Ablácia endometria alebo odstránenie maternice
Ahojte, dnes som bola na konzultácii u gynekológa. Mám veľmi silnú a dlhú menštruáciu. Cyklus mám 35 dní a moja MS trvá 9-10 dní. Je veľmi silná a bolestivá. Aj vplyvom toho som výrazne anemická a nie je mi dobre. Keďže hormóny nemôžem brať kvôli trombofíli, lekár mi odporúčal abláciu endometria, predtým kyret. Abláciou by sa mal zastaviť rast sliznice a menštruácia. Deti už mať nebudem a ani neplánujem. Druhá možnosť je odstraniť telo maternice, ponechať krčok a tým by sa zároveň odstránil aj myóm, ktorý tam mám, ale je zatiaľ malý. Má s tým prosím niekto skúsenosti? Jedna alebo druhá možnosť? Plusy, mínusy?
Hormonálny profil mám vo veku 44 v poriadku a vyzerá podľa lekára, že do menopauzy nepôjdem, odhaduje to niekde na vek 52-53 rokov.
@anonym_autor hematologiu mas vysetrenu?
@anonym_autor hematologiu mas vysetrenu?
@taktotedanie ano mam hematologiu, chodim 2x do roka.

@anonym_autor skusila by som ablaciu a ak nepomoze hysterektomiu s ponechanim vajecnikov... ablacia je zakrok, hysterektomia operacia ... plusy viem povedat iba po hysterektomii- nemas MS, nemas bolesti, ziadne dlhe cykly a do prirodzeneho prechodu normalne tvoje telo funguje.... ale isla by som do toho, az ked by som vycerpala ine dostupne moznosti...