Abscess na intímnych partiách
Ahojte, pred zhruba 2 dňami sa mi vytvoril bolestivy (asi) abces na vonkajšej strane intímnych partií. Počas posledných dní sa zväčšoval a viac bolestivel. Aktualne citim dosť opuch, asi vo veľkosti lieskového orieška. Dosť to bolí, aj bez aktivity, pri chodení/sedení taktiež. Plánovala som zajtra po práci gynekologičku, ale ako čítam po internete info (sepsa atď), napadá ma už aj pohotovosť. Čo myslíte? Radšej na pohotovosť či vydržať?
Zajtra ráno k obvodnému lekárovi pre výmenný lístok a na chirurgiu.
Ak pohotovosť tak hneď, nie v strede noci ako býva pri takýchto blbostiach zvykom, avšak vydržala si s tým niekoľko dní, tak do rána sa to vydržať dá tiež.
@anonym_4bb566 ono akurát včera/predvčerom to ešte tak nebolelo. Dnes je to práveže už neprehliadnutelné
Pohotovosť. Som opatrovateľ a mal som podobný prípad, ale u muža. Lekári mu navrhli operáciu, ale on to odmietol a bral 2 ATB naraz. Dali mu aj drenáž a zatiaľ to vyzerá že sa z toho dostal aj bez operácie. Neviem aký máš vek, ale u starších ľudí to býva častejšie.
Nebude to bartoliniho zlaza? Zajtra ku gynekologovi a on ti da ATB a navrhne postup.
Pohotovosť. Som opatrovateľ a mal som podobný prípad, ale u muža. Lekári mu navrhli operáciu, ale on to odmietol a bral 2 ATB naraz. Dali mu aj drenáž a zatiaľ to vyzerá že sa z toho dostal aj bez operácie. Neviem aký máš vek, ale u starších ľudí to býva častejšie.
@anonym_7fd3a6 Ona je žena a asi má zápal Bartoloniho žľazy.
Autorka, počkaj z pohotovosťou, keď nemáš zvýšenú teplotu..A skús teplý kúpeľ.
Nebude to bartoliniho zlaza? Zajtra ku gynekologovi a on ti da ATB a navrhne postup.
@anonym_7fd3a6 25 mám
@martinkatinka pozerala som aj to, ale mám to práve na vonkajšej strane “labií”, čo som pozerala toto tuto zlazu, to vyzeralo že býva skôr na vnútorných. Ale sama tomu nerozumiem
Mne sa na pysku raz urobil nejaký vred,bolelo to jak sviňa,sedieť a chodiť vôbec sa nedalo a to som v práci v pohybe stále.dala som si tam gafrovu masť ,aby to vytiahlo von,potom som to vytlačila a bol pokoj
@anonym_7fd3a6 Ona je žena a asi má zápal Bartoloniho žľazy.
Autorka, počkaj z pohotovosťou, keď nemáš zvýšenú teplotu..A skús teplý kúpeľ.
@joesvk teplo podporje zápal.
Normálne skoč na pohotovosť
Sepsu do zajtra nedostanes, zajtra hned rano chod alebo k obvodakovi alebo na gyndu
Prestan stresovat, je to zapal bartoliniho zlazy a nie absces. Ichtiolovu mast na nocc
Prestan stresovat, je to zapal bartoliniho zlazy a nie absces. Ichtiolovu mast na nocc
@dadis asi nie. Popisuje úplne iné miesto
@anonym_autor mala som abscesov xy
Poväčšine to prejde samé ...inak baneocin je perfektný na to len je na predpis ...alebo od lekárnika čo mieša mastičky vtedy netreba nič rezať ani keď je to riadne hlboko 👌🏻
@dadis bartolinka nie je na vonkajsej strane veleho pysku ale pri posvovom vchode.
@viestta Nejde mi pridat fotku, ale v googli som nasla tuto a popisuje presne, kde cca sa nachadza, nie je vnutri https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy-a-lieky-pre-dospelych/opuch-23/
Samé pani doktorky....
@anonym_autor ja som s tým bola na gynekológii dala výmenný lístok smer chirurg a hneď rezal
@dadis tiez si myslim, ze to, co popisuje, je bartoliniho zlaza... Ved zajtra hadam zajde k Dr.
@martinkatinka tu žľazu som mala a vyšlo to samé , keď to bolo už Ploské dal masticku ale nebola potrebná 🤷🏻 načo robiť haloo
masticku na podporu vyhnisania je to podkozny vred, tepla sprcha je tiez fajn alebo take naplaste na vyhnisanie
pohotovost netreba , sepsu nedostanes tak rychlo a ak uz knlekarovi tak chirurgovi nareze ti to a hnis vypusti
s tymto sa na pohotovost nechodi... ani chirgurgovi... daj si na noc ichtyolovu mast nahrubo, nejako to zafixuj... potom ihla a vytlacit... od lekara bactroban mast
Rano chod na gynekologiu...predtym tam zavolaj aby ťa zobrali....
Bude to isto zarasteny chlpok, minuly mesiac ma neskutocne vytrapil, tiez som uz myslela, ze pojdem na pohotovost, ale mala som doma atb mast, natierala som a o par dni bolo dobre. Mala som to fakt brutalne. Ani chodit som poriadne nemohla.
@anonym_autor minulý týždeň som to mala.Je to zapálené od chĺpku,,ktorý sa tlačí von.Mne to stačilo silno stlačiť a pukol dala som si ichtyolovu mast.
Ako hovorí a píše profesor Záhumenský, správne je Bartholinova žľaza (glandula Bartholini). Dánsky patológ sa volal Bartholin.
@dadis a ja pisem, ze vo vnutri? PRI posvovom vchode, nie na vonkajsej strane velkych pyskov, kde ma pani hnisave lozisko
@viestta 1.ona nevie, ci ma hnisave lozisko (se si ti diagnostikovala cez chatgpt, neznamena, ze to absces skutocne aj je) 2. Ak poznas anatomiu, tak vies, ze v tej zakreslenej casti mavaju zeny uz velke pysky

Ak pohotovosť tak hneď, nie v strede noci ako býva pri takýchto blbostiach zvykom, avšak vydržala si s tým niekoľko dní, tak do rána sa to vydržať dá tiež.