Ako často vám robia odber z krčka maternice?
Ako často vám robia cytologiu ( tehotné / netehotne )
Bude veľký problém ak nepojdem presne po roku ale pôjdem po roku a pol?
Ako často toto robia vo svete ?
Asi 20 rokov som chodila vždy v septembri, každý rok. Možno 2 alebo 3x sa mi stalo, že som išla v októbri. Pred 2 rokmi mi zistili rakovinu krčka maternice. Ak by som išla o pol roka neskôr, mohla ale aj nemusela som sa vyliečiť. A úprimne, ako je to v zahraničí som nikdy neriešila. Nebudem svoje zdravie odsúvať preto, že v zahraničí funguje niečo inak.
@tosomja vďaka lebo som tehotna a budú brat až po porode
@melanta vďaka ja som tehotna a ster chcú brat až po porode 🙂 čo bude rok a pol . Vy ste mala 20 rokov cyto v poriadku na aké číslo a zrazu už rakovina ? Muselo to ísť postupne
Áno, ja som tak nebola 2 roky. Kvôli tehotenstvam.
@tosomja áno tz že bude veľký problém ? Alebo ako ste to myslela
ÁNo jeden september som mala výsledky úplne super, o rok neskôr v septembri som bola do mesiaca po cyto na hysterektómii a začala som s chemoterapiou. Rakovina nemusí ísť postupne, sú agresívne formy, kde dnes človek nemá nič, všetko v absolútnom poriadku a za 3 mesiace je mŕtvy. Ty si tehotná, tak nerieš to a nestresuj sa tým, že nepôjdeš na cyto presne po roku. Užívaj si tehotenstvo, na cyto pôjdeš po šestonedelí.
Veď gynekológ ti určite sám povie, že počas tehotenstva ti cytologiu robiť nebude. Prídeš potom dodatočne.
Autorka, tiež som v tehotenstve nebola, robilo to asi rok aj 4 mesiace od kedy som bola naposledy. Ak lekár povedal až po ,tak až po, nestresuj sa.
@melanta ano to je pravda o tých agresívnych formách, moja mamina nemala na krčku ale v maternici, normálne prevetivka jeden rok všetko ok, o rok nádor v maternici a na vaječníkoch, do týždňa bola na operacii a chemo atď. Takže tieto veci netreba zanedbávať. Dokonca potom mne zistili mutaciu genov, chodim na castejsie kontroly a som zato vdacna. Veľa zdravia prajem
Ešte koľko týchto diskusii založíš?
@ninka99865 toľko koľko budem chciet
Chodim kazdy rok. A robil mi cyto aj v tehu.. a zijem v zahranici dodam a robi sa tu kazdy rok plus ak su zle vysledky kazde 3mesiace-6mesiacov alebo poslu na kolposkopiu
Počas rehu sa nemá robiť a minimálne pol roka po pôrode aby sa zahojil krčok. Lebo robiť ster po šestonedelí ke blbosť

Ahoj. Ja som párkrát nebola presne po roku na preventívnej, ale až o pár mesiacov neskôr a žiaden problém. Niekto nechodí vôbec, až keď ma problémy, čo je na škodu. Ale problém to nie je.