Zhoršil sa vám po covidovej pandémii zdravotný stav?
Mne sa velmi zhrosil zdrav. stav, tak ma napadlo ci ten psych stres nespustil vsetky mozne fyzicke choroby (neockovana, neprekonana)
Ako to mate vy? Nie ste castejsie u lekara?
Ahojte prosím Vás o radu ci ma niektorý podobný problém, som rok a pol po covide a pri rozpravani cítim tlačenie medzi prsiami ťahá sa to od vrchu ako sú pľúca v rozmedzí 10cm stretol sa s tým niekto alebo máte nejaké rady prosím? Minulý rok mi pomohlo more ale keď som v septembri znovu ochorela, problem sa mi vrátil,,, potom sa mi ustálil a teraz ti pociťujem opäť,, nakoľko mám robotu kde vela rozprávam vždy mi to zaťaží a cítim to stále viac,,,, pomáhali mi aj dychové cvičenia a prechádzky mate ešte prosím niekto nejaké rady budem veľmi vďačná ďakujem vopred🙏🙏🙏
@miskadengova mozes mat napr. posunuty stavec a to ti tlaci na organy, alebo akykolvek problem v chrbtici. kolegyna to tak mala. nemusi to suvisiet s kovidom, nahoda ze sa ti to vyskytlo v tom case prave.
@falbala132 ďakujem pekne za odpoveď behala som aj po neurológii stlacali mi body nič ma nebolelo tiež som myslela ze z chrbtice len keď som mala obdobie ze ma to aj nebolelo tak som to vylúčila, ja to cítim aj keď chcem hlasnejšie zakričať ze ma bolia skratka pľúca cítim ze to ide z nich ten tlak 😢
@miskadengova a robili ti aj rontgen chrbtice? tam by videli tie stavce. ak nie, urcite odporucam. neurologickou prehliadkou ti na take nepridu. útlak pluc mozes mat fakt z posunutia a niekedy to boli niekedy nie, podla toho ako si "rozchodena", "rozhybana" v danom obdobi.
@falbala132 ďakujem asi by som si to mala ísť zrengenovat lebo ja mam problém so spodnou časťou chrbtice tak neviem ako by sa mi toto zhoršilo ze čím tak som myslela,,, stále mam pocit ze je to na tých plucach
@miskadengova podla toho co opisujes, mi to vychadza na ten chrbat, ale urcite chod na ten rontgen, budes kludnejsie spavat 🙂 za extremne vela problemami je chrbat, od hlavy az po päty 🙂
@falbala132 prosim ta vies mi napisat,ktorý lekar to vie diagnostikovat ?
@falbala132 prosim ta to MCAS kto vie diagnostikovat ? aký doktor ?
@neriman mam sa na 90% dobre, ale musela som upravit stravu, absolutne netolerujem lepok. Asi nastali u mna nejake zmeny v creve, kedze moj kovid pozostaval hlavne z hnacky. Takze som na kvazi paleo strave a je mi dobre. Ja som ale asi mala aj nejaku geneticku predispoziciu, ktora mi kovidom uplne prepukla, lebo mam pocit, ze mozog mi zrazu funguje na 200%, minimalne 5 rokov dozadu ked porovnam, mam pocit, ze som zila v mozgovej hmle.
@iva33333 ahoj dostala si sa s toho som na tom podobne stále bolesti hrdla a hnačka hoci som nim prešla nedávno 28.9 mi skončil ale taká vyčerpaná som že dovi
@cemericalv Ahoj,dostala tak na 80 -90 percent som ako predtim..Ale samozrejme ak ,chyrim nejaku reinfekciu,nadchu,covid,chripku atd..Tak sa mi zas zhorsi stav,ale uz to nieje take hrozne ako to bolo
@iva33333 ja som ešte stále mimo, ako dlho to trvalo dať sa dokopy?
