icon

Ako dlho trvá liečba hemoroidov ?

sofia1410
16. jan 2020

Prosim vas ako vlastne vyzera ta zlata zila uz tyzden davam detralex a hemostop a neviem stale to neni ok ako dlho trva ta liecba doktor mi povedal ze to neni take vazne ale neviem bojim sa

sofia1410
autor
17. jan 2020

@katrin21 dnes som kupila dubovu koru gel snad to oepsie bude ten hemostop akosi nezaberal

simca06022011
17. jan 2020

@sofia1410 samozrejme ze sa to bude dlhšie liečiť.

masandra
19. jan 2020

@sofia1410 po pôrode ešte osem mesiacov, ľutujem, že som stužkovú udrží nepoužila už oveľa skôr 🙂

masandra
19. jan 2020

@sofia1410 *dubovú kôru nie stužkovú udrží (autocorrect) 😅

laulin
22. jan 2020

Ahojte baby. Pripájam sa k vám, aj môj aktuálny problém sú hemeroidy. Nedávno sa mi objavila krv v stolici ☹ Tu už ide aj hanba bokom a išla som ku gastroentrológovi. Robil mi rektoskopiu. Záver hemeroidy ☹ Som z toho smutná, i keď mi odľahlo, že to nie je niečo vážnejšie. Nasadil mi lieky Detralex a Rectovenal. Bola som tam pred týždňom, to som už nemala krv, no posledné dva dni zase mám napriek detralexu 4 tabletkám denne ☹ Ja mám vraj vnútorné hemeroidy. Ale niečo mi aj trčí z konečníka. Nie také ako vy popisujete že modré až do fialova. Mne také niečo telovej/ružovej farby. To už gastroentrológ videl (vtedy som to už mala), ale nič o vonkajších hemeroidoch nepovedal, len o vnútorných. Vy ste to také nemali? Inač po stolici mávam pár minút bolesti a takmer stále cítim z toho čo mi trčí také pulzovanie a mravčanie, no proste je to veľmi nepríjemné ☹ Inak je to veľmi chúlostivá téma a ja som na takéto veci hanblivá, ale prekonala som to, povedala som o tom aj mojim dvom dobrým kamarátkam a predstavte si, že aj oni mi povedali, že sa s tým už stretli a mali to. Takže naozaj je to asi veľmi častý problém ako sa o tom vo všetkých článkoch píše. Len sa tom nehovorí, keďže je to na takom blbom mieste 😀 ☹

laulin
22. jan 2020

@kitycat Ahoj, bola si na tom laserovom odstránení hemeroidov?

sofia1410
autor
22. jan 2020

@laulin ahoj aj ja nerem detralex tyzden som brala po 4tabletky a mam pocit ze mi ani nepomaha

sofia1410
autor
22. jan 2020

@laulin a aj ides na nejake odsrranenie?aky stupen mas

laulin
22. jan 2020

@sofia1410 Mne sa to krvácanie ustálilo pár dní pred návštevou gastra a nasadenia detralexu. Pár dní som ho brala, krv nebola a včera zas ☹ A stále, pri každej veľkej potrebe, aj dnes a to chodím dosť často. Musím si kúpiť železo, nech si nepridružím ešte aj chudokrvnosť ☹

miriam1983
22. jan 2020

@laulin zo zeleza budes mat zapchu a tym padom bude chodenie na stolicu este horsie.

laulin
22. jan 2020

@sofia1410 Aha, až teraz som si všimla, že si mi ešte jednu správu písala. O odstránení mi nehovoril nič. A v správe mám napísané, že vnútorné hemeroidy 1. stupňa. Ale to je blbosť, že prvý stupeň, lebo veď všade si prečítaš, že ten prvý stupeň nerobí problémy, je nebolestivý, nekrváca, mnohokrát ani nevieš, že niečo nie je v poriadku. Ja bolesť mám a aj krvácam. Ak je toto prvý (alebo aj druhý stupeň), tak si nechcem predstaviť ten štvrtý ☹ Akože takto bežne ma to nebolí, len také pulzovanie a mravčanie cítim. Bolí ma to chvíľu po stolici. Neviem čo budem robiť ☹

laulin
22. jan 2020

@miriam1983 Práveže ja nemám problém so zápchou. Ja mám práveže opačný problém - hnačky a časté chodenie na wc. To je už iná kapitola = musím si dať pozisťovať intolerancie. No proste "radosť" ☹

miriam1983
22. jan 2020

@laulin to poznam. Aj ja to nam 😬 ale zelezo vie riadne upchat.

sofia1410
autor
22. jan 2020

@laulin aha no ja mam praveze take ze mi to vylieze nie moc bola som u svojho a povedal ze to neni vazne ale nelubi sa mi to musim ost na gastro

kitycat
22. jan 2020

@laulin idem v piatok. Dam vediet ake to bolo :D

laulin
22. jan 2020

@sofia1410 Určite to rieš čím skôr. Dobre, že o tom vieš v takom skorom štádiu. Ja som o tom vôbec nevedela. Raz pred rokom som mala krv. Ale bolo to len jednorázové, absolútne som si to nespojila s hemeroidmi. A fakt to bolo len jednorázové a nie veľa, len na papieri, ja že nejaká trhlinka alebo čo. Potom asi pol roka do zadu som po stolici mala taký tlak v konečníku. Ale ako píšem vyššie, chodím často na wc a mám hnačky, tak ja že jednoducho z toho. A také štípanie, aj som si to natierala sudokrémom, lebo ja že to mám vyštípané 😀 No proste vôbec som si to spolu nespájala, však nikto o tom nehovorí, akoby to neexistovalo, je to tabu téma, tak človek nemá toľko informácií, nenapadne mu to hneď. A potom neskôr som cítila pulzovanie v konečníku a to som si už začala dávať dokopy pulzovanie=žila=zlatá žila? A onedlho na to tá krv v stolici, lekár a je to, diagnóza jak vyšitá ☹

laulin
22. jan 2020

@kitycat Budem Ti držať palce a budeme čakať na informácie. A ešte by som sa ťa chcela popýtať... Pozerám, že si z BA. Ja tiež 🙂 Kde si to ideš dávať robiť? A koľko ťa to bude stáť

laulin
22. jan 2020

@miriam1983 A ty aj vieš prečo trpíš tými hnačkami a častou návštevou wc? Ja nie, ale mám to tak veľmi dlho, nikdy mi to neprišlo ani divné, lebo ja to tak mám no od strednej určite. A dlllho som vysedávala na wc, čítala som si tam, no proste hrozné. Úprimne? Teraz keď sa na to pozerám, tak sa divím, že sa mi tie hemeroidy spravili až teraz a nie oveľa skôr. Ale viem, že najprv si musím dať do poriadku črevá. Idem sa objednať na vyšetrenie na intoleranciu laktózy, lepku, možno histamínovú. Ach jaj ☹

miriam1983
22. jan 2020

@laulin ja mam vsetko v ppriadku. U mna je to psychicke.

laulin
22. jan 2020

@miriam1983 Ja som veľmi zvedavá ako to bude so mnou. Lebo ja si rada vychutnávam dobré jedlo, čerstvé chrumkavé pečivo, mám rada syry a celkovo mliečne. Keď si predstavím, že by som sa musela toho vzdať, tak mám úzkosť, normálne malý koniec môjho osobného sveta 😀 I keď na druhej strane - jedlo sa asi ukočíruje ľahšie ako psychika ☹

miriam1983
22. jan 2020

@laulin to ano. Neboj,aj s dietou si mozes pochutnat na hocicom ;)

sofia1410
autor
23. jan 2020

@laulin no bola som u svojho obvodneho a vysetril ma a pobvedal ze netreba ze to neni vazne dal mi detralex a mam mastit upravit stravu a vsetko co sa ma no ja neviem nestotoznujem sa s tym lebo aj tak ho mam barkedy vonku nie moc ale trosku akoze bolesti ani krv zatial nemam ale stale tam je a nechce zmiznut

kitycat
24. jan 2020

@laulin
@sofia1410
baby je to za mnou! Bolo to teda tak divne neprijemne. Bol to laser takze to trochu aj bolelo ale ked uz si hovorim "au" tak to na chvilu prestalo (rozumej presli na dalsi maly co sa vytvaral) :D Ako keby vam zacal takmer horet zadok. Nic nesmrdelo ani nevonalo. Pytala som sa doktora, ked som tam hotova lezala na tom stole...zadkom nahor hotova z toho lebo som pocitila zvlastnu teplu bolest, ze ako to mozu zvladat ti co chodia na to gumickovanie (stoji to 300,-Kc). Tak vravel, ze no preto chodia na niekolkokrat lebo naraz by to nezvladli. Takze ak to raz bude nutne investujte do laseru. Este cestou domov som to trochu rozdychavala ale teraz uz mi je dobre...viem kde mam zadok ale nic ma neboli 🙂 Ja som uz nejaky cas v Cechah a vyslo ma to na 3000,- cize € 120,-. Moje srdce krvaca :D

laulin
26. jan 2020

@kitycat Ďakujem veľmi pekne za info, si poklad. Tak v dobrom Ti závidím, že máš po probléme 🙂 No 120€ je veľmi dobrá cena, čo som pozerala, tak u nás v Bratislave to stojí 300-500€ 😲 Ale asi keby som to riešila, tak by som do toho investovala. No zatiaľ neviem. Momentálne to mám tak, že nebolí ma to, len pár minút po stolici cítim taký tlak. No len krváca mi to. Takmer pri každej veľkej potrebe ☹ A prvá veľká potreba po operácií bola zlá? A ty si tie hemoroidy ako mala? Ty si krvácala alebo ti to vyliezalo? A pri operácií ti to aj obpichali nejakým anestetikom?

sofia1410
autor
26. jan 2020

@laulin ahoj a tebe to aj vylieza?

laulin
26. jan 2020

@sofia1410 Písali sme si súkromné správy 🙂

kitycat
30. jan 2020

@laulin ahoj
bolesti ziadne...prvykrat som bola snad az po dvoch dnoch (musela som sa pripravit aplikaciou cipkov vecer pred aj v to rano...bol to no pomlcim :D) Ak som krvacala nevsimla som si a ani mi to nejako nevyliezalo, teda nepozrela som sa ale viem ze to bolo opuchnute lebo sa mi to prejavilo ze som to pri sedeni fakt citila...Neboli ziadne oblbovaky ani lokalna anestezia vsetko pekne stvornozky na stole v miernej tme

mica535
18. feb 2020

Ahojte dievcata dnes rano som isla na wcko a ked som sa isla osprsit tak na konecniku brutalne 2 tvrde grce a strasne ma bolia . Od prveho porodu mi vysla zila ale to skor iba taka previsnuta koza maximalne ma trosku bolela a tlacila natrela a bolo ok ale teraz brutal a neviem co mam uz robit kupel a gel dub.kora ,avenoc a fix krem. Stolicu tvrdu nemavan. Chodievam behavat mozem to mat z toho ? Docela sa aj bojim .Dakujem.

kiwi3
30. sep 2020

@laulin ahoj. Ako si prosim ta na tom momentalne? Mne tiez lekar povedal, ze to netreba tiesit, ale nejako sa mi to nezda

zuzana271
26. sep 2021

Dobrý deň, potrebujem poradiť od niekoho kto ma skúsenosť s hemeroidami....pred mesiacom som si našla na toaletnom papieri kvapku krvi....bola som u chirurga, ten mi oznámil, že mám hemeroidy 1.st. a podrazdeny konecnika....od vtedy až do dnes...alebo pár dni dozadu som nemala žiadnu krv na toaletnom papieri...pred večerom nie na toaletaku, ale v mise som našla kvapku krvi....a dnes pri veľkej ma to strašne rezalo a zasa som našla kvapku krvi v mise...pri utierani som krv nemala a ani v stolici, len na tej mise....mozu to byt hemeroidy? Aj keď sa mi zdá, že ich vonku nemám....konecnik ma ale boli stále..co som bola u chirurga, vždy sa aj po stolici sprchuje....alebo by to mohlo byť niečo vážnejšie? Dakujem