Aj vy ste cítili hemoroidy ako tupý tlak na konečník?

monikafialka
11. jan 2019

Ahojte mamicky,

uz par dni mam pocit tupeho tlaku v konecniku, cely den proste citim ze ho mam a je to neprijemne. Niekedy daaavno som si zvykla sem tam najst krv na toaletnom papieri a aj moja mama ma hemoroidy, no tento vyslovene neprijemny stav mam len teraz par dni. Nie bolest skor taka nepohoda a tlak, stale pocit ze potrebujem ist na velku potrebu. Vseobecna lekarka ma sice neprezrela no povedala rovno ze ide o hemoroidy a dala mi liek Flebaven na cievy, kupila som si mast Faktu a kupem sa v odvare z dubovej kory. Niekdy si pri tlaceni nahmatam dnu taku gulicku akoby, potom sama vojde naspat. Mali ste to tiez niektora prosim? A zlepsi sa to? Stravu sa snazim jest taku aby bola stolica nie tvrda no otravuje ma to cele dni ten pocit. Dakujem Vam za odpovede. PS: A jasne hambim sa ist s tym k doktorovi, idealne keby aspon k zene - som z Kosic, nepoznate prosim niektora nejaku dobru?? A ako ste prekonali strach ist - hambu? To sa po 4nozky vysetruje??Dakujem.

vanesska
11. jan 2019

@monikafialka ahoj aj ja som to takto cítila a ešte k tomu aj svrbenie a pod. Dosť nepríjemné potom som si v lekárni kúpila masticku hemostop a ešte také vlhčené obrúsky k tomu tuším sa volali hemoral a zabralo to fakt za pár dní. Takže si myslim že zatiaľ žiadne vyšetrenie nepotrebuješ a malo by sa ti výrazne polepsit za pár dní. Až keby nie tak môžeš rozmýšľať o lekárovi. A hej stravu takú ľahšiu.

renatka100
11. jan 2019

@monikafialka skus si kupit mast avenoc - je homeopaticka a mala by pomoct lepsie ako tie chemicke gely. Odporucam zacat tiez pit zeleninove stavy - mrkva, cvikla - cerstvo vytlacene - ale aj grepovu na precistenie - toto super zabera. Ziadne bravcove maso - radsej morcacie a kuracie. Drzim palce.
ja sa s tym pasujem od prveho porodu - v porodnici na mna pozerali ze take nieco este nikdy nevideli. Spominane vyssie ale urcite pomaha 😀

alantroj
11. jan 2019

Ja mam a podobne zacinali. Ale bezne s tym nemam problemy, mala som 3x raz za tie roky pri prechladnuti, tehotenstve. Vtedy som ani sediet nemohla. Ja nedam dopustit na preporation H mast a cipky, je to homeopatikum s vytazkom zo zralocej plutvy. Mna faktu a vsetko ostatne stipalo. Vela vlakniny, chia semienka do vody vecer na 20 min, nabobtnane vypit lebo zakladom je pravidelna a nie tvrda stolica. V domácom prostredi si konecnik po kazdom pouziti wc sprchujem.

vanilkavan
11. jan 2019

S veľkou pravdepodobnosťou ide o hemoroidy ale netreba zabúdať ani na rakovinu konečníka a preto nie je na škodu dať hanbu bokom a ísť na vyšetrenie, ak chcete mať kľud. Tam vám najlepšie odporučia liečbu, prípadne ak je rozsah väčší,niekedy treba podstúpiť aj operačný zákrok.

iveta6868
3. aug 2021

Presne taky isty pocit mam teraz ja, tupy tlak a pocit cudzieho telesa v konečniku. O tyždeň som objednana na vyšetrenie na chirurgiu. Čo sa prosim Vam u Vas potvrdilo? Boli to hemoroidy? A čo Vam pomohlo?

mamicka838
6. nov 2021

@iveta6868 ahoj môžem sa spýtať ako si dopadla na vyšetrení?

iveta6868
3. jan 2022

@mamicka838 Potvrdili mi vnutorne hemoroidy 2-3stupňa.Uživam Hemostop tablety a gel, trocha sa to zmiernilo, ale pravdepodobne ma operácia do buducna neminie.

zuzana1001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana1001
29. okt 2023

Ajojte.Mám otázočku.Ani neviem ako to popísať... nemám žiadnu krv v stolici ani na tolaletnom a ani zmenu v stolici.Na toaletu chodím pravidelne, nemám z tým problém a však som spozorovala, že keď vytiahnem ako keby konečník, že musím ešte vydržať,tak cítim ako keby som tam niečo mala...inak nemám žiadne ťažkosti.Neviem to ani presne popísať... ďakujem

ivulik86
27. mar 2024

@iveta6868 Dobrý deň, prosím Vás, ako ste dopadli?