Ako a čím zastavím menzes?
ahojte, potrebujem pomoct. Ake tabletky alebo co zastavý menzes. Mam ho veľmi silny. Bolesti nemam mozno niekedy ale rychlo prejdu.(Mam este nepravidelný . )
@bejbypd ďakujem, ale lekár vravi ze je to normalne ale no neviem
@malamrkvicka aj si bola lekárom riadne vysetrena ? Ak áno, a vraví, že je to v poriadku ,tal asi máš naozaj len silnú menštruáciu
@malamrkvicka ak nepomôže lekár ( môj to vždy zľahčoval, keďže bolo inak všetko ok, ale teda ja už pomaly som v menopauze).. tak najviac mi pomohol čaj z pastierskej kapsicky, aj tinkturu som mala. A tiež Gynex kvapky, rutín a Ccko. A daj si skontrolovať aj krv, ono bohužiaľ anemia ide ruka v ruke s tým a je to začarovaný kruh. Čím silnejší menzes, tým horšia anemia a tým zase horší menzes.
@malamrkvicka mne pomohol alchemilkový čaj..ale musela som ho piť aspoň 2 týždne pred menštruáciou
@malamrkvicka keď silno krvácaš viac ako 10 dní, treba ísť ku gynekológovi, ten ťa vyšetrí, zistí, kde je problém, ..ak nie je vážny problém, dá ti injekciu, lieky,a silné krvácanie krásne odíde...mám to za sebou, takže viem, o čom píšem...
@malamrkvicka ahoj kolko mas rokov? Preco pises, ze mas cyklus este nepravidelny, si po porode?
Na zmiernenie krvacania, ak doktor hovori, ze je vsetko v poriadku, pi caj z kapsicky pastierskej 2-3x denne z 1 PL, luhuj aspon 10 min.
Ak nezozenies, pomaha aj mysi chvost.
Niekomu pomahaju aj volnopredajne tabletky ascorutin 3x2 tbl denne, mne moc nepomohli.
Gyn ti moze predpisat tbl dicynone, tie zmiernuju krvacanie.
Prinajhorsom pohotovost, keby si mala masivne nahle krvacanie, pichnu ti mem alebo dicynone, ale to by sa nemalo stat.
Mne ponaha uzivanie progesteronu, nemas ho nizky? Sliznica vtedy zvykne rast vysoko a potom je krvacanie silne.
Daj si spravit aj krvny obraz, mozno mas nizke zelezo.
Ale zeny ti tu uz dobre poradili
@janetinka27 mam 12 rokov
@malamrkvicka ako som sa dočítala máš 12 to je úplne v poriadku že ho nemáš pravidelný časom sa to upraví ak nekrvacaš viac ako 10dni je to okey
@malamrkvicka ahoj a ake silne mas krvacanie? Kolko vloziek denne minies a kolko dni ti zvykne trvat krvacanie?
@janetinka27 uzz je to lepsie uz nemam taky silny

Pokiaľ príliš krvacas treba to riešiť s lekárom..nie nasilu zastavovať..možno máš nejaký problém v zrazanlivosti krvi ,čo určí lekár alebo máš jednoducho len silný menzes..