Život s rakovinou prsníka: Ako zvládať život s picc?
Ahojte bojovníčky
Mám otázku a rada by som dostala odpoveď od človeka ktorý si tym prešiel.
A ano pýtala som sa aj doktorov
- ako žijete s picc?
Nemám ho dlho, takže ešte nemam vychytavky :( Ako sa s tým sprchujete, ako ste si naňho zvykli, načo si davat velky pozor..?
Ja mam hlavu čistú, beriem tu chorobu ako taký most ktorý musím prekročiť len pomalými krokmi a potom bude dobre .
Dakujem za každú jednu odpoveď
Ahoj, síce odpoveď ani skúsenosť nemám, ale chcela som ti zaželať veľa zdravia a držím ti palce nech sa dáš čím skôr dokopy 🙏🏻posielam veľa síl
Držím palce❤️
Nie kazda bude vediet, co je picc. Al mi odpovedal. Si doma z nemocnice a mas katater z prsnika? Nemyslis tym redon?
@oliviabb prepáč
Picc je vnutrozilovy katerer, cez ktorý sa dávajú infulzie, chemoterapia...
Manžel mal picc viac ako rok. Dbal na to, aby sa mu tam nedostala voda. Zo začiatku som mu to preväzovala potr.fóliou. Neskôr si našiel spôsob - dvihol ruku, použil sprcháč, umyl a hneď osušil aby nestiekla voda. Nezaťažoval tú ruku. Potom sa picc upchal, chemo dostával, ale krv nevedeli stiahnuť, takže museli pichať žilu pri odberoch. Mal aj taký ochranný bavlnený preväz/návlek, používal ho v lete, aby ho zakryl. Inak používal taký sieťovaný návlek. Snáď som pomohla, kľudne napíš.
Pozerám, že sú k dostaniu takéto návleky https://vasabarlicka.sk/produkt/vodotesny-chran.... My sme mali na celú ruku, ten mu nevyhovoval.

Nie kazda bude vediet, co je picc. Al mi odpovedal. Si doma z nemocnice a mas katater z prsnika? Nemyslis tym redon?