Ablácia endometria
Ahojte žienky.
Má niektorá za sebou Abláciu endometria (zatavenie maternice)?
Mam to odporučené od gynekologicky. Mam veľmi silnú menštruáciu, užívam lieky na riedenie krvy Warfarin (a budem už navždy) a mám abnormálne veľkú a hrubú maternicu/sliznicu. Doktorka sa trocha o mňa bojí keďže mam za sebou 2 hlboké ziskové trombózy a vlastne vrodenú trombofiliu.
Chcem sa opytat, tých co to absolvovali:
- Ako to prebiehalo po zákroku?
- Mali ste komplikácie? Bolesti? Alebo krvácanie po zákroku?
- akú metódu tohto zákroku ste mali?
Sú asi 3 metódy.
- Po čase vam to úplne zastavilo menštruáciu, alebo len zoslabilo?
- stalo sa vam, ze ste po tom zákroku este otehotneli? Lebo ze vraj, vaječníky fungujú takže šanca ze žena otehotnie tam je, aj keď mala
- dávali vam aj do močového mechúra cievku (lebo ja toto nemôžem, mam veľmi zúženú moč. trubičku a zavádzanie tak bolí, ze vrieskam)
Ďakujem
@mudreocko ablacia nie je vhodna ak planujes deti... aky je dovod na tento vykon? co na to povedal tvoj lekar? ak je to kvoli myomu, preco neodstrani len ten ale ide palit endometrium, ktore je potrebne pre uhniezdenie embrya?
nie je zrozumitelne , preco ti navrhli tento typ zakroku...
@mudreocko tiez som tento xakrok zvazivala, u nas sa vsak uplne bezne nevykonava (info 2 roky). Konzultovala sim s 2 roznymi lekarkami, v tej dobe neodporucali, resp priamo skusenosti nemali. Bohuzial, som ani ziadnu realnu skusenost medzi zenami nejak nedohladala (v zahranici ano, skusenosti rozne). Kedze menzes mi stazoval realne fungovat, nasledna chudokrvnost, plus 2 myomy, deti som dalsie uz aj koli veku nechcela podstupila som hysterektomiu (maternica, krcok, vajcovody), vajecniky ostali. Skus este popozerat v zahtanici na soc. sietach...skusenosti. Na SK asi vela nenajdes...
Ahoj, aj mne bol odporuceny tento zakrok dnes. Predtym kyret. Tiez mam trombofiliu, uzivam lieky a som velmi anemicka a oslabena krvacanim. Ako si sa rozhodla? Tiez zistujem pre a proti. Deti neplanujem uz. Mam 44.
@mudreocko ablacia nie je vhodna ak planujes deti... aky je dovod na tento vykon? co na to povedal tvoj lekar? ak je to kvoli myomu, preco neodstrani len ten ale ide palit endometrium, ktore je potrebne pre uhniezdenie embrya?
nie je zrozumitelne , preco ti navrhli tento typ zakroku...
@krasneleto užívam warfarin a mam veľmi silnú menstruaciu a celkovo sa jej nepáči moja hrúbka maternice, vraj je abnormálne hruba
@krasneleto užívam warfarin a mam veľmi silnú menstruaciu a celkovo sa jej nepáči moja hrúbka maternice, vraj je abnormálne hruba
@mudreocko tak ja neviem... ale kyretaz by nestacila?

@mudreocko to kvôli myomu/ myom?