Život po infarkte v 35-ke.
10. jún 2019
Pekný deň prajem, mám 35 rokov a som týždeň po infarkte. Chcela by som sa spýtať,či sa tu nájde nejaká mamička,čo si tým prešla a vie poradiť, ako sa ďalej postupne zapojiť do života. A možno aj nejaké rady ohľadne diéty 🙂 Ďakujem Martina

@mabumb určite si daj žiadosť na kúpele. Naučíš sa tam vhodné cvičenie, bývajú tam aj prednášky čo je vhodné pre kardiakov. Mala by si začať brať dlhodobo aj 3 Omega mastné kyseliny(spýtaj sa svojho kardiológa). Samozrejme zvoľniť, zredukovať stres. Cvičenie by malo byť súčasťou tvojho života - samozrejme prispôsobiť tvojmu aktuálnemu stavu - preto sú tam vhodné tie kúpele, lekár v kúpeloch ťa zaradí d skupiny na cvičenie podľa tvojho stavu-sú tam skupiny kde je vhodná nižšia intenzita cvičenia, stredná a aj kde môžu cvičiť bez obmedzení(samozrejme neprepínať sa...samozrejme zároveň si tam pod lekárskym dohľadom, takže ak je akýkoľvek problém(s dýchaním, pichanie pri srdci a podobne, urobia ti kontrolné EKG...vhodné sú aj dlhšie prechádzky v prírode, cyklistika, joga,plávanie....čo sa týka stravy - zelenina, ovocie, prevažne zdravá strava obmedziť vysmážané, mastné, sladké....veľa rýb, avokádo(zdravé tuky)....