icon

Ako bojovať so zápalom močových ciest?

diaszoky
2. jan 2025

Ahojte zapal mocovych ciest mam
Par x do roka avsak iba ked sa slabo
Obleciem a prepisknem to. Toto sa
Mi stalo v nedelu dala som si blokurimu ale som zabudla zobrat dvakrat prasky ucinok to nemalo tak som sla v piatok k dr dala
Mi suprax ako zabral ale podla
Mna preto lebo som brala aj kapucinku uz beriem tri tyzdne pijem urosept caj plus vela tekutin nahrievam si termofor dnes este idem pravidelne brat blokurimu lebo este citim ako keby stahy v mechury tlak nechapem preco?? Prejde to alebo slabe atb mi dr dala?? Som zufala toto som nikdy nemala😏😏☹️☹️Zajtra idem znovu k dr

simca115
2. jan 2025

@diaszoky keď som bola v puberte každý mesiac som mala zápal močových ciest raz som dokonca v nemocnici skončila. Môže to byť aj baktérialneho pôvodu

diaszoky
autor
2. jan 2025

@simca115 a
Co ti nato dawali

bg92
2. jan 2025

smer urolog.

vorkola
4. jan 2025

teraz este 3X denne 3 tyzdne urologicky caj,, Potom tyzden pauza a znova .Ak sa to opakuje ,alebocitis ,ze to nie je dolliecene smer urolog.Mne na mechur pomohol aj zihlavov caj.Ale ten by sa mal az po urologickom,lebo zihlava prekrvuje, tak aby znova zihlava nevyvolala zapal,..Radim,akobg92smer urolog.Mne osobne zapal mocovych ciest vyvolaval polyp na maternici.Ked mi vyoperovali ten polyp, nastastie bol lnezhubny , tak cca 2az 3 mesiace ,pokym sa zregenerovala sliznica mechura mi zapal uplne zmizol Ak to urolog nedoriesi posle ta,kde bude treba, ...gynda,ortoped,,creva ,proste musi sa najst pricina..PS...to hovorim ja, co mne mudr.nemozu najst dg, ...mna ukrutne boli lava strana od konecnika nahor,gastrolog ma teraz poslal na neurologiu @diasztoky zelam pevne zdravie

mantilka
11. jan 2025

A správne sa utieras po moceni? Vždy smerom ku konečníku ( dozadu). Lebo opačným smerom si môžeš zanášať baktérie z konečníka.
Všeobecné dodržiavať hygienu. Často umývať dôkladne ruky mydlom celé prsty, dlane, zápästia, čistý uterak. Čistými rukami sa utierať po potrebe.
Kríže v teple, nie krátke vetrovky, croptopy, ponožky na nohy, nezamocit nohy v zime, v daždi. Mokré ponožky hneď prezliecť. Mokré plavky v lete hneď prezliecť za suché. Toto sú rady od lekára.

mantilka
Autor odpoveď zmazal
diaszoky
autor
11. jan 2025

@mantilka ano hygiena ok mne tl vyvolava chlad vzdy ked slabsie sa obleciem hned mam zapal