icon

Zväčšené lymfatické uzliny a nízke CRP: Čo robiť?

Dnes o 13:38

Už menej ma bolí hrdlo, ale zväčšené mám lymfatické uzliny na krku a bolia aj na dotyk aj bez dotyku. 2 týždne cca ma skriabe hrdlo, nic nepomáha, ziadne pastilky nic. Keď si kychnem vtedy je najhoršie vtedy cítim najviac. Dávam si pastilky nieco pomáhajú ale nie velmi. Zatekaju hlieny toto takto mám skoro mesiac. Zatekaju hlieny do hrdla, skriabanie bolesť hrdla, teraz 3. Deň bolesť uzliny na krku bez dotyku aj s dotykom.

Idem zajtra lekárovi. Minulý piatok som robil crp 1 bola. Dnes som robil znova 1. Čo sa to deje s mojim telom? Všetky pastilky užívam a aj napriek tomu ma boli hrdlo ale podla crp zapal nemám tak z čoho to hrdlo, hlieny a teraz aj uzliny bolestivé. Môžem mat nejaký bacil? Nejakú baktérie? Aj napriek tomu ze mam nizke crp?
Priateľka mala streptokoka. Žeby som od nej nieco chytil?
Rozmýšľam ze sa objednám ako samoplatca do medirexu na výter hrdla a nosa. Teplotu nemam ani zvýšenú.

Som zúfalý už.
Čo to môže byť?

anonym_6b29aa
Dnes o 13:43

@anonym_autor 🔮 nobody knows. Objednala by som sa ako samoplatca. Ja mávam zväčšené uzliny ešte tak týždeň po chorobe

autor
Dnes o 13:48
@anonym_6b29aa

@anonym_autor 🔮 nobody knows. Objednala by som sa ako samoplatca. Ja mávam zväčšené uzliny ešte tak týždeň po chorobe

@anonym_6b29aa ale ja neviem co mi vôbec je chápeš?
Ja som rad ze nemam teplotu ani len zvýšenú ZATIAĽ, ale unavuje ma to to hrdlo a zatekajuce hlieny do hrdla a teraz uzliny a to je na tom najhoršie ze neviem z čoho. Neviem co mam robiť.

lucka_ke
Dnes o 13:51

určite choď k lekárovi, keď to neprechádza a cítiš sa zle tak neváhaj

anonym_c9345b
Dnes o 14:03

Určte ano ja crp dlho 2,0, 1,5 potom 4,0 a bum 15,0
A vytery uz boli vysledky hemofilus v nose a výter z to zil tskiez hemofilus a to cely cas bez teploty len hrdlo potom pribudlo zachripnutue a trocha kasel. Vsetci ze alergia az som zatlačila na obvodnu o vytery a tam uz bakteria od piatku atb dnes kontrola poslala aj rtg pluc lebo kadel hnusny a to mam atb a nastastie ok ale pokračujem v atb dalej do nedele . Adi tak treba k lekárovi nič ine neostáva . A treba hlavne povedat od kedy sa to cele ťahá nechat a odpínkat ze alergia ze pastelky atihistaminika atď len od odbery a hlavne vytery z nosa a hrdla . Pripadne plucne chlamydie , mycoplazmy asi tak .

anonym_6b29aa
Dnes o 14:14
@anonym_autor

@anonym_6b29aa ale ja neviem co mi vôbec je chápeš?
Ja som rad ze nemam teplotu ani len zvýšenú ZATIAĽ, ale unavuje ma to to hrdlo a zatekajuce hlieny do hrdla a teraz uzliny a to je na tom najhoršie ze neviem z čoho. Neviem co mam robiť.

@anonym_autor veď dobre, niesi dr aby si vedel čo ti je. Ja som bola v januári chorá a zatekali mi hlieny ešte na začiatku februára.

tanika
Dnes o 14:19
@anonym_c9345b

Určte ano ja crp dlho 2,0, 1,5 potom 4,0 a bum 15,0
A vytery uz boli vysledky hemofilus v nose a výter z to zil tskiez hemofilus a to cely cas bez teploty len hrdlo potom pribudlo zachripnutue a trocha kasel. Vsetci ze alergia az som zatlačila na obvodnu o vytery a tam uz bakteria od piatku atb dnes kontrola poslala aj rtg pluc lebo kadel hnusny a to mam atb a nastastie ok ale pokračujem v atb dalej do nedele . Adi tak treba k lekárovi nič ine neostáva . A treba hlavne povedat od kedy sa to cele ťahá nechat a odpínkat ze alergia ze pastelky atihistaminika atď len od odbery a hlavne vytery z nosa a hrdla . Pripadne plucne chlamydie , mycoplazmy asi tak .

@anonym_c9345b zabudla som napisat ze o atb reč ani nebola pred tym než mi spravila vytery lebo však načo crp je nizke a vidite aj pri nízkom crp hemofilus v nose a v hrdle .
Treba ísť proste k le- ká- ro-vi 🙈nič ine

autor
Dnes o 14:32
@tanika

@anonym_c9345b zabudla som napisat ze o atb reč ani nebola pred tym než mi spravila vytery lebo však načo crp je nizke a vidite aj pri nízkom crp hemofilus v nose a v hrdle .
Treba ísť proste k le- ká- ro-vi 🙈nič ine

@anonym_c9345b na RTG pľúc som mal nedávno ale vtedy som nemal takéto ťažkosti len bolesť na hrudi a bolo všetko v poriadku.

@tanika to by som ani neveril ze nizke crp a baktériu zistia. Mne toto trvá už mesiac to hrdlo a hlieny. Boli prestane a takto dookola..teraz som spozornil lebo uzliny bolia na krku síce mam aftu v ústach možno aj z toho.

anonym_23e878
Dnes o 14:51

@anonym_autor stres, tichý reflux...