icon

Život bez žlčníka

daniela2202
3. dec 2021

Priateľ nemá žlčník 12 rokov, stále sa cíti horšie a horšie. Už takmer nič nezje. Banuje , že ho dal preč. Všetko jedlo , čo zje , mu robí ťažkosti. A to papá ľahké potraviny, nepije, nefajčí. Kto má taký problém? Ďakujem....

viestta
Odpoveď bola odstránená
tea_1234
3. dec 2021

@daniela2202 mala som to podobné potom mi lekár dal lieky a teraz zjem všetko lieky boli len na určitý čas treba ísť na vyšetrenie zvykne byť zápal žalúdka

km007
3. dec 2021

@daniela2202 určite smer lekár, tiež som pripisovala všetko žlčníku ktorý nemám...a bol to helikobakter..preliečenie pomohlo, plus mi predpisuje tráviace enzýmy, tie nejem pravidelne, ale podľa typu jedla aby to telo ľahšie zvládlo bez žlčníka

simsalabim
3. dec 2021

Joj toto sa mi necita dobre.. Uz niekolko rokov sa vyhybam operacii, ale poslednu dobu mam vacsie nevolnosti (nie zachvaty) a tak tu operaciu zvazujem. Ale ked nema pomoct 🤔

km007
3. dec 2021

@simsalabim vždy pomôže, len stav PO je individuálny a častokrát "v hlave", dôležitejšie je väčšinou nie ČO ale KOĽKO zjete, moja mama žije bez žlčníka už cca 40rokov, nemá žiadny problém, je všetko...tu spomínané problémy zvykne spôsobovať niečo iné, nie chýbajúci žlčník (v mojom prípade helikobakter a znížená funkcia spracovania laktózy) .. riskujete upchatie žlčovodov a zle ešte len bude

simsalabim
3. dec 2021

@km007 No moj kamen je iba jeden a velky. Upchatie vraj nehrozi, to mi povedali, no operaciu, samozrejme, odporucaju. Zachvaty nemam, akurat mi sem tam (povodne tak 4x za rok po dobu tyzdna) sposobovala obdobia velkej plynnatosti, grgania a palenia zahy - sustavne, bez ohladu na jedlo. Aj z vody mi bolo zle (vraj to je dzspepticka forna cholecystiazy.) Potom to preslo. Posledny rok mi je zle castejsie a musim uzivat lieky na kyselinu, aj davku som musela zvysit a sem tam pobolieva pod rebrom. Idem coskoro na usg, ze ako sa nalez zmenil a zrejme to uz zacnem riesit. O tom kameni viem uz asi 8 rokov, vyraznejsie problemy mam len posledne mesiace.

km007
3. dec 2021

@simsalabim tiež som mala 1 veľký kameň (35mm), no mne povedali že musí von, že ďalšie zväčšenie kameňa by mohlo úplne znepriechodniť cesty...doslova ma tlačil ten kameň, vystretá som musela byť stále, ataky som nestihla zažiť, ale keď ma nafúklo hneď ráno po pohári vody a viac som do seba nedostala nič lebo mi bolo zle, išla som...Teraz nie je ideálna doba na operácie, väčšina je aj tak pozastavených...tak prajem nech sa správne rozhodnete a nemáte väčšie ťažkosti

simsalabim
3. dec 2021

@km007 Dakujem. Ano, take nafuknutie ma sem tam tiez postihne. Doba na operacie nie je dobra, ale chystam sato uz riesit. Uvidime, kolko si pockam.

snezienkaaa82
3. dec 2021

@simsalabim ja som nevedela, že je to žlčník, bolesť len sporadicky, v okolí chrbtice. Až som jedného dňa celá ozltla, upchal sa mi zlcovod.kym so mnou začali dačo robiť. Piesok zo zlcovod najprv odsali hadicou cez ústa v Ružomberku a o týždeň nna operovali. Najprv som musela držať diétu, schudla som na 49 kíl. Pomaly som začala skúšať jest viac, teraz jem skoro všetko.

snezienkaaa82
3. dec 2021

@simsalabim veľký kameň sa do zlcovod nedostane, problémom je piesok a maličké kamienky

janulka__87
9. sep 2025
@simsalabim

@km007 No moj kamen je iba jeden a velky. Upchatie vraj nehrozi, to mi povedali, no operaciu, samozrejme, odporucaju. Zachvaty nemam, akurat mi sem tam (povodne tak 4x za rok po dobu tyzdna) sposobovala obdobia velkej plynnatosti, grgania a palenia zahy - sustavne, bez ohladu na jedlo. Aj z vody mi bolo zle (vraj to je dzspepticka forna cholecystiazy.) Potom to preslo. Posledny rok mi je zle castejsie a musim uzivat lieky na kyselinu, aj davku som musela zvysit a sem tam pobolieva pod rebrom. Idem coskoro na usg, ze ako sa nalez zmenil a zrejme to uz zacnem riesit. O tom kameni viem uz asi 8 rokov, vyraznejsie problemy mam len posledne mesiace.

@simsalabim Dobrý deň. Viem, že to je už stará téma, ale teraz riešim podobný problém. Tiež mám jeden kamen, bolesti pod rebrami, vpravo aj v ľavo aj v hornej časti po jedle. Tiež ma začala páliť zaha, tazsie sa mi prehlta, často grgam, pociťujem kyselinu. Môže to byť zo zlcnika? A zvažujem nad operaciou. Aké to je byť vez zlcnika? Ďakujem.