Nepravidelný a dlhý menzes v perimenopauze
Ahojte, posledný pol rok mám menzes nepravidelný, no teraz aj dlhý / 2-3,tyzdne/ nieje silný, skôr slabší, prvé dni taký slabulinký. Mám 49 a žiadne iné problémy. Mali ste niekyorá niečo podobné? Ďakujem
@itaa ahoj, moze to byt anovulacny cyklus, vysoka sliznica. Zabehla by som ku gyn.
Ja som posledný rok mala zase silný menzes a po týždni sa mi vrátil. Išla som na prehliadku. Zistil mi myóm. Tak začína aj menopauze, to naznačuje to opakovanie a to silné krvácanie zase z toho myómu. Tak mi dal dajaké hormóny, ktoré mi zastavili krvácanie. Musím ich užívať stále asi kým neskončí prechod alebo vybrať maternicu No nie je to antikoncepcia.
@itaa Áno mala. Mám rokov čo ty,ale už druhý rok v menopauze. Mala som problémy od 42 rokov a hlavne návaly 🙄🤧 tie mám aj do dnes.
@cukroska ďakujem, je nemám žiadne návaly, iba tá posledná menšt. trvá dlho, ale už sa to skľudnuje a odoznieva. Na návaly som počula, že Maca prášok je super a čaj z ďateliny. Kolko dní ti trval menzes, ked pišeš, že si to mala tiež, vďaka
U známej to takto trvalo vyše roka, potom sa to začalo stupňovať. Už po operácii, pri ktorej išlo ako to povedať všetko von. Má 48 rokov.
@itaa uplne normalne a bezne.... niekto ma casto kazdych 21 dni a dlhe ,niekto slabe, malo a kratke...
Niekedy pravidelne, potom vynecha aj 2-3mes a tak dokola
@katrin21 to akože keď si v prechode, je to takto ok? Lebo ja mám 43 a posledné obdobie je u mňa tiež dosť divné, doteraz sa to týkalo hlavne pravidelnosti, raz prišla po 20 dňoch, potom po 30. A teraz táto posledná prišla až po 48 dňoch, je slabá a trvá už dlho - 12 deň, ale len také že na intimku. Budúci týždeň idem na gyndu, ale už som z toho nervózna.
@katrin21 to akože keď si v prechode, je to takto ok? Lebo ja mám 43 a posledné obdobie je u mňa tiež dosť divné, doteraz sa to týkalo hlavne pravidelnosti, raz prišla po 20 dňoch, potom po 30. A teraz táto posledná prišla až po 48 dňoch, je slabá a trvá už dlho - 12 deň, ale len také že na intimku. Budúci týždeň idem na gyndu, ale už som z toho nervózna.
@macka10 ano, vtedy je to normalne...uplne
Ja mam za minuly rok 2x vynechane na 3 mesiace, a potom cykly od 21- 28 dni rozne... bezna vec konzultovane aj s gyn.
@macka10 ano, vtedy je to normalne...uplne
Ja mam za minuly rok 2x vynechane na 3 mesiace, a potom cykly od 21- 28 dni rozne... bezna vec konzultovane aj s gyn.
@katrin21 ďakujem, no mňa aktuálne najviac štve tá dĺžka - s tým asi skúsenosť nemáš? 12 - 13 deň veď to je na porazenie, ale ak by to bol prechod tak mi to nevadí, sa bojím aby to nebolo niečo horšie.
@katrin21 ďakujem, no mňa aktuálne najviac štve tá dĺžka - s tým asi skúsenosť nemáš? 12 - 13 deň veď to je na porazenie, ale ak by to bol prechod tak mi to nevadí, sa bojím aby to nebolo niečo horšie.
@macka10 Ja tiez2-3 týždne vkuse, doktor povedal, že keď neskončí, kyret, bo sliznica bola vysoká.
@macka10 byva... aj cely mesiac...niekedy treba kyretaz ak to pretrvava.... ale niekedy to prejde

Ja nie, ale áno niekto mala takto c rodine a mala miomy