.nemoze dať ani male pivo hned ho bolí hlava,kazdy deň,ja teda alkohol nepijem vôbec aj tak ma bolí denne,som uz z toho zúfalá.

falbala132
17. sep 2023

@chiccco je to syndróm aktivácie žírnych buniek, daj si do Googlu, je to velmi komplexne ochorenie, nemyslím ze samotná bolest hlavy moze byt tým. Najčastejšie sa prejavuje netolerovanim histaminu, ked si vo fáze vzplanutia. No nie je to intolerancia.

iva33333
18. sep 2023

@falbala132 Priznaky mam,ze po prekonani hocicoho sa mi po 2,3 tyzdnov , spustia svalove slabosti noh ruk,nevladzem nic,tlaky v hlave,divne videnie,bolest sliach,bolest na hrudi ,medzi lopatkamy.Spustaju mi to aj HIT potraviny,slnecne luce(bez siltky a okuliarov slnecnich nemozem ist vobec na slnko) velky chlad,prilisna namaha,no hlavne ta reinfekcia a drzi ma to aj mesiac,dva.. Lieky nemam,davam si pozor co jem.,vyhybam sa slnku,chladu,skusala som quercetin,ale z toho ma bolelo brucho...Zacalo to vsetko asi mesiac po 1 covide a kazdim dalsim covidom sa to zhorsuje.Nebrali vam krv na tryptazu? Tam ukaze ci je to MCAS i ked ludim po covidoch ukaze negativne,aj ked im pomahaju antihistamika atd..ale podla priznakov to maju diagnostikovane.

autor
18. sep 2023

DAKUJEM ze prispievate k teme, velmi mi tymto pomahate!!!!Wow

iva33333
18. sep 2023

inak aj vysoke davky C vitaminu pomahaju ,ale nesmu obsahovat kyselinu ascorbovu,lebo to je spustac HIT, injekcne b-cka

falbala132
18. sep 2023

@iva33333 tak vidím ze ty mas uplne ine prejavy ako ja, ja mam skor hlavne tie alergické a bez tych základných liekov by som to nedala. To ze mi tlmia symptómy mi dost pomáha aj na psychiku. Mam pocit ze to pomohlo aj môjmu refluxu, ten mi vyrazne zhoršoval stres. Ale napr. mi prestal aj pazerakovy zvierač fungovať, to asi tiez súvisí s ochorením.
A ja som na testoch nebola, bola som vyhodnotená vyslovene podla symptomov a základných výsledkov krvi (mala som aj 600 % zvýšené pečeňové hodnoty) a podla toho, ze mi zaberá liecba.
Kolko krat uz uz mala kovid? A za sko dlho sa potom dostaneš do remisie?

iva33333
19. sep 2023

@falbala132 Hej ono sa to moze prejavit rozne.Hlavny fakt ,ale je ,ze problemy sa spustaju hlavne po prekonani ,,niecoho"..4 krat som mala covid.Priznakov som mala aj kopu inich,zahlienenie,stahovanie hrdla,zavraty atd..Ale to mi preslo.Vysie pisem len to co mi ostalo dlhodobo.. S pazerakom mam aj ja problem...Do remisie sa dostanem po mesiaci,niekekdy po 2 ,ale uz nie do 100 stavu ale tak 85 perc... Horsie je to ,ze syn kazdu chcvilu nosi ,,nieco " zo skoly a aj jeho obycajny ,,soplik" ma zas vrati spat a zas zacnu tie moje problemy a dostavam sa dlho z toho..Som rada ,ze vam pomaha liecba..Mne tak ciastocne,hlavne ta upravena strava,no ta reinfekcia mi to stale zhorsuje ,tej zabranit neviem 😞

falbala132
19. sep 2023

@iva33333 tak ja som uz 6 mesiacov po svojom jedinom, a tiez mi po mesiaci-dvoch niektore ťažkosti odozneli, napr. zaskuby svalov, zvonenie v ušiach a tak. Ale na tie “alergie” sa liečim doteraz.

autor
19. sep 2023

@tiezjedna AHOJ POZERALA SOM TU FIRMU zINZINO ALE TO NIE JE laboratorium ani nejaka vyskumna firma, to su predajcovia produktov?

tiezjedna
19. sep 2023

@autor ahoj, je to možné, ja som to neskúmala. Len píšem, že u nás olej v kombinácii s probiotikami zafungovali👍

autor
19. sep 2023

@tiezjedna dakujem