icon

Ako chápať výsledky z cytológie?

13. máj 2024

Prosim Vás viete mi niekto vysvetliť ako mám chápať výsledky z cytologie? Sestra mi povedala, že môj výsledok je - 2. Nič iné k tomu nepovedala a zložila telefón. Ja sa v tom nevyznám, internet píše kadečo, tak neviem, či je to dobrý výsledok, alebo nie. Ak ste tu niekto kto sa vyznáte, budem veľmi vďačná za odpoveď.

autor
•
13. máj 2024

Výsledky z cytológia krčka maternice mám na mysli

2medvede
•
13. máj 2024

Ano, je to dobry vysledok, 1 a 2 je v poriadku. Ja mam 2 uz niekolko rokov po sebe, nikto nic neriesi. Keby bol nejaky problem, tak ti to urcite povedia.

arexka
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
13. máj 2024

@2medvede áno, je mi to jasne, že keby je niečo zle tak ma informujú, ale v mojej hlave už hneď, že prečo nie 1😅 mám 19 rokov, na gynekologickej prehliadke som bola druhy krát v živote, tak neviem ešte ako to chodi. Som zaočkovaná proti hpv, tak ma zarazilo, že nemám dobrý výsledok. A po odbere asi týždeň na to som si na krčku nahmatala nejakú nerovnosť, ktorá tam pred tým nebola, tak som bola v strese, že čo to je, či je všetko ok. Ale keby to je niečo divne, asi by si to dr všimol aj pri prehliadke

autor
•
13. máj 2024

@arexka ja som mala nechránený sex a dvomi mužmi, ale som očkovaná. Ale tej konotácie sa tiež bojím. Odber z krčka ma boli, neviem si predstaviť tu bolesť po konizaciu. Dokonca som sa informovala o možnosti vkladania IUD v celkovej anestéze 😂

autor
•
13. máj 2024

@arexka prajem vám všetko dobre, nech ste vy aj bábätko zdraví a spokojní ❤️

arexka
•
Autor odpoveď zmazal
•
2medvede
•
13. máj 2024

Kazdopadne mala ti sestricka povedat, ze je to v poriadku, nie len cislo, chapem, ze si mala obavy. Ja som mala kedysi stale 1, ale uz minimalne 5 rokov po sebe mam 2. Ked som sa doktora pytala, ci to znamena, ze mam zhorsenu cytologiu, tak mi povedal ze nie, ze oboje (1 aj 2) je v poriadku, nic viac. Takze neviem, cim to je, ze dojde k takej zmene.