icon

Ako liečiť hemeroidy po pôrode?

2. nov 2023

Zdravím vás vsetke.. Prosím Vás o radu, tie co ste si tým prešli. Trápia ma hemeroidy po tehotenstve a pôrode sa to zhoršilo. Poraďte co účinné vám zabralo a zaujíma ma ako dlho trvá približne preliečenie. A ďalšia vec ci sa to dá úplne vyliečiť alebo sa zvyknú vrátiť. Dakujem

mamamasama
•
2. nov 2023

Mne to prešlo samé po pár mesiacoch

kacenka205
•
2. nov 2023

Faktu čipky, masť .. dubová kôra sedavé kúpele. No najviac asi uvarený čaj z dubovej kôry, zmraziť do formy na ľad, a prikladať tie zmrazené kocky.. stiahne sa to tým chladom a aj lieči tou kôrou ..

petamich
•
2. nov 2023

u mna Faktu mast a cipky a ak je zle tak odporucaju aj Detralex

jesenzima
•
2. nov 2023

Ja som mala po druhom pôrode hrozne, ale časom sa to dalo doporiadku, teraz už nemám žiadne problémy a nepoužíval som nič, ono sa to tak nejako samé "opravilo" ...

autor
•
2. nov 2023

@kacenka205 ďakujem za odpoveď skúsim.. Mam teraz krém mastu.. Necítim žiadnu úľavu. Predtým som mala faktu a ten trochu pomohol. Uz to natieram ale druhý možno tretí mesiac.. Ako bolo to aj pri tej rane smerom od konečníka ku pošve

tanyag
•
2. nov 2023

mne sa to upravilo cca po 4 rokoch od pôrodu, ja som si rok na riť sadnúť nemohla...jedine, čo mi zaberalo boli čapiky na predpis od lekára, ale to bolo v zahraničí, na Slovensku také čapíky nie sú, tak som používala Faktu, ale tie boli slabé, prestala som úplne používať čapíky a maste a upravilo sa to, ale trvalo to pekne dlho.

panda21
•
2. nov 2023

Prvého pol roka to bol horor. Doktor mi predpisoval čapíky. Ale úplne to prešlo až po roku od pôrodu.

veronicka1901
•
2. nov 2023

Ja som mala problém po druhom pôrode, pomohol Detralex. Teraz som dva roky po treťom a nie a nie sa toho zbaviť ☹️, skúsila som toho hrozne veľa, čapíky, mastičky, výživové doplnky....

autor
•
2. nov 2023

@veronicka1901 och, ved aj ja sa obávam, ze sa toho zbaviť uz len chirurgický, co ale nechcem

veronicka1901
•
2. nov 2023

Tiež som to zvažovala, ale vraj je po zákroku strašná bolesť, tak neviem ☹️

tosomja
•
2. nov 2023

Kúp si detralex tablety. Malé balenie je bez predpisu. A aj po každej stolici sa sprchovať vlažnou vodou, používať krém aj vonkajší, aj vnútorný, vlhčené utierky tiež z lekárne.
Mne za týždeň sa uľavilo. Nemohla som ani chodiť, ani sedieť, ani nič. Taká bolesť. Gynekológ mi predpísal, keď má videl, že nech sa netrápim mastičkami.

marticka85po
•
3. nov 2023

Skus ten Detralex ako ti baby radia. Ja mam tiez hemoroidy a toto jedine mi zabera. Mne sa prejavuju vacsinou najesen bolestou ked sa ochladi. Do tyzdna od uzivania,max.2 som fit. A bolest prejde

sandy333
•
Autor odpoveď zmazal
•
luciah187
•
5. nov 2023

Ja odporucam procto-glyvenol cipky a mast, a veela vody a vlakniny.

egonsk
•
5. nov 2023

idealne ist s tym k doktorovi, nech ti navrhne vhodne riesenie. Netreba sa hanbit, lebo ked to zanedbas, skoncis ajtak pod skalpelom a to sa lieci cele mesiace. Teraz mozno este postacia gumicky a nejaka mast + detralex na zahojenie, co je tak 2 tyzdne az mesiac trapenia maximalne. Drobne hemace po porode sa stiahnu do par tyzdnov, cokolvek dlhsie je fakt na doktora a nie minanie penazi na oddialovanie nevyhnutneho.

maryetta
•
5. nov 2023

Hlavne dbat na stravu. Ja som mala faktu mast. A cca so mesiaca to preslo. A to som mala v tehotenstve a pri porode nechci videt co to bolo 🙈🙈🙈 ja som plakala ze to uz nikdy nebude dobre. Kazda velka potreba bola…. Au.
Noooo ako to preslo. Od vtedy dalsie tehotenstvo a porod a uz sa neukazalo nic.
Teraz som znovu tehotna 31.tyzden a zatial bez. Tak snad.

nitka1157
•
5. nov 2023

Odporucam vlhcene s dubovou po kazdej velkej ked sa nemas moznost oplachnut.uzivala som detralex. 300 masti cipiek a nakoniec mi najviac pomohol hemostop

lenus2092
•
Autor odpoveď zmazal
•
lusynda36
•
18. jan 2024

Maste a capiky typu mastu, faktu, proctoglyvenol….su slabe, treba nasadit detralex + aescin, rektalne vkladat capiky PROKTIS-M, zvonka potierat mastou PROKTIS-M (treba to mastit cely den, aby nedochadzalo k suchosti v danej oblasti), po kazdej stolici nechat posobit aktivnu cistiacu penu tiez PROKTIS-M, nasledne umyt, dbat na dokladnu hygienu. Vyskusajte je to naozaj topka👌