Aké vyšetrenie musí urobiť lekár na zistenie plodnosti?

zarita59
22. feb 2015

Chceme bábo, snažíme sa od novembra..a nič...teraz je muž odcestovaný tak si chcem obehať lekárov, poradíte mi aj všeobecne, či mám niečo uživať alebo tak...a rada by som zistila o aké vyšetrenie mám lekára poprosiť. Dakujem

mimik79
22. feb 2015

od novembra je este v pohode, nestresuj sa, ved to nieje tak dlho este, naozaj treba az tak na to nemysliet a uzivat si to a ono to pride v ten pravy cas

belllinka
22. feb 2015

@zarita59 Ako uplne prve je treba zistit, ci je plodny muz, az potom sa riesi zena.

zarita59
autor
22. feb 2015

@mimik79 veď tak to aj berieme, dlho som musela rozmýšľať kým som prišla na to, že to bol november 😀, lenže mám problémy s mikózami....od kedy som mala zápal mechúra...preto sa bojím, či je všetko ok....

zarita59
autor
22. feb 2015

@belllinka muž je plodný už má dieťa 🙂

lavinis
22. feb 2015

nemyslím, že by lekár po tak krátkom čase snaženia sa navrhol nejaké vyšetrenie. Maximálne sa budete baviť o pravidelnosti tvojho cyklu, resp. či si sleduješ ovuláciu.

zarita59
autor
22. feb 2015

@lavinis sledujem ale cyklus mi dosť hapruje každý mesiac sa mi vždy nejako opozdia a cyklus mám akoby nestáli...nemože to byť vekom?

lavinis
22. feb 2015

@zarita59 netuším, ja mám 35 a cyklus mám pravidelný, no tak to sa potom môžeš s ním porozprávať skôr o tom tvojom cykle a ak si mala zdravotné problémy. Ale inak žiaden stres, ešte sa snažíte krátko 🙂
mne lekár povedal, že je ok, ak nechodí cyklus ako hodinky (to ani mne, mám ho od 26-32 DC), ak mám každý mesiac krámy, potom je pravidelný.

zarita59
autor
22. feb 2015

@lavinis krámy mám, no tak sa musím teda popýtať lebo zajtra tam idem...snáď bude všetko ok, a čiptala som o tabletkách FertilUp, zme je to na upravu cyklu a podporu oplodnenia..mozno by som to mohla skusit, ci?

lavinis
22. feb 2015

@zarita59 tak v tomto neporadím, možno iné kočky budú vedieť, ja som nebrala vôbec nič 🙂

zarita59
autor
22. feb 2015

@lavinis idem hľadať teda fora kde to preberajuu ✌️

duun
22. feb 2015

Podla veku - u mladsich ako 30 sa robia vysetrenia az tak po roku snazenia. U starsich - ktori sa blizia ci prekrocili 35 "staci" polroka a ak sa nic nedeje, potom je vhodne patrat po pricine. Daj si spravit u obvodneho normalnu preventivku - na to mas kazde dva roky narok. V ramci toho je aj krvny obraz, uvidis, ci ti netreba nejake vitaminy, bielkoviny atd. a podla toho dopln, zrovnaj si stravu.

Na gynde zatial si myslim staci riesit ci nie je zapal a podla sona ci su vajecniky v pohode. Ak by bol problem - je to vidno - polycysticke napr

Ak nevies o inom zdravotnom probleme, resp. o muzovom probleme, tak by som aspon polroka-tristvrte neriesila nic. Ono tie super hyper doplnkove tabletky atd su castokrat akurat drahe minanie a mozu aj poskodit, ak je niecoho (vitamin, stopovy prvok) privela.

duun
22. feb 2015

Inak - ak viete anglicky alebo si pozriete navod - dobry web je http://www.fertilityfriend.com

https://www.modrykonik.cz/forum/ovulacni-testy/...

Daju sa tam sledovat grafy menzesu, sledovat ovulacia, predpovedat plodne a neplodne dni na zaklade vlozenych pozorovania ako druh hlienu, poloha krcka maternice. Podla teploty sa po 2-3 cykloch, ak su pravidelne da pekne odsledovat velmi vela veci a najma je prehlad. A ak by bolo treba nebodaj neskor nieco lekarsky riesit, budes mat po ruke zaznam par mesiacov dozadu a lekarovi to pomoze zistit, co by asi mohol byt problem - napr. malo progesteronu, ak je faza po ovulacii prilis dlha (10-14 dni je ok) alebo podla toho, ze teplota nestupa, tak sa da predpokladat, ze su cykly anovulacne - a potom je vhodne povedzme urobit hormonalny profil.

ilie
23. feb 2015

To je ešte nič,vyšetrovaním sa ešte vystresuješ a duplom neotehotnieš.Nechaj to tak a hneď sa podarí

lavinis
23. feb 2015

ja by som to do 1 roka snaženia ešte neriešila ;)

lua278
23. feb 2015

Podľa mňa je priskoro riešiť otázku neplodnosti. Je to veľmi krátky čas a doktor ti zatiaľ v tomto moc nepomôže. Ak ti môžem poradiť, skús vyskúšať jeden výživový doplnok, možno si už o tom počula, volá sa Inofolic. Je to nehormonálne a neinvazívne. Síce trochu drahšie, ale za pokus to stojí, ako hneď behať po vyšetreniach. Užíva sa na podporu plodnosti, môže sa ti upraviť cyklus a ovulácia. Sama som ho užívala a teraz som v 17tt.
Opýtaj sa na to svojho gynekológa.