Ako dosiahnem, aby mi menzes skončil skôr?
Ahojte v pondelok som dostala menzes no v piatok sa mame ist kúpať prosim vas vedeli by ste mi niečo poradiť aby to skončilo skôr ? Taky isty problém ma aj moja dcérka (14)
@pravdivy_chlap ja hej ale dcérka čo ? Tampón skúšala neni jej to príjemné ...
@ninakala tak dcerka sa musi rozhodnut ci jej to bude neprijemne a bude sa kupat alebo si da vlozky a bude sediet zduta na brehu 🙂 to je zivot proste
@pravdivy_chlap ďakujem za odpoveď
Tak nic moc sa neda robit, skus pit citronovu vodu stale ale neviem ci to takto rychlo zaberie. Treba tie tampony poriesit
@pravdivy_chlap neviete správny názov lieku a ani jeho účinok,tak neraďte,lebo radíte zle....autorka..tebe tampon,dcére tampon nie,ak dovtedy menses neskončí,tak sa bude len opaľovať....
nedá sa nič iné robiť. nemá zmysel sa kvôli kúpaniu nejako zahrávať s hormónmi alebo čím. ak sa dcére proste nebude dať zaviesť tampón tak sa proste nebude môcť kúpať. ale ja si myslím, že ako 14 ročná by to mohla zvládnuť, existujú aj také tie balenia s aplikátorom tak jej kúp taký
@ninakala liek sa vola norethisteron, ale funguje iba pred spustenim menzesu. Teraz uz iba tampony. A za mna odporucam poharik, viac ako 15 rokov neriesim menzes. Len to musis nacvicit. Na 14 rocnu je asi este priskoro, ale tampon by mala zvladnut.
Nechápem, prečo by si 14 nevedela zaviesť tampón. Mám dcéru už bude mat 22 rokov, od začiatku používala tampóny, neznášala vložky a tak isto jej kamarátky a to mali 12 rokov. Nie je to žiadna veda, ktorú treba najprv vyštudovať 🙃
@sisaka existuje asi 5 typov otvorov v panenskych blanach, od okruhleho cez polmesiackovy, blana co ma cez stred este take septum a niektore ani nemaju hlavny otvor, len par miniotvorov na odtekanie krvi.
Preto si 14 rocna nemusi zaviest tampon, ja som podobny pripad a neskutocne ma to bolievalo, tampony som zacala pouzivat az po pohlavnom styku.
normalne tampony ...snad nezijete v dobe kamennej. Tampon treba vsunut hlboko potom ani nevies, ze ho mas! Kup s aplikatorom ako tu niekto pisal
ty máš menzes viac ako 5 dní???
Menštruačný pohárik? Kľudne zvládne aj 14 rocna, moja neter ma 11 a používa ho
@c_est_la_vie poďme teraz zachádzať do extrémov a robiť z komára somára... nech vyskúša a uvidí.
@viikkki wow, naozaj 11 rocna? Ja teda pouzivam poharik uz viac ako 15 rokov a chcelo to riadny cvik na zaciatku. Moja starsia dcera ho zacala pouzivat az nejako tesne pred 18 r., u mladsej si to stale neviem predstavit...
Kalištek by bol dobrou voľbou, no keď si 11 ročná nevie poradiť s tampónom, tak kalištek neviem ako by zvládla
@lacibo Ja mavam 10, to som asi jednorozec, co? 🙏😂
@ninakala Mne citrony zastavili menzes, ale teda nie ze 2-3 vytlacene do vody, zjedla som kilo na posedenie ako pomarance 😅 da sa to nahradit vysokymi davkami vitaminu C, ale nie kazdej zene to funguje. A ak aj hej, tak treba ratat s tym, ze maternica to spocita v dalsom cykle, neviem, ci jedno kupanie za to stoji, mozno by bolo lahsie ist sa kupat potom, ked jej menzes skonci.
@simsalabim áno, jej sa mama hneď opýtala že čo chce používať tampóny nechcela (kvôli mykoze) a vložky jej neboli príjemné povedala mi sestra vraj s tým mala menšie problémy ako ona 🤷♀️
@viikkki som prekvapena, ze v 11r. vedela, co je to mykoza... a ze hned s tym poharikom vedela manevrovat...a ze jej sadol hned prvy. Wow. Moja mladsia este ani tampon nechce skusit a poharik uz duplom.
@thoughtfulweirdo fúha, to by som nechcela, ale čo už narobíš..😉

@ninakala Nordesteron a vela vela citronu, kvoli kupaniu by som to ale nedaval, strcte si tamponik a pohodka jahodka 🙂