Zvláštne zdravotné príznaky: Môže to byť dna?
Prosím vás máte niekto skúsenosti s tým čo napíšem ? V pondelok pôjdem k lekárne. Minulý týždeň ma silno pichalo podbruško. Mala som pocit akoby tam mám ostnatú guličku. Myslela som si že dostanem zápal mechúra. Potom to prešlo a začali ma hrozne bolieť kríže a mám strašne kŕče v stehnách a v chodidlách. Už to začína aj v rukách. Preháňa ma. Môžem mať Dnu alebo inú vážnu chorobu ?
@anonym_autor my nie sme lekari. Pytat sa treba lekarov
@anonym_autor my nie sme lekari. Pytat sa treba lekarov
@anonym_5c72cd ešte raz, pýtam sa či sa s tým niekto stretol. Nemyslim si že všetci na fóre sú lekári ..
@anonym_autor tak neviem, dnu mal moj otec a mal opuchnuty palec na nohe, hlavne klb a nevedel na tu nohu vobec stupit. Ako ta napadla dna?
@anonym_autor tak neviem, dnu mal moj otec a mal opuchnuty palec na nohe, hlavne klb a nevedel na tu nohu vobec stupit. Ako ta napadla dna?
@simsalabim presne, dna sa prejavuje palcom na nohe
@simsalabim presne, dna sa prejavuje palcom na nohe
@anonym_06b086 ja ani neviem ako sa dna prejavuje. Manžel ma tým vydesil 😄
@anonym_5c72cd ešte raz, pýtam sa či sa s tým niekto stretol. Nemyslim si že všetci na fóre sú lekári ..
@anonym_autor pytas sa ci mozes mat dnu. Odpovedam ti, ze nie sme lekari
@anonym_autor mohla si zjesť niečo pokazené a z toho si mala kŕče v bruchu s následnou hnačkou. Pri hnačke sa telo dehydruje a stráca veľa minerálov horčík, draslík... z ich nedostatku tuhnú svaly a spôsobujú kŕče, stuhnuté chrbtové svaly tlačia na chrbticu a následok sú silné bolesti chrbtice...
Pridaj viac tekutín minerálne vody, elektrolyty... daj sa do kľudu a oddychuj, nerob žiadne fyzické práce. Pridaj do stravy viac vitamínu C podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov...
Po hnačke začni pravidelne užívať magnézium citrát a jesť výživnú stravu...
Dna toto nie je ta ma uplne ine prejavy, nemas tetaniu ?
Dna toto nie je ta ma uplne ine prejavy, nemas tetaniu ?
@anonym_73868e zatiaľ ju nemám zistenu
pozri si nieco o psychogennej tetanii tam moze byt aj to nitkanie na mocenie, bolesti a krce
treba doplnit vitaminy a mineraly nieco na uvilnenie spazmov (quajacuran volbopredajny)
krv brali ci crp?
Dna je to, keď sa ti kyselina močová ukladá v kĺboch. Najčastejšie je postihnutý palec na nohe, členok, priehlavok, koleno, niekedy zápästie a prsty. Čiže ako lekár amatér, z vyššie spomenutých príznakov dnu nemáš.
@anonym_06b086 ja ani neviem ako sa dna prejavuje. Manžel ma tým vydesil 😄
@anonym_autor 😆 dnu nemas ale treba to doriesit. Zacala by som magneziom
@anonym_autor tak nakoniec mi vyšiel pozitívny tehu test
@anonym_autor tak nakoniec mi vyšiel pozitívny tehu test
@anonym_autor gratulujem ❤
Užívaj počas tehotenstva spomínané magnézium a pridaj omega3.. samozrejme k tomu výživnú stravu..
Manželovi povedz, že dna má úplne iné prejavy. Môj ocko ňou trpí už roky. Väčšinou ma opuchnuté a horúce koleno a bolesť takú, že sa po dome presúva len s paličkou. Alebo ho bolí palec, ako spomínajú dievčatá vyššie. Neviem ako ste prišli k tejto diagnóze 🤦🏻♀️ každopádne gratulujem k bábätku 🍀
@anonym_autor to netuším, ale ja som s takými problémami mala cystu na vaječníkoch 2,8 cm x 3,9 cm a skončila som u gynekologa. U teba to môže byť niečo celkom iné.

Moze to byt vaznejsie ale nemusi. Lekarka sa v pondelok vyjadri po diagnostike, pripadne posle na dalsie specializovane vysetrenie.