@cemericalv Uz asi nikdy to nebude ako predtim,ale polepsilo sa mi dost..Asi tak po roku a pol..Niekedybsom na tych 80-90 perc.naspat..No este stale (hlavne po reinfekcii) som zas na 40 perc atd.Ale uz to orejde rychlejsie
Ja som tri roky v long covide so strašne veľa symptómami a problémami o kt tu ľudia/ doktori nemajú ani poňatie. Mám 31 rokov a všetko sa mi spustilo po ockovani + prvom covide.od januára 2024 som po 4 covide. Dovtedy som nemala ani jeden z problémov ktoré mám. Že nemôžem žiť nornalny život o tom asi ani písať nemusim keď si dočítate symptómy a pracovať už vôbec nie. Zhrnutie všetkých symptómov dokopy: vypadávanie vlasov, bolesť uši, bolesť čeľuste ( občas po spánku akoby bola trochu posunutá, pri otváraní ust preskakovanie kĺbov ), citlivosť oči na vietor aj ten slabší ( následne zápal oči opakovane), večne upchaty nos v horizontálnej polohe,po každom covide bolesť zubov a ďasien alebo pálenie, opakovane zdurene uzliny pod celustou, pazuchami a v slabinách, prejdenie jedného poschodia hore po schodoch tep 160, opakovane každý mesiac niekoľko dni ale týždeň dva za sebou subfebrility 37,2-37,5 z čoho mi je zle a mám slabosť a bolesť hlavy, veľmi zhoršená krátkodobá pamät,dysregulovana termoregulacia je mi zima a teplo strieda sa to so zimnicou a potom má oblieva pot a horúčava následne mi je zle na zvracanie ( nezvraciam), zhoršený zrak na ľavom oku o celu dioptriu, cysta a uzol na štitnej žľaze malých rozmerov, fibroadenom v prsníku, bolesť krížov skoro neustále niekedy je obtiažne ležať alebo sedieť, polypy v žlčniku v ktorom po každom novom covide na sone pribúdajú ďalšie , sibo syndrom, osteopenia, bolesti pod rebrami ktoré má prebúdzajú zo spánku v noci, bolesť aj v mieste kde je situovaný žlčník a apendix ale aj v epigastriu, začali sa mi aj migrény a hocikedy sa objaví nauzea,bolesti kolien, trpnutie nôh a opuchanie nôh po krátkych prechádzkach do 10-15km. Mám 171 výšku a 43kg. Po každom covide schudnem a neviem nabrať váhu. Mám panvovu kongesciu. Mám aj sibo ktorého sa neviem zbaviť hrozné nafukovanie, krce, grganie. Teraz mi zistili (resp ja svojim pátraním že sa mi po covidoch robia polypy v zlcniku a že môj žlčník je tzv lenivý - pracuje iba na 28%- z toho má pichá pravdepodobne pod rebrom)
Od internistu a imunologa mám dg: post covid a od neurológa : me/cfsa že sa nevylučuje aj vaccine injured
@iva33333 ďakujem
@walentina7 Presne tak..Ja 4 covidy,tiez som sa ho nikdy nejak extra nebala..Priebeh prva 2 taky stredny priebeh,druhe dva skoro nic len nadcha..No to co ostalo po 4 tom covide je katastrofa..Som pn uz 14 mesiacov.Strasna slabost hlavne noh,tlak v hlave,problem s dychanim,bolesti medzi lopatkamy.
@iva33333 ahoj ivi ako ti je s odstupom casu? Ja to iste 3 meaiace po covide a extremne silna bolest nih plua akoby trpnutie cwleho telq v noci hrozna unava no celkovo ma to neurologicky vel.i rozladilo v utorok mam dr. Bojim sa aby to nebolo cosi zle aj ked tie boleati po covide tiez nie je o nic lepsie ale.apsom sanca ze sa to nezhorsi a nadej ze sa to zlepsi
mne sa zhorsil po kovide, mala som velmi mierne priebeh a o 3 tyzdne to prepuklo. MCAS. ale aspon uz konecne viem, co so mnou je a mozem s tym pracovat.
@falbala132 prosim rada by som sa poradila o MCAS mozeme ti napisat? dakujem krasne
@falbala132 prosim rada by som sa poradila o MCAS mozeme ti napisat? dakujem krasne
@telly4 kľudne napis.
@anonym_autor Našim rodičom neprospela tá izolácia. Svokra dostala Alzheimerovu chorobu, mame sa zhoršila depresia.

autor - veľa ľudí, vrátane detí teraz trpí PTSD. Boli na nás použité psychologické metódy využívané vo vojnách - vrátane agresívnej propagandy. Kanadská armáda to musela priznať (použité boli také isté metódy propagandy ako vo vojne v Afganistane, tento krat testované na vlastných obyvateľoch
(novinári sa dostali k info na základe FOIP (zákon o slobodnom prístupe k informáciám) )
Vyšlo už viacero kníh, ktoré sa zaoberajú tým, aké taktiky a psychologické metódy boli použité na obyvateľstve, aby ľudia prepadli strachu.
Vôbec sa nedivím, že ľudia majú z toho traumu a trpia teraz PTSD, či sa u nich prejavili rôzne psychosomatické ochorenia.
Robím v zdravotníctve a ako teraz začínajú znova tlačiť, že nový variant, treba rúška atď… zhodli sme sa s kolegami, že ešte jedna takáto vlna strachu, paniky, psychologického nátlaku a už to nedáme, väčšina z nás sa stále snaží tuto traumu spracovať, či už vedome alebo nevedome