2 ovulácie a kratší cyklus ako obvykle
Krásny deň, milé žienky.
Minulý mesiac som začala skúmať podrobnejšie svoje telo a cyklus. Ovuláciu som na deň odhadla- podľa toho som si vyrátala aj kedy mám dostať menzes (u mňa dosť problém, keďže je to každý mesiac úplne inak- čo je asi normálne pri mojom veku 16r...) z čoho som bola nadšená😅.
No asi 3 dni pred ms som spozorovala číry, bezfarebný, naťahovací hlien . (čo ma dosť prekvapilo)
Ms som mala kratšie ako mať zvyknem...
Predtým nasledovné špinenie- resp. slabnúca ms pretrvávala aj do 8-9 dňa,
tentoraz na šiesty som už bola ,,čistá".
Bolesti, kŕče- asi prvýkrát v živote.
A zhodou náhod som bola cca 2 týždne po očkovaní.
Tak som z toho celá mimo.
Myslíte, že prebehla 2jitá ovulácia?
A žeby to zapríčinilo ostatné inakosti?
Vďaka
Presne ako píše baba predo mnou, dve môžu byť, ale krátko po sebe, lebo po uvolnený vajíčka začína žlté teliesko produkovať progesteron a ten by zabránil v dalšej ovulácii neskôr v cykle, ono sa stáva, že ku koncu cyklu ked sa už blíži menzes tak sa mení zloženie hormonov, progesteron klesá a stúpne estrogen, tak aj to môže mať vplyv na hlien, aj mne sa nie raz stalo, že prvý deň menzesu začal takým priesvitným výtokom s vlásočnicami krvi a už som vedela, že menzes začína, ono by nebolo zle si odsledovať príznaky ovulácie a vedieť sa podľa toho orientovať, ale v tvojom veku by som to neriešila , máš určite školu a kopec iných záujmov a myslím, že sa ešte dosť takýchto vecí nariešiš v živote.

Dve ovulácie v jednom cykle sú bežná vec, ale Max do 24 hodín od prvej. Po niekoľkých dňoch, ako píšeš, to nie je možné. Preto jedno z toho bol jednoducho iba hlien, ktorý si nesprávne vyhodnotila ako ovulačný. Ono hlien ukazuje, že telo sa na ovu pripravuje, nie že prebehla. Dozrievanie vajíčka sa môže na čas zastaviť, oddialiť ovu, napríklad vplyvom stresu, miernej choroby, čohokoľvek... Prebehnutu ovu ti potvrdí len sledovanie bazalnej teploty, prípadne sono vyšetrenie. Pre bazalku odporúčam info na stránke lpp.sk, keďže je dôležité sledovať ju správne, podľa presných pravidiel.