icon

Ako oddialiť menštruáciu u 13-ročnej na dovolenke

emkab
14. jún 2024

Ahojte, dcére vychádza menštruácia presne na týždeň, keď budeme na dovolenke. My sme svojho času na oddialenie jedli citrón( už ani neviem, či to fungovalo 😁). Existuje niečo na vyvolanie ( má dostať presne v deň odletu) alebo oddialenie? Myslím okrem hormonálnej injekcie... ďakujem.

Strana
z2
vevesh
14. jún 2024

Ak ma problem s tamponom, este by bola moznost menstruacna hubka (je makka a netreba "tam vela sturat"). Ale umyva sa to ako kalisok, takze by musela na wcko s umyvadlom chodit. Ci toto v blizkosti bude🤷‍♀️🤷‍♀️

macekovam
14. jún 2024

Len napíšem..ľahšie sa zavádzajú tie mini tampóny bez aplikatora čo sú ..ob...ako tie s aplikatorom.

macekovam
14. jún 2024

@kuriatko84 a myslíš že je to ľahšie na zavedenie?pre 13 ročne dieta

simca06022011
14. jún 2024

@nacomeno2 preco by