Zvracanie počas menštruácie
Ahojte, už pár krát sa mi stalo, že som počas prvého dňa ms vracala. vždy to bolo tak, že som sa v noci zobudila kvôli bolesti. potom nasledovala pár krát veľká potreba a napínanie, začiatok ms (bohužiaľ to vždy viem na minútu presne, lebo furt sedím na wc striedavo s hlavou v záchode)... a nakoniec 1x vracanie- úľava po dlhom čakaní, kým sa konečne povraciam. potom ešte niekoľko hodín menšie bolesti, ale žiadne ďalšie vracanie... potom zrazu mávnutím prútika mi je zo sekundy na sekundu normálne... neviete mi poradiť niečo proti tomu? skúšala som hľadať na internete, ale nenašla som toho veľa, ale napr, že by som nemala jesť mäso a ja sa moc nevyznám v biológii a ani v chémii, takže nechápem prečo mäso by malo ovplyvniť ms... čo obsahuje? napíšem sem aj nejaké ďalšie veci, ktoré mi vraj pomôžu od silnej ms, avšak netuším, či sú všetky pravdivé a práve preto by som sa rada opýtala žien s podobným problémom... btw ja nemávam nejaké silné ms, len bolesti v prvý deň...
čo vraj pomáha:
1. 10dní pred ms obmedziť mäso a mliečne výrobky
2. vegetariánky a makrobiotičky uvádzajú, že ťažkosti okolo ms sa zmiernili, alebo vymizli
3. jesť len domáce sladkosti (z ryži, pšena... nie med, čokoláda, biela múka, biely cukor)
4. pravidelný pohyb (zmienené cvičenie podľa L. Mojžišovej - poznáte niekto?)
5. otužovať
6. počas ms masáž vnútornej strany stehien a nad vnútorným členkom
7. čaje: rebríček, alchemilka, malina
8. veľa orgazmov
9. potraviny pomáhajúce odstrániť prebytočnú vodu z obličiek (non-stop pijem dosť veľa): banány, orechy, hydina, ryby, draslík,
10. ďalšie vhodné veci: tmavozelená listová zelenina, ľanový olej, vitamín K, kapusta, brokolica, kel, špenát, pečeň, pivovarské kvasnice, citrusy, kys. listová, vitamíny: B6, B12, C, E, magnézium, železo
čo vraj robí šarapatu:
1. vyčerpanie, stres, únava, nezdravá strava, málo vit. a minerálov, polotovary, čipsy, fastfood
2. káva, kofeín, fajčenie
3. čokoláda pred ms
4. málo vit. A, ktorého množstvo sa po vysadení HAK môže znížiť
5. nedostatok Ca, vit. D,
privítam hocijaký názor a hocijakú pomoc vyriešiť to 🙂 a predpokladám, že sa tu nájdu ženy s rozdielnymi názormi, tak sa prosím nehádajte, i tak tú druhú nepresvedčíte... ja si rada prečítam všetky názory 🙂
ďakujem 🙂
@cobhan ďakujem, za príspevok 🙂
ja mám zníženú imunitu už veľa rokov...ale už sa to zlepšuje, už nemusím brať igelitku liekov, ale len jeden :D mne to začalo raz, keď som brala HAK, a potom o pár mesiacov, keď som ju vysadila... od vysadenia som niekoľkokrát (nie mesiace za sebou idúce) vracala... pýtala si sa na to aj dokyho?
Tak ja som skusala vselico, hlavne cviky z jogy a akupresuru) moja mama sa tomu venovala) a bylinky (to zas babka). Nezaberalo nic, iba vcasna a velka davka liekov od bolesti (800mg) ibuprofenu. K tomu cokolada, lebo od bolesti som bola velmi vycerpana a trebalo doplnit energiu. Po porodoch sa to zmiernilo v tom, ze uz nevraciam, hoci hnacku mavam. Tiez sa na bolest zubudim, dam si konsku davku liekov od bolesti, musim lezat a dufam, ze cim skor zaberu. Manzel mi zvykne priniest hurucu termoforku na krize.
@vso10 doktor s tym nic moc neurobi (skor ta budu presviedcat aka je HAK super a pomoze). V nasej rodine je to geneticke, aj ked obcas to nejaku stastnu dusu preskoci, ale viac menej to ma kazda zena. V puberte sa mi stalo, ze som od bolesti stratila vedomie, pripadne som v krcoch letela na pohotovost pre injekciu, co uz nic nezaberalo.
@cobhan mňa na HAK už nikdy nikto nepresvedčí... keď som lekárovi povedala, že už ju neberiem, tak sa ma spýtal, či potrebujem predpísať nový recept. som povedala, že ju už brať nechcem. povedal, že to je nezodpovedné a že nedoštudujem, lebo otehotniem. "iné metódy ochrany sú málo účinné..." za pár mesiacov sa chceme sťahovať do vlastného, tak potom zmením lekára podľa toho, kam sa presťahujeme... zatiaľ nevieme kam 😀
@simsalabim prosím Ťa aké bylinky si skúšala?
@vso10 ja som HAK skusala 2x v zivote, prvykrat to boli len minipilulky a tie sposobili, ze som sa citila ako tehotna, so vsetkymi vedlajsimi priznakmi, stale chodenie na zachod, nevolnosti, vsetko mi smrdelo, tocila sa mi hlava. Po 7 dnoch som ju vysadila. Po par rokoch som sa odhodlala skusit to este raz, tusim Novynette alebo ako sa to volalo a ta bola na zaciatku ok, ale po par mesiacoch sa zacala neznasat s alkoholom a to ja som skoro vobec nepila, raz za mesiac-dva pivo alebo pohar vina, pripadne nejaky pripitok na oslave a vzdy mi to spustilo menzes, mimo cyklu, na 7 dni pravidelne. V decembri ked sme sli na navstevu na Slovensko som si odmenzesovala cely mesiac kym mi doslo z coho to asi bude. Navyse mi z toho vysli velmi zle pecenove testy
@vso10 uff tak teraz si to uz nepamatam, babka mi robievala zmesi. Bolo to velmi davno, kym som bola este mlade ucho.... ja uz nam cez 40. Urcite tam bola hluchavka, alchemilka a mysi chvost... ine uz neviem. Bohuzial, nemali nijaky ucinok, a na moje sklamanie ani niekolkorocne cielene cvicenie jogy priamo na zenske veci (ako cvicitelka jogy mi mama navrhla zostavy). V toto som vkladala najvacsiu nadej, ale nula bodov.
Ja ta asi nepotesim, ale mne nezabralo nic. Obrovske bolesti a zvracanie spolu s hnackou. Horsie to byvalo v lete, to uz boli rovno potrebne infuzie. Energiu som doplnala vtedy colou. Skusala som aj pupalkovy olej (alebo take nieco), ale to mi iba predlzilo ms dvojnasobne. Teraz som tehotna, takze co bude po porode uvidim. Jaaj, a HAK som nikdy nebrala.
@vso10 toto som mavala aj ja az kym som neotehotnela, po porode bolesti zostali, iba vracanie skoncilo, ale minuly rok som na sebe zistila, ze od bolesti pomaha cerstva perasinova vnat, ked mi rastie v zahrade , takmer kazdy den zjem 'kyticku' tej vnatky a bolest pri ms absolutne ziadna, teraz v zime si to musim odtrpiet s panadolom, inak vnatka mi velmi chuti
@lericenkam ahoj, prosím Ťa tú vňať ješ počas celého cyklu každý deň, alebo len cez ms?
Pri "zenskych"problemoch, ako napr. bolestiva, nepravidelna menstruacia, menopauza, cysty, neplodnost, endometrioza a pod., je z prirodnych zdrojov lelmi ucinny pupalkovy olej. Harmonizuje zenske vnutro a nastoluje hormon. rovnovahu. Odporuca sa uzivat dlhodobo, 1KL rano a vecer:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Vhodne je tiez telo kompletne detoxikovat, sposobov je viac.
Z prirodnych prostriedkov pomaha tiez ajurvedsky caj alebo bezkofeinova kava Satawari: https://www.modrykonik.sk/shops/ine/wdxt/satawa...
ja mam podobny problem, prvy den ms tak okolo 9 -11 hod. mavam strasne silne krce a do toho hnacky a vracanie (obcas neviem co mam robit skor 🙂 ) a modlim sa aby ma to nechytilo v praci, lebo nie vzdy sa mi to podari podchytiti ibalginom, som velmi unavena a okolo 12-13 hodiny ako zázrakom ma to prejde a zvysom ms je klidecek. posledny mesiac nebol taky strasny mala som len slabsie krce bez vracania a mensiu prehanku, ale to som uz mesiac obmedzovala vsetky mliecne vyrobky a sladkosti. tyzden pred ms som pila alchemilkovy caj. neviem ci to spolu nejak suvisi, ale vysledky som citila, uvidim ako to bude tento mesiac 🙂,ci to nebola len nahoda
@katulka0000 o alchemilkovom čaji som už počula, chcela som si ho kúpiť. ale zatiaľ som ho nikde nevedela zohnať :-/ tie mliečne výrobky aj sladkosti a aj mäso chcem skúsiť obmedziť... len dúfam, že mojou nevedomosťou sa nepripravím o nejaké dôležité látky, vitamíny...
@vso10 cez cyklus, ja som ju zacala jest,len tak, lebo mi velmi chuti, to, ze ma prestalo boliet brucho pri ms bol vlastne ako keby druhotny ucinok
@vso10 ja mám po druhom pôrode to isté. (teda mala, lebo som znovu tehu). nebolo to pri každej ms a nezistila som, že by mi to jedlo, či stres ovplyvňovali. skôr som pozorovaním objavila inú súvislosť, keďže cítim aj ovuláciu - a to, že čím bolestivejšia ovulácia, tým mi je pri ms prvé dni horšie, zvraciam a viac krvácam.
a čo mi na to vždy pomohlo, bolo pol deci rumu (zaujímavé, že nie slivovice, ani vodky, či becherovky, len normálny rum, čo mám do pečenia)
Ty si to aj vsetko vymenovala 🙂 ano. Hlavne to mlieko. Mne sa upravili aj migreny, tocaky vdaka tomu 😉 mlieko je hlavne pre zensky hormonalny system zle zle zle
@vso10 ahoj - no z mojej strany asi "jediná" rada - pôrod .. mne toto všetko odišlo až po prvom pôrode.. ešte mi pomáhal Ibalgin ... ten stačil dať jednu tabl. hned prvý deň a bolo po bolestiach i vracaní. ale definitívne (aspoň dúfam) to vyriešil až prvý pôrod ... držím palce..
@vso10 ja som vyskusala asi vsetky dostupne a zname 'metody' - nic nepomahalo a ku tym tvojim priznakom eom este aj odpadavala a mala triasku ☹...chodila som den pred cyklom na injekcie-netusim ake, ale dost tie bolesti zmienovali ( predpisal mi ich dr.)...po.porode uplna parada - bolest skoro ziadna alebo aspon bez liekov zvladnutelna 🙂
@vso10 vies, ja som az neskor zistila, ze ms mam zrazu bez bolesti preto,ze jem vnatku, ja som nevedela preco ma zrazu neboli brucho, az koncon min roka som to vycitala, ze to spolu suvisi, tak som si teraz zasiala perasin do kvetinaca, drzim palce, ahoj
Žienky, je nás tu viac ako tak čítam, ja konkrétne som už po 2 operáciách a nič... Už 9 rokov trpím ako by žiadna žena nemala, príde menzes a ja zvraciam hnackujrm ale hlavne to zvracanie, trvá 24 až 32hodin neustále zvracanie bolesti žalúdka, mínus na váhe aj 5 kg takže mam 44 kg a kým sa dma do kopy príde dsi menzes som v neustálom kolotoči 😔 som už zúfalá a nevládzem. nepomáha nič, ani ibalhin ani dostupné lieky t ch už som vyskúšala aj antiku nič ani infúzie ani injekcie do zadku, ani v nemocnici mi nepomohli. Preto zvažujem že by som sa dala priviesť do menopuzi, je to posledné čo mi môže pomôcť mam len 30 rokov deti žiadne, teraz je pre mňa prvoradé vyriešiť toto, mate niektorá podobnú skúsenosť s týmto co vám tu v skratke opisujem. Budem rada za každú radu, pomoc. Ďakujem žienky.

mne sa to upravilo az po porode, dovtedy som bola prvy den, niekedy prve dva totalne k.o. Vacsinou som prvy den presedela na zachode, s vedrom pred sebou, zdopovana paracetamolom, ibuprofenom alebo co bolo aktualne po ruke. Jedine, co mi nejaku dobu zaberalo bola antikoncepcia, ale kvoli vedlajsim ucinkom som ju musela po par mesiacoch vysadit. Nikto mi nepovedal preco to tak je, niektore zeny to tak skratka maju a porodom sa to niekedy upravi. Ja som si akurat vsimla, ze ked bola zima alebo som ja mala znizenu imunitu, pripadne bola prechladnuta, tak to bolo ovela horsie ako inokedy. A prvy den mi zvykla pomahat cokolada, podla moznosti cela velka tabulka cokolady 🙂