icon

Ako často vám robia odber z krčka maternice?

31. okt 2023

Ako často vám robia cytologiu ( tehotné / netehotne )

Bude veľký problém ak nepojdem presne po roku ale pôjdem po roku a pol?

Ako často toto robia vo svete ?

tosomja
31. okt 2023

Ahoj. Ja som párkrát nebola presne po roku na preventívnej, ale až o pár mesiacov neskôr a žiaden problém. Niekto nechodí vôbec, až keď ma problémy, čo je na škodu. Ale problém to nie je.

melanta
31. okt 2023

Asi 20 rokov som chodila vždy v septembri, každý rok. Možno 2 alebo 3x sa mi stalo, že som išla v októbri. Pred 2 rokmi mi zistili rakovinu krčka maternice. Ak by som išla o pol roka neskôr, mohla ale aj nemusela som sa vyliečiť. A úprimne, ako je to v zahraničí som nikdy neriešila. Nebudem svoje zdravie odsúvať preto, že v zahraničí funguje niečo inak.

autor
31. okt 2023

@tosomja vďaka lebo som tehotna a budú brat až po porode

autor
31. okt 2023

@melanta vďaka ja som tehotna a ster chcú brat až po porode 🙂 čo bude rok a pol . Vy ste mala 20 rokov cyto v poriadku na aké číslo a zrazu už rakovina ? Muselo to ísť postupne

tosomja
31. okt 2023

Áno, ja som tak nebola 2 roky. Kvôli tehotenstvam.

autor
31. okt 2023

@tosomja áno tz že bude veľký problém ? Alebo ako ste to myslela

melanta
31. okt 2023

ÁNo jeden september som mala výsledky úplne super, o rok neskôr v septembri som bola do mesiaca po cyto na hysterektómii a začala som s chemoterapiou. Rakovina nemusí ísť postupne, sú agresívne formy, kde dnes človek nemá nič, všetko v absolútnom poriadku a za 3 mesiace je mŕtvy. Ty si tehotná, tak nerieš to a nestresuj sa tým, že nepôjdeš na cyto presne po roku. Užívaj si tehotenstvo, na cyto pôjdeš po šestonedelí.

tosomja
31. okt 2023

Veď gynekológ ti určite sám povie, že počas tehotenstva ti cytologiu robiť nebude. Prídeš potom dodatočne.

tosomja
31. okt 2023

@melanta a už si v poriadku?

melanta
31. okt 2023

@tosomja áno

tehotna40
31. okt 2023

Autorka, tiež som v tehotenstve nebola, robilo to asi rok aj 4 mesiace od kedy som bola naposledy. Ak lekár povedal až po ,tak až po, nestresuj sa.

@melanta ano to je pravda o tých agresívnych formách, moja mamina nemala na krčku ale v maternici, normálne prevetivka jeden rok všetko ok, o rok nádor v maternici a na vaječníkoch, do týždňa bola na operacii a chemo atď. Takže tieto veci netreba zanedbávať. Dokonca potom mne zistili mutaciu genov, chodim na castejsie kontroly a som zato vdacna. Veľa zdravia prajem

melanta
31. okt 2023

@tehotna40 ďakujem, aj ja tebe 🙏

ninka99865
31. okt 2023

Ešte koľko týchto diskusii založíš?

autor
31. okt 2023

@ninka99865 toľko koľko budem chciet

sapetka
31. okt 2023

Chodim kazdy rok. A robil mi cyto aj v tehu.. a zijem v zahranici dodam a robi sa tu kazdy rok plus ak su zle vysledky kazde 3mesiace-6mesiacov alebo poslu na kolposkopiu

timea301196
31. okt 2023

Počas rehu sa nemá robiť a minimálne pol roka po pôrode aby sa zahojil krčok. Lebo robiť ster po šestonedelí ke blbosť