icon

Zvláštne symptómy u príbuzného

6. nov 2025

Ahojte, svagor ma zvlastne symptomy a odmieta ist k doktorovi. Trpnu mu koncatiny, v noci sa nenormalne prepoti, naozaj ze cela postel je mokra rano a trva to uz roky a sestra ho nevie dostat k doktorovi. V poslednej dobe sa sprava zvlastne, je nepredvidatelny a posobi paranoidne. Podla mna toto nie je ok, mate s tym niekto nejaku skusenost alebo nazor?.

anonym_4f74d0
•
6. nov 2025

@anonym_autor ja som toto mala pri tetanii. Nech zacne brat magnezium, kludne aj 3x denne aspon tyzden-dva. Ak mu to prejde, tak je to tetania a treba brat po ustupeni priznakov magnezium dolhodobo po 2 tab denne (ak prestane, vrati sa to). Ak priznaky neustupia, bude to nieco ine. Ale najskor by som skusila toto.

anonym_9d2393
•
6. nov 2025

@anonym_autor úzkosti, psychika

maddie1711
•
6. nov 2025

Prepáč, nechcem rýpať ani nikoho uraziť, ale mne to príde že buď berie drogy alebo ma absťak, lebo tieto príznaky sú úplne presne

autor
•
6. nov 2025

Nie, drogy to nie su, naozaj som si ista, a tetania tiez nie lebo na tu bol testovany pred casom. Psychika by hadam nesposobovala take extremne potenie. Naozaj ako to opisuje tak vsetko je do nitky mokre, ale len v noci

krasneleto
•
6. nov 2025

skor sa mi to javi na neliecenu cukrovku... ta by vysvetlila trpnutie a potenie... paranoja , s tou ti neporadim

gabrielachochulka
•
6. nov 2025

Poslednou možnosťou je ochorenie. To ale nie je len jedno. Existuje viacero chorôb spôsobujúcich nadmerné potenie:

cukrovka – často postihuje nervový systém, ktorý má priamy vplyv na tvorbu potu.
porucha štítnej žľazy – hypertyreóza, čiže zvýšená funkcia štítnej žľazy, vedie k tomu, že sa človek potí oveľa viac ako zvyčajne. V takýchto situáciách sledujte potenie nielen počas noci, ale aj počas dňa.
akútne infekčné ochorenie – ak bojujete s akútnym infekčným ochorením, je veľká pravdepodobnosť, že sa stretnete s nadmerným potením. Po vyliečení by ale malo zmiznúť.
chronické ochorenie – pri tuberkulóze, rakovine, zápale kostí alebo HIV sa objavuje potenie spolu s únavou, malátnosťou a teplotou.
obezita – sa priamo spája s nesprávnou životosprávou. Organizmus spracúva ťažké jedlá oveľa náročnejšie. Okrem toho všetko komplikujú aj prebytočné tukové zásoby.
vysoký krvný tlak – nadmerné potenie sa objavuje u pacientov, ktorí majú vysoký krvný tlak a neliečia ho.
neurologické ochorenia – s vyšším potením sa stretávajú pacienti trpiaci infarktom, poruchami autonómneho nervového systému alebo epilepsiou.
spánkové apnoe – a netreba zabúdať ani na chrápanie, známe ako spánkové apnoe. To je charakteristické tzv. apnoickými pauzami. Ide o stavy, kedy osoba na niekoľko sekúnd prestane dýchať. Nepríjemný zvuk chrápania nie je jedinou charakteristickou črtou apnoe. K ďalším sa radí nadmerné potenie a únava spôsobená nedostatočným spánkom.

krasneleto
•
6. nov 2025

pri nahlom poklese cukru, casto dochadza k stavom podobnym ako opisujes, ze clovek je proste mimo...

majamat
•
6. nov 2025

oci taketo priznaky maju viacere cohorenia, no ak tym trpi roky, podla mna tie zavazne sa u davno zhorsili takym sposobom, ze by sa na ne prislo. tym myslim take ochorenia ako je cukrovka a pod.

na preventivky nechodi?

anonym_e46073
•
7. nov 2025

@anonym_autor roky? Co to je za zadubenca? Kokos lopatou cez papulu a davaj k doktorovi

anonym_8de96a
•
7. nov 2025
@anonym_e46073

@anonym_autor roky? Co to je za zadubenca? Kokos lopatou cez papulu a davaj k doktorovi

@anonym_e46073 Lopatou cez papuľu? Tak, to už by k tomu lekárovi fakt musel...

anonym_e46073
•
7. nov 2025
@anonym_8de96a

@anonym_e46073 Lopatou cez papuľu? Tak, to už by k tomu lekárovi fakt musel...

@anonym_8de96a a naco caka