Ako dlho pokračovať v hormonálnej terapii počas menopauzy?
Mám 44, potvrdenú menopauzu 2,5r. od vtedy som bez menštruácie vlastne to začalo v 35ke, až tak že po 40ke som mala menštruáciu iba dva krát. Postupne.pribudli všetky príznaky ale všetko veľmi silné ani moja mama, ani kmotra nemala také silné návaly, potenie, búšenie srdca nespavosť a chronockú únavu. Zaspávala som v práci, v MHD aj doma. Skoro som prišla o prácu. Kvôli výkyvom nálad aj manželstvo škrípalo. Ozaj za posledných 8rokov som vyskúšala veľa byliniek a výživových doplnkov nechala som v lekárni a eschpoch hotový majetok bez uľaví potiaží alebo iba s minimálnym účinkom. Od r 23beriem tablety na doplnenie hormónov, už po pár týždňoch bolo lepšie, po mesiaci už super. Ani suchosť, ani návaly, ani potenie ani zmeny nálad.
Moja otázka je do kedy treba?je možné? užívať takýto druh tablety. Chcela som sa na to opýtať môjho gynekológa, v decembri som bola na prehliadke ale je dlhodobo PN. Sestrička nepovedala do kedy. Bol tam iný ktorý povedal iba toľko, že ak to robí dobre tak že predpíše. Máte niektorá skúsenosti? Koľko rokov ste mali príznaky menopauzy? .Ako zistím že už je ,,po všetkom,,? Vlastne sa bojím, že ak prestane
.s užívaním to peklo sa vráti.
Keď sa cítiš dobre nespekukovala by som.Moja mama ich brala 48-53r stále nižšiu a nižšiu dávku potom ich vysadila a nemala žiadne návaly ani iné nepríjemnosti.Len to je asi iný prípad ako ty, keďže to prišlo skôr.Telo tie hormóny jednoducho potrebuje a, ked ich nemá buri sa😆