icon

Život s rakovinou prsníka: Ako zvládať život s picc?

Včera o 18:49

Ahojte bojovníčky

Mám otázku a rada by som dostala odpoveď od človeka ktorý si tym prešiel.
A ano pýtala som sa aj doktorov
- ako žijete s picc?
Nemám ho dlho, takže ešte nemam vychytavky :( Ako sa s tým sprchujete, ako ste si naňho zvykli, načo si davat velky pozor..?

Ja mam hlavu čistú, beriem tu chorobu ako taký most ktorý musím prekročiť len pomalými krokmi a potom bude dobre .
Dakujem za každú jednu odpoveď

oliviabb
Včera o 19:11

Nie kazda bude vediet, co je picc. Al mi odpovedal. Si doma z nemocnice a mas katater z prsnika? Nemyslis tym redon?

anonym_89c57c
Včera o 19:20

Ahoj, síce odpoveď ani skúsenosť nemám, ale chcela som ti zaželať veľa zdravia a držím ti palce nech sa dáš čím skôr dokopy 🙏🏻posielam veľa síl

anonym_a5d6e2
Včera o 19:21

Držím palce❤️

autor
Včera o 19:26
@oliviabb

Nie kazda bude vediet, co je picc. Al mi odpovedal. Si doma z nemocnice a mas katater z prsnika? Nemyslis tym redon?

@oliviabb prepáč
Picc je vnutrozilovy katerer, cez ktorý sa dávajú infulzie, chemoterapia...

oliviabb
Včera o 19:32
@anonym_autor

@oliviabb prepáč
Picc je vnutrozilovy katerer, cez ktorý sa dávajú infulzie, chemoterapia...

@anonym_autor v pohode. Prajem vela stastia 💝

martinab12
Včera o 19:58

Manžel mal picc viac ako rok. Dbal na to, aby sa mu tam nedostala voda. Zo začiatku som mu to preväzovala potr.fóliou. Neskôr si našiel spôsob - dvihol ruku, použil sprcháč, umyl a hneď osušil aby nestiekla voda. Nezaťažoval tú ruku. Potom sa picc upchal, chemo dostával, ale krv nevedeli stiahnuť, takže museli pichať žilu pri odberoch. Mal aj taký ochranný bavlnený preväz/návlek, používal ho v lete, aby ho zakryl. Inak používal taký sieťovaný návlek. Snáď som pomohla, kľudne napíš.

martinab12
Autor odpoveď zmazal
martinab12
Včera o 20:20

Pozerám, že sú k dostaniu takéto návleky https://vasabarlicka.sk/produkt/vodotesny-chran.... My sme mali na celú ruku, ten mu nevyhovoval.