Ako dlho trvá opuch po operácii myómu?
Dobrý večer. Chcela by som sa opýtať žien,ktoré boli po operácii myómu,ale také ktorym vyberali rezom. Dokedy ste mali akoby navreté spodné brucho? Stiahne sa to,alebo to už tak ostane. Prikladám aj približne foto ako to myslím. Ďakujem.

@hypoteka14 no ja som druhý týždeň po operácii a mám tiež pocit,že to nespľasne. Keď viac chodím a namáham sa tak akoby mi to ešte dvojnásobne nafúklo. Tak ste ma potešili,že snáď to aj spľasne,lebo tiež som mala krásne ploché brucho.
@hypoteka14 chcela by som sa opýtať či aj vy ste mali dlhšiu dobu,akoby tlaky v spodnom bruchu aj také stuhnuté,akoby po narkóze? 🙂
no ja cela som sa citila byt taka nafuknuta, stuhnuta a nie vo svojej kozi a to celkom urcite od narkozy, predsalen je to zasah do organizmu, trvalo to tiez chvilu, kym sa s tym organizmus vysporiadal a to ja som mala problem aj s ramenom, mala som neskutocne bolesti, tie ma potom trapili snad este viac ako to nafuknute brusko a to bolo tiez dosledkom operacie, zavedenia kanyly atd...u dr. mi brali aj krv, ci sa mi nevytvorila tromboza ale nastastie nie, preslo potom aj to, ale bol to pre mna narocny mesiac od operacie, potom uz super, uz som sa citila byt kazdym dnom viac v normale, uvidite, o mesiac sa uz budete citit o dost lepsie, mozno aj skor 🙂)
@hypoteka14 tak dúfam.....lebo v piatok boli 2 týždne od operácie a ja mám v podbrušku pocit akoby bol ešte v narkóze taký necitlivý. Ak sa náhodou už snažím viac niečo robiť,alebo viac sa rozhybať pochodiť tak mi spodok úplne akoby navrie,napuchne a mám pocit,že umieram. Prvýkrát v živote som bola na operácii a hneď takto rezaná tak ani neviem či to tak má byť,alebo len ja to takto prežívam. Ale ďakujem za povzbudivé slová,že niesom v tom sama 😀 Dúfam,že po mesiaci to už fakt bude o niečom inom a aj to brucho sa začne dávať do normálu.
aj u mňa to bola prvá operácia v živote a veru presne tiež rovno rezanie a na pamiatku taká veľká jazva :( a to mne najskôr skúsili laparoskopicky, čo ale bolo divné, keďže ma upozorňovali pri príjme, že v mojom prípade to inak ako rezom asi ani nepôjde, ale beriem, možno doktor chcel skúsiť, či predsa, aby ma nemusel rezať, neviem.. a tak mám jazvičky aj po laparo plus rezná rana... ale tak čo sa dá robiť, okrem toho a bolestivého ramena bolo našťastie všetko ok a hlavne že výsledky boli ok, zdravie prvoradé... inak, ja ešte dodnes mám to miesto také trochu akoby znecitlivené a pred menštruáciou sa mi spodné bruško vypukne tak, ako pred operáciou sa nedialo a vyzerám aj vtedy ako tehotná trochu. 🙂) , ale to priprisujem tomu, že ešte aj u mňa len rok ubehol od operácie a jazva sa vnútorne vraj hojí podstatne dlhšie.
Ja som bola pred mesiacom, laparoskopicky cize ale tiez sa citim ako tehotna stale. 😔
@hypoteka14 ouu tak to ste teda musela mať dosť náročné,keď aj lapaeoskopicky a nakoniec rez...fuha tak to asi po 2 a pol týždni od operácie by som chcela veľa,aby som sa už cítili oveľa lepšie...ale to spodné brucho je veľmi nepríjemné,keď mi tak nafukne....fakt ako tehotná som. A to o mesiac máme svadbu a ja obtiahnute šaty 🫣🫣 kúpila som ich ešte pred operáciou a netušila som,že budem po nej ako tehotná. Nevadi no.....hlavnr ako píšete,že výsledky budú v poriadku. Ja idem o 2 týždne o výsledky
@kikuska555 že tiež máte akoby nafuknute spodné brucho? Ja keď ležim celý deň tak je to fajn,ale akonahle sa snažím niečo robiť tak som skončila 😔
@hypoteka14 ešte asi poslednú otázku mám na vás. Mali ste aj vy také krvavé výtoky,alebo také akoby špinenie? Od operácie už je 2 a pol týždňa a stále mám výtoky. Tak či je to normálne,alebo sa mám obávať,že niečo nie je v poriadku 😏 Ďakujem
Kľudne sa pýtajte čokoľvek 🙂 uff, no ja som nemala vôbec výtoky ani špinenie, asi len prvé dva dni od operácie. Ale nutne si nemyslím že by muselo niečo nebyť v poriadku, len asi každé telo sa s tým vysporiadava inak
@hypoteka14 jaaj...no tak ja už mam od operácie 3 týždne a stále mám akoby výtoky,swm tam také krvavejšie a niekedy iba také do ružova....popravde už mám aj obavy či jw všetko v poriadku. Už sa snažím aj niečo robiť a keď viac porobím tak je výtok krvavejší. Ale aj keď nič nerobím. Už som z toho zúfalá stále chodiť s intímkou a spať v nohavičkách.🤔
Aha :/ tak to potom naozaj neviem, ja len sa riadim vo všetkom tým, že každý sme iný a každé telo je iné a inak reaguje na podnety a zásah do maternice a operácia je dosť veľký zásah, preto som aj napísala, že nutne to podľa mňa nemusí znamenať hneď dôvod na obavy, ale verím vám, že je to nepríjemné. Tu by asi pomohli skúsenosti aj od iných žien čo si týmto prešli. Ale aj tak verím, že máte všetko v poriadku a držím palce aby to tak aj bolo 🙂 Myslím si, že ak by niečo nebolo v poriadku, už by vám aj dali vedieť. Vám ten myóm aj spôsoboval problémy ?
...ale teraz som si pozrela aj nejaké staršie diskusie k myómu, čo ženy písali, tak zahliadla som aj od iných žien podobné problémy "po" ako píšete vy, skúste si prečítať 🙂
@hypoteka14 tak verím v to aj ja,že bude všetko v poriadku. V piatok už idem na kontrolu po 4 týždňoch od operácie tak uvidím čo na to povie doktor. Asi je pravda,že každé telo je iné a to moje sa asi s tým takto vysporiadava. Aspoň dúfam,že nič iné 🙂 nie absolútne mi to nič nerobilo....iba pri bežnej preventívnej prehliadke zbadal gynekológ nejaký nález...on si nebol istý čo to je preto ma poslal na magnetickú a z magnetickej určil,že je to pravdepodobne nádor 😨😨🥺 v tom momente začali týždne hrôzy pre mňa. Veľa vyšetrení všetkého až po veci typu,že mi možno vyberú aj maternicu a ktovie čo ešte. Našťastie opwrácia dopadla nad moje očakávania s tým,že to bol nejaký typ myómu,ktorý sa ťažko určoval. Vybrali chvalabohu iba myóm a všetko ostatné ostalo na svojom mieste 🙏🙏🙏 noo pred operáciou to bolo hrozné. Som rada,že je už po tom a preto sa už bojím všetkého čo na sebe spozorujem 😔
U mňa detto. Pol roka som si nemohla zapnúť rifle a dať si opasok a nosiť bedrové nohavičky. Potom to nejako samo zmizlo....na margo tých výtokov..ja som tri dni po operácii dostala menštruáciu. Nič príjemnejšie na to dorezane brucho si človek nevie predstaviť.
Ono sa to ešte hojí, ale pekne sa to upraví. Aj mne asi tak, ako písala kočka vyššie, že po mesiaci už to bolo vstrebané.
@hopsas tak dúfam aj ja,že sa to nejak úplne stratí....čo sa týka menštruácie dostala som presne ako vy 3 dni po operácii. Tak viem presne čo to je 🫣
@mandarinka555 no ja už budem mať v piatok 4.týždeň od operácie. Je pravda,že rrošičku sa to spodné brucho stiahlo,ale samozrejme nie tak ako si to.predstavujem 😆 no stále je pri námahe dosť vypuklé a necitlivé akoby. Ale ukľudňujem sa stále tým,že to je ešte krátky čas. Po pár mesiacoch verím,že už to ani neapozorujem 😀

Ja som mala este horsie 🙂 , resp. vacsie spodne brusko po operacii, pricom pred operaciou pekne ploche ani som este nerodila, takze velmi som sa bala ze to uz tak ostane, ale cca po mesiaci to pekne zacalo plasnut ale kazdopadne, cca mesiac urcite to brusko bolo take...aj nohavice som musela nosit vacsie aby som zapla v pohode zips a zaroven aby ma netlacilo kvoli jazve.