Ako oddialiť menštruáciu u 13-ročnej na dovolenke
Ahojte, dcére vychádza menštruácia presne na týždeň, keď budeme na dovolenke. My sme svojho času na oddialenie jedli citrón( už ani neviem, či to fungovalo 😁). Existuje niečo na vyvolanie ( má dostať presne v deň odletu) alebo oddialenie? Myslím okrem hormonálnej injekcie... ďakujem.
Len napíšem..ľahšie sa zavádzajú tie mini tampóny bez aplikatora čo sú ..ob...ako tie s aplikatorom.
@kuriatko84 a myslíš že je to ľahšie na zavedenie?pre 13 ročne dieta
@nacomeno2 preco by nemohli ist od rezortu s tamponmi?? ty ked mas ms, nebodaj s tamponom nikam nejdes? nerozumiem celkom
@emkab jedine norethisteron
@simca06022011 Nie na všetkých plážach sú wc, nie to ešte wc s umývadlom. Už vidím ako si 13-ročná niekde za kríkom mení tampón
@nacomeno2 tak sa dá ísť aj do blízkej reštaurácie, dajú si vodu, kávu dobehnú na wc
@matullienka to záleží na aký typ dovolenky autorka chodí. A či sa jej chce každú chvíľu zháňať reštauráciu/wc kvôli tampónu.
@nacomeno2 tak ja neviem, ale ja osobne aj mimo na toaletu potrebujem ako každý človek. Neviem aká by to musela byť zabudnutá pláž aby nikde v okolí nebola toaleta
@nacomeno2 to ani nemozes mysliet vazne :DDD
@macekovam To práve neviem, samozrejme musí skúsiť niekoľko MS este pred dovolenkou, aby si zvykla alebo aj mimo MS. Ale ja som tampony pouzivala naozaj len obcas v lete u nas doma pri bazene, kde som mala po ruke aj wc, ale s tymto kaliskom som v pohode vydrzala 5 hodin pri mori a nic nepretekalo a nemusela som po kazdom pobyte vo vode hladat wc. Takze za mna na dovolenku je kslíšok TOP👍👍👍
Takže objednam ho aj dcere a snad si nanho rychlo zvykne😉
@simca06022011 akože čo nemôžem myslieť vážne? Že pri pobyte vo vode je z hygienického hľadiska najlepšie po každom pobyte v nej tampón vymeniť a nie na každých plážach sú také možnosti? Hlavne ak sa jedná o komornejšie pláže, nie tie plné platených slnečníkov kde je hlava na hlave. To už potom ozaj radšej investovať do tých menštruačných plaviek ako sa trápiť celú dovolenku s tampónmi a kalkulovať , kde si ho vymením a kedy
@nacomeno2 ako myslíš. Ešteže je to také strašné.. nikto ani na dovo4nku nejdeme kvôli ms. Pre mňa je trápenie mať na sebe krvavé gate... A napriek tomu verím, ze sú ženy co si to v nich užijú. Tak keď niekto nevie fungovať s tamponmi nemusí samozrjeme.
@kuriatko84 tak ja viem určite že to nie je pre dieťa v 13 rokoch vhodné....teda pokiaľ nemáva už pohlavný styk...nie je jednoduché zaviesť a ani vyberať ho..chce to skúsenosť...vôbec nie je vhodný pre tak mladé dievča ..ale keďže ho sama používam uznávam že je to výborný pomocník na dovolenke pre zeny
@emkab minuly rok sme celu dovolenku zvladli s menstruacnymi plavkami. Ked dcera vysla z mora, mala vzdy pripraveny tmavy uterak, na ktory si sadla pre istotu. Ked sme isli na obed, dala si vlozku a ked sme sa vratili, znovu si dala menstruacne plavky. Mali sme 3 ks, pekne sme ich prestriedali. Na hotely som ich vzdy preprala, do rana boli suche. Zvladli sme to vyborne a bez nehody. Dcera mala 11 rokov takze u nas tampony urcite nie.
@emkab objednavala som z AliExpressu. Dcera je chudsia, takze som hladala take, aby mali velkost XS
https://a.aliexpress.com/_ExJyn9p

Ak ma problem s tamponom, este by bola moznost menstruacna hubka (je makka a netreba "tam vela sturat"). Ale umyva sa to ako kalisok, takze by musela na wcko s umyvadlom chodit. Ci toto v blizkosti bude🤷♀️🤷♀️