Ako a kedy vám začal prechod?
Mám 46 rokov, posledný menzes začal 20. júna.
Pri 28-dňovom cykle by ďalší menzes mal prísť 18. júla. Posledné cyklu som mala 24 - 26 dni.
Dnes je 26. júl, teda 8 dní meškania. Tehotna určite nie som. Zamyslam sa, ide o prechod?
@anonym_autor v 36tke.
@anonym_autor v 36tke.
@anonym_b3cb29
@qwert87 a menzes mávate, či vám hapruje - raz príde, potom nepríde
@anonym_autor mam 50 a este nic nepozorujem.
3-4 mesiace chodí normálne, krvácanie je už slabšie a potom cca 50-55 dní mešká. Vtedy mám závraty, oblieva ma pot, často sa budím na smäd. Následne je to krvácanie silnejšie a dosť bolestivé, s bonusom naviac s migrénou. A potom zase 2-3 cykly normálne. Beží to takto už dva roky cca od mojej 43.
@anonym_autor mám 45 od 42ky v perimenopauze a skoro všetky príznaky mám, ms chodí ako kedy každé 2 az 4 m
wau tak skoro? mne vsetko prislo az po 50
@anonym_autor V 42.r. Mesiac mi meškali, tehotná som vedela, že nie som.Tak som Išla som po mesiaci k doktorovi na vyšetrenie a vyvolávačku. Chvíľu dobre, potom zase hocijako. Raz krátke,inokedy silné ,hocijako a mimo cyklu. Neskôr extrémne silné a dlhé, nepravidelne a to trvalo 4 roky. Popritom hormonálne liečby.
@anonym_9b6048 Každý to má inak. Veľa žien az po 50tke,ale veľa poznám čo premenopaza začala aj pred 40tkou. Záleží aj genetiky aj životného štýlu, rôznych faktorov.
Chodia si ako chcú už 3 roky. Mám 45.
A kolko bude trvat to desne potenie? Nevie niekto? Nemam menzes uz 2 roky a veru leje zo mna stale, uz ma to otravuje 😤🤣
@anonym_autor mala.som o desať menej ako ty, keď to začalo. Ale okrem hafrovania cyklu mi začali vypadávať vlasi, potom postupne všetky príznaky ako z veľkej knihy, návaly ,potenie,. nespavosť, nervozita, únava, úzkosť, bolesti klbov, vaginálna suchosť ms silné krvácania a potom aj pol roka nič. V 46ke som už ms nemala
Mam 51, menzes pravidelne kazdych 24-28 dni, vela krvacam, strasne bolesti, zvracanie.
Mam 51 a pol, menzes pravidelny kazdych 21-24 dni, ale za posledne mesiace je to na striedacku jeden taky normalny az slabsi a dalsi velmi silny. Ine problemy zatial nepocitujem, ziadne navaly, spim dobre, ziadne depky....
mam 44 a chodí pravidelne aj ovulaciu citim kazdy mesiac na 11 deň🤦po 3.pôrode.mam 25 dnovy cyklus
By ma zaujímalo ako riešite priznaky, teda okrem hormonálnej terapie.. Mam kamošku a na kila jej pomohol prerušovany post a na návaly, nálady, nespavosť zas cielene kvalitné drahé probiotika dlhodobo.
By ma zaujímalo ako riešite priznaky, teda okrem hormonálnej terapie.. Mam kamošku a na kila jej pomohol prerušovany post a na návaly, nálady, nespavosť zas cielene kvalitné drahé probiotika dlhodobo.
@mimixxxx u mňa nič, vyskúšala som snad tucet doplnkov a buď minimum alebo 0 účinok
@anonym_autor mne menzes chodí ako kedy ale ja mam takú antiku, mam 45.... Podľa doktorky mam n a prechod veeeeela casu🤣🤣🤣
Tak vek máš na hormonálne výkyvy.Mne povedal gynekológ, že po 40 tke je základ vôbec dostať menzes.Ja mám 48 r pravidelný, ale silný mala som polyp teraz to je lepšie.Ale som pribrala možno aj z hormónov, ktorými som sa rok tlačila a som vnútorne nervozna cítim, že sa niečo deje, ale podľa lekára som prudko plodná😉keď mi robil sono.Kamaratka v 46 r žiadne výkyvy dlhší, kratší jeden deň nedostala a teraz je už rok bez menzesu ona si pochvaľuje, ďalšia dostáva po 21 dňoch každá z nás niečo rieši ohľadne menzesu po 45 tke
Ja som mala 40, koncil menzes, a začal prechod 🤣
@anonym_autor od 52 som v prechode. Predtým asi 1,5r. stav ako opisuješ. Na preventívke mi však lekárka urobila hormonálny profil, povedala že to ešte prechod nie je a dala mi noretisteron. S nim ešte rok pravidelný menzes a potom už koniec. Odporúčam riešiť si svojou gynekologičkou.
@anonym_autor od 52 som v prechode. Predtým asi 1,5r. stav ako opisuješ. Na preventívke mi však lekárka urobila hormonálny profil, povedala že to ešte prechod nie je a dala mi noretisteron. S nim ešte rok pravidelný menzes a potom už koniec. Odporúčam riešiť si svojou gynekologičkou.
@jaaty preco a kolko dni do mesiaca si brala norethisterone?
@anonym_9b6048 ani ja. TIez mam 50

42-43