icon

Ako a kedy vám začal prechod?

26. júl 2025

Mám 46 rokov, posledný menzes začal 20. júna.
Pri 28-dňovom cykle by ďalší menzes mal prísť 18. júla. Posledné cyklu som mala 24 - 26 dni.

Dnes je 26. júl, teda 8 dní meškania. Tehotna určite nie som. Zamyslam sa, ide o prechod?

Strana
z2
anonym_b3cb29
26. júl 2025

42-43

qwert87
26. júl 2025

@anonym_autor v 36tke.

autor
26. júl 2025
@qwert87

@anonym_autor v 36tke.

@anonym_b3cb29
@qwert87 a menzes mávate, či vám hapruje - raz príde, potom nepríde

anonym_9b6048
26. júl 2025

@anonym_autor mam 50 a este nic nepozorujem.

qwert87
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_b3cb29
@qwert87 a menzes mávate, či vám hapruje - raz príde, potom nepríde

@anonym_autor menzes hapruje. Raz nepríde aj 2-3 mesiace po sebe, potom zasa príde a po 3 týždňoch znova. A tak dookola. Budem mat 38 tento rok

anonym_dfb5d3
26. júl 2025

3-4 mesiace chodí normálne, krvácanie je už slabšie a potom cca 50-55 dní mešká. Vtedy mám závraty, oblieva ma pot, často sa budím na smäd. Následne je to krvácanie silnejšie a dosť bolestivé, s bonusom naviac s migrénou. A potom zase 2-3 cykly normálne. Beží to takto už dva roky cca od mojej 43.

stellarstar
26. júl 2025

@anonym_autor mám 45 od 42ky v perimenopauze a skoro všetky príznaky mám, ms chodí ako kedy každé 2 az 4 m

vieraz
26. júl 2025

wau tak skoro? mne vsetko prislo az po 50

cukroska
26. júl 2025

@anonym_autor V 42.r. Mesiac mi meškali, tehotná som vedela, že nie som.Tak som Išla som po mesiaci k doktorovi na vyšetrenie a vyvolávačku. Chvíľu dobre, potom zase hocijako. Raz krátke,inokedy silné ,hocijako a mimo cyklu. Neskôr extrémne silné a dlhé, nepravidelne a to trvalo 4 roky. Popritom hormonálne liečby.

cukroska
26. júl 2025
@anonym_9b6048

@anonym_9b6048 Každý to má inak. Veľa žien az po 50tke,ale veľa poznám čo premenopaza začala aj pred 40tkou. Záleží aj genetiky aj životného štýlu, rôznych faktorov.

anonym_3b80eb
27. júl 2025

Chodia si ako chcú už 3 roky. Mám 45.

anonym_123521
27. júl 2025

A kolko bude trvat to desne potenie? Nevie niekto? Nemam menzes uz 2 roky a veru leje zo mna stale, uz ma to otravuje 😤🤣

anonym_2054b8
27. júl 2025

@anonym_autor mala.som o desať menej ako ty, keď to začalo. Ale okrem hafrovania cyklu mi začali vypadávať vlasi, potom postupne všetky príznaky ako z veľkej knihy, návaly ,potenie,. nespavosť, nervozita, únava, úzkosť, bolesti klbov, vaginálna suchosť ms silné krvácania a potom aj pol roka nič. V 46ke som už ms nemala

anonym_d45e5c
27. júl 2025

Mam 51, menzes pravidelne kazdych 24-28 dni, vela krvacam, strasne bolesti, zvracanie.

tenerifka
27. júl 2025

Mam 51 a pol, menzes pravidelny kazdych 21-24 dni, ale za posledne mesiace je to na striedacku jeden taky normalny az slabsi a dalsi velmi silny. Ine problemy zatial nepocitujem, ziadne navaly, spim dobre, ziadne depky....

ildiko36
27. júl 2025

mam 44 a chodí pravidelne aj ovulaciu citim kazdy mesiac na 11 deň🤦po 3.pôrode.mam 25 dnovy cyklus

mimixxxx
27. júl 2025

By ma zaujímalo ako riešite priznaky, teda okrem hormonálnej terapie.. Mam kamošku a na kila jej pomohol prerušovany post a na návaly, nálady, nespavosť zas cielene kvalitné drahé probiotika dlhodobo.

stellarstar
27. júl 2025
@mimixxxx

By ma zaujímalo ako riešite priznaky, teda okrem hormonálnej terapie.. Mam kamošku a na kila jej pomohol prerušovany post a na návaly, nálady, nespavosť zas cielene kvalitné drahé probiotika dlhodobo.

@mimixxxx u mňa nič, vyskúšala som snad tucet doplnkov a buď minimum alebo 0 účinok

cica8
27. júl 2025

@anonym_autor mne menzes chodí ako kedy ale ja mam takú antiku, mam 45.... Podľa doktorky mam n a prechod veeeeela casu🤣🤣🤣

luccija
27. júl 2025

Tak vek máš na hormonálne výkyvy.Mne povedal gynekológ, že po 40 tke je základ vôbec dostať menzes.Ja mám 48 r pravidelný, ale silný mala som polyp teraz to je lepšie.Ale som pribrala možno aj z hormónov, ktorými som sa rok tlačila a som vnútorne nervozna cítim, že sa niečo deje, ale podľa lekára som prudko plodná😉keď mi robil sono.Kamaratka v 46 r žiadne výkyvy dlhší, kratší jeden deň nedostala a teraz je už rok bez menzesu ona si pochvaľuje, ďalšia dostáva po 21 dňoch každá z nás niečo rieši ohľadne menzesu po 45 tke

bielasovicka
27. júl 2025

Ja som mala 40, koncil menzes, a začal prechod 🤣

jaaty
27. júl 2025

@anonym_autor od 52 som v prechode. Predtým asi 1,5r. stav ako opisuješ. Na preventívke mi však lekárka urobila hormonálny profil, povedala že to ešte prechod nie je a dala mi noretisteron. S nim ešte rok pravidelný menzes a potom už koniec. Odporúčam riešiť si svojou gynekologičkou.

tenerifka
27. júl 2025
@jaaty

@anonym_autor od 52 som v prechode. Predtým asi 1,5r. stav ako opisuješ. Na preventívke mi však lekárka urobila hormonálny profil, povedala že to ešte prechod nie je a dala mi noretisteron. S nim ešte rok pravidelný menzes a potom už koniec. Odporúčam riešiť si svojou gynekologičkou.

@jaaty preco a kolko dni do mesiaca si brala norethisterone?

luccija
27. júl 2025
@tenerifka

@tenerifka ja som ho brala pol roka kvôli polypu 14 dni 2x denne na úpravu cyklu a potom pol roka duphaston s tým som sa cítila lepšie žiadne pms.Ale za rok som pribrala

luccija
27. júl 2025
@tenerifka

@tenerifka a polyp aj tak musel ísť von operačne

jaaty
27. júl 2025
@tenerifka

@tenerifka keďže mi vynechaval menzes, dostala som ho na úpravu cyklu štandardne 1denne a potom týždeň vynechať. Takto som fungovala asi rok s potom menzes prestal úplne.

rika44
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
29. júl 2025
@luccija

@tenerifka a polyp aj tak musel ísť von operačne

@luccija tak ale teda to na polyp nemalo nijaky pozitivny vplyv, ked ti ho museli vyoperovat.

tenerifka
29. júl 2025
@jaaty

@tenerifka keďže mi vynechaval menzes, dostala som ho na úpravu cyklu štandardne 1denne a potom týždeň vynechať. Takto som fungovala asi rok s potom menzes prestal úplne.

@jaaty a ked si ho brala, menzes ti chodil?

ibatanecnica
29. júl 2025
@anonym_9b6048

@anonym_9b6048 ani ja. TIez mam 50

Strana
z2