icon

Aké sú najlepšie antibiotiká na ureaplazmu?

vierka5678
14. dec 2024
colsami
14. dec 2024

Samozrejme tie, na ktore Ti vyjde citlivost v antibiograme. Darmo, ze Miladke pomohli "tie" lieky, ked u Teba budu k nicomu...
Riad sa odporucaniami Tvojho Dr.

vierka5678
autor
14. dec 2024

@colsami antibiogram mi nerobili.. dala mi klacid ale tie brali deti pri problémoch s dychac. cestami

maminatimka
14. dec 2024

Na ureaplazmu treba najsilnejšie Atb, inač sa yoho nezbavíš nikdy

vierka5678
autor
14. dec 2024

@maminatimka áno to mi je jasné.. preto by som bola rada za každú radu alebo typ.. od leta ma trápia zápaly moč. ciest a teraz mi bola zistená aj urea :(( nechcem do seba dávať stale ten hnus.. preto naozaj chcem účinne atb nech sa toho zbavím a už nemusím jesť ďaľšie to svinstvo..

bonboniera
14. dec 2024

Ja som bola v tom ze na toto sa dáva doxyhexal

vierka5678
autor
14. dec 2024

@bonboniera no ja tiež nechápem prečo mi dala klacid ale rozhodla som sa že ho jesť nebudem a požiadam ju o nové atb 🙂

colsami
14. dec 2024

@vierka5678 bezne sa na to dava aj Klacid, preto Ti ho predpisala. Je super, ze sa teda sama rozhodujes ze lieky beat nebudes. Ved ak doktorke neveris, zmen ju.
A ako vies ze mas Ureaplazmu, Ti nerobili ster/vyter/vysetrenie vzorky?

vierka5678
autor
14. dec 2024

@colsami nie, iba z moču

colsami
14. dec 2024

@vierka5678 cize poslala vzorku z moca na vysetrenie a bola tam ureaplazma?

vierka5678
autor
14. dec 2024

@colsami áno

colsami
14. dec 2024

@vierka5678 tak tomu sa hovori vysetrenie vzorky 🙄 a akonahle vykultivovali Ureaplazmu, automaticky pri tom sa robi aj antibiogram a na zaklade toho sa volia lieky podla citlivosti. To nie je ziadne "iba z mocu". Tvoja doktorka ma k tomu komplexne vysledky z labaku.

Prepac, ja chapem ze sa tomu nerozumies, ale potom to presne takto vyzera - podas informaciu akoby Ti doktorka nerobila nijake vysetrenie, povedala ze "asi mate ureaplazmy" a od oka napisala Klacid.

vierka5678
autor
14. dec 2024

@colsami nevedela som že ten antibiogram sa robí automaticky pri tom.. tak neviem teda

colsami
14. dec 2024

@vierka5678 no tak teraz to vies. Som Ti vysvetlila ako to funguje, bola si riadne vysetrena, bola Ti doporucena liecba, tak dodrziavaj pokyny doktorky. A ked jej neveris - zmen ju. Nebude sa hnevat. Nie je nic horsie ako pacient v obvode, ktory svojho doktora upodozrieva ze nevie robit svoju pracu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vierka5678
autor
14. dec 2024

@lonely66 ďakujem vám za rady🙂

babika112
16. dec 2024

@vierka5678 dávaj na to pozor, ja som sa liečila dlho a práve zlými ATB...najlepšie makrolidy, t.j. klacid je fajn...................musí sa liečiť aj partner

babika112
16. dec 2024

@colsami fúha, takže pacient má byť len ticho a spoliehať sa na odbornosť dr?

vierka5678
autor
16. dec 2024

@babika112 áno to viem, dúfam mi zaberie no uvidíme.. ja inak žiadne ťažkosti nemám

colsami
16. dec 2024

@babika112 prepac ale ano pacient ma dodrziavat odporucania svojho doktora ktoreho si VYBRAL a ktoremu veri. Ak mu neveri, ma si najst ineho, alebo nech sa kludne lieci doma bylinkami. Povedat "vysetrenia mi nerobili", pritom ROBILI a nasledne povedat "rozhodla som sa ze tieto lieky brat nebudem" nie je o tom, ci ma pacient byt ticho, ale o tom, ze nema zavadzat a ano vyjadrovat sa k veciam, ktorym sa evidentne (tato pani) naozaj nerozumie. A to nemyslim v zlom. Ani by mi nenapadlo povedat mechanikovi ako mi ma menit olej v prevodovke a nesledovat jeho odporucania.

vierka5678
autor
16. dec 2024

@colsami Každý máme svoj názor, neprišla som sa tu hádať ani nič podobne, prišla som tu po rady žien ktoré si prešli tym čo ja a chcela som iba nejake rady ako sa toho zbaviť 💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️

colsami
16. dec 2024

@vierka5678 v poriadku, mne to je jedno, len je rozdiel NAZOR a FAKTY. To je celea pointa, co som Ti vysvetlila, preco boli Tvoje vyjadrenia zavadzajuce a nespravne, myslim ze som to vysvetlila dost jasne a jednoducho, nemusime sa opakovat.