Aké vyšetrenia absolvovať po potrate?
Zdravim, tento rok som 2 krat potratila. V oboch pripadoch sa vyvoj plodu zastavil niekedy medzi 6tt a 7tt. Lekarka povedala ze po druhom potrate ma posle na vysetrenia. Ake vysetrenia ste presne absolvovali? Ako dlho sa caka na vysetrenia? Spravia mi ich v Car naraz? Alebo si ich musime vsetky obehat? Na co vam prisli pri vysetreniach? Pomohla liecba? Dakujem za kazdu radu ❤️
Hematologia, endokrinologia, reproimunologia, genetika, reumatologia... Na tychto som bola... Na reproimuno aj manzel...
@ikonica cakala si dlho na terminy? Kym si si to vsetko obehala? Zistili vam nieco?
endokrinológia, reprodukčná imunológia - obaja, genetika - obaja, hematológia, spermiogram ... na každé vyšetrenie sme čakali cca mesiac a potom mesiac na výsledky (okrem spermiogramu, to bolo rýchle). Nám príčinu nenašli, tiež 2x MA v 6-7 tt. Aktuálne som v 13 tt, avšak preventívne mi predpísali injekcie z hematológie.
endokrinológia, reprodukčná imunológia - obaja, genetika - obaja, hematológia, spermiogram ... na každé vyšetrenie sme čakali cca mesiac a potom mesiac na výsledky (okrem spermiogramu, to bolo rýchle). Nám príčinu nenašli, tiež 2x MA v 6-7 tt. Aktuálne som v 13 tt, avšak preventívne mi predpísali injekcie z hematológie.
@anonym_746d2d dakujem za odpoved. Prajem nech to tento krat vsetko dobre dopadne ❤️❤️❤️
ahoj, presne tak ako bolo vsetko napisane vyssie... kym som otehotnela , absolvovala som vsetky vysetrenia tejto planety, aj zakroky atd... zaklad je urcite hematologia
ja som vsetky absolvovala este pred vstupom do CAR cez svojho lekara, pretoze by som sa nedoplatila.. rovnako ako laparo, hystero, priechodnost, spermiogram... plus vsetky ostatne vysetrenia... az potom sme sli do CAR
odpovedam na treti krat... vsetky vysledky v poriadku, manzelov spermiogram luxusny, testovany 3x po sebe na roznych miestach, v druhom cykle IVF nasadili prednison na potlacenie imunity, dali fraxiparin preventivne... ukazkove vysledky vo vsetkych smeroch... o dvojky sme prisli... dg: idiopaticka neplodnost s tvrdenim, ze s inym partnerom budem tehotna hned... a tak aj bolo...
ja som vsetky absolvovala este pred vstupom do CAR cez svojho lekara, pretoze by som sa nedoplatila.. rovnako ako laparo, hystero, priechodnost, spermiogram... plus vsetky ostatne vysetrenia... az potom sme sli do CAR
@krasneleto aj ti zistili kde bol problem? Brala si potom nieco v tehotenstve?
odpovedam na treti krat... vsetky vysledky v poriadku, manzelov spermiogram luxusny, testovany 3x po sebe na roznych miestach, v druhom cykle IVF nasadili prednison na potlacenie imunity, dali fraxiparin preventivne... ukazkove vysledky vo vsetkych smeroch... o dvojky sme prisli... dg: idiopaticka neplodnost s tvrdenim, ze s inym partnerom budem tehotna hned... a tak aj bolo...
@krasneleto teraz citam dalsiu odpoved
@krasneleto aj ti zistili kde bol problem? Brala si potom nieco v tehotenstve?
@anonym_autor v tehotenstve som brala ascorutin kvoli krvacaniu , duphaston na udrzanie tehu... inak nic... od polovice tehu guaracujan a magne B6, plus nieco na zelezo. +- okrem hematom bezproblemove tehotenstvo, ale tam opatovne genetika, specialny morfo, amniou, trysomy testy...
@krasneleto ty si asi mala problem aj otehotniet? Ja som ostala tehotna hned na prvy krat, no plod sa prestane vyvijat 😥
@krasneleto ty si asi mala problem aj otehotniet? Ja som ostala tehotna hned na prvy krat, no plod sa prestane vyvijat 😥
@anonym_autor dceru mam prirodzene po 6 rokoch... po roku sme isli do CAR, kedze som napriek vsetkemu neotehotnela. v CAR som otehotnela s dvojickami, ale aj potratila... neskor sme sa rozviedli a otehotnela som doma
@anonym_autor takisto hematologia, endokrinologia, genetika, reproimunologia, muž spermiogram. Zistili mi na repro zvýšené cytokiny a NK bunky, brala som do cca 6mesiaca Medrol a preventívne som si pichala Clexane na riedenie krvi.
Len pre info, prvé tehotenstvo bolo bez akýchkoľvek problémov, a keď sme chceli druhé babo potraty boli pre mňa totálny šok.
@ikonica cakala si dlho na terminy? Kym si si to vsetko obehala? Zistili vam nieco?
@anonym_autor urcite hematologiu. A ak by si nahodou otehotnela skor ako budu vysledky, okamzite nasadit fraxiparin na riedenie krvi od gynekologa na predpis. Takto som zachranila babatka ja a aj kamaratky po opakovanych potratoch. A uzivaj femibion 1, je v nom metafolin - uz spracovana kyselina listova ktora sa ti hned vstrebe, lebo mozes mat aj poruchu vstrebavania kys listovej. Pripadne iny pripravok s metafolinom. Ja mam MTHFR mutaciu, to je porucha vstrebavania kys listovej a potracala som kvoli tomu.
@anonym_autor hemato bolo prve, tam som cakala na termin 3 mesiace od potratu nech nie su skreslene vysledky... Tam odporucili este endokrino a imuno alergo... Neviem uz za aky cas boli terminy... Na reproimuno az po dalsom potrate to iste aj genetika a ostatne. Na hemato zistili antifosfolipidovy syndrom... Musela som cele tehu brat anopyrin (ten az do konca zivota budem brat) a pichat clexane...
@anonym_746d2d dakujem za odpoved. Prajem nech to tento krat vsetko dobre dopadne ❤️❤️❤️
@anonym_autor Ďakujeme 😇
Ach zeny, mam za sebou tiez MA, neposlali ma nikam, lebo je to prvykrat. Ale zazit MA viackrat...by som nepriala ani nepriatelovi. Najskor sa nam nedarilo asi 5 rokov, sice sme nijak netlacili na pilu, ale ani sa nechranili. Muz odisiel, s novym partnerom som otehotnela, ale o malicke sme prisli v 13.tyzdni. Teraz sa bojim ci ten problem nie som ja. Daju sa tieto vysetrenia (najma hemato) riesit aj po prvom spontannom potrate?🥺
Ach zeny, mam za sebou tiez MA, neposlali ma nikam, lebo je to prvykrat. Ale zazit MA viackrat...by som nepriala ani nepriatelovi. Najskor sa nam nedarilo asi 5 rokov, sice sme nijak netlacili na pilu, ale ani sa nechranili. Muz odisiel, s novym partnerom som otehotnela, ale o malicke sme prisli v 13.tyzdni. Teraz sa bojim ci ten problem nie som ja. Daju sa tieto vysetrenia (najma hemato) riesit aj po prvom spontannom potrate?🥺
@anonym_153b88 vôbec nemusíš byť po potrate, ja som všetky tieto vyšetrenia absolvovala práve preto, že sa mi nedarilo otehotnieť. Môj gynekológ ani nečakal na potrat, dal žiadanky a poslal ma.
@anonym_153b88 ani mne nechceli dat, ze sak co jeden potrat... Ale vydupala som si... A hned sa nasla pricinai.. napriek tom som este dvakrat potratila, ale tam bola pricina ina (v druhom asi zairadovala imunita a v tretom nedostatok progesteronu) pri stvrtom tehu som uz na nic necakala, nasadila hned liebu anopyrin a utrogestan a neskor po potvrdeni tehu aj clexane... Plus PN... A mam dve zdrave deti...
@anonym_153b88 ani mne nechceli dat, ze sak co jeden potrat... Ale vydupala som si... A hned sa nasla pricinai.. napriek tom som este dvakrat potratila, ale tam bola pricina ina (v druhom asi zairadovala imunita a v tretom nedostatok progesteronu) pri stvrtom tehu som uz na nic necakala, nasadila hned liebu anopyrin a utrogestan a neskor po potvrdeni tehu aj clexane... Plus PN... A mam dve zdrave deti...
@ikonica ja som po potrate mala hemoglobin na 80, zelezo lietalo z 5 na 55 behom 2 tyzdnov, 3 mesiace teploty okolo 38, nevedia co so mnou a ja neviem co so sebou, tak mi napadlo ci to nie je aj nejaky hematologicky problem nahodou😣

Hematologia, endokrinologia, reproimunologia, genetika, reumatologia... Na tychto som bola... Na reproimuno aj manzel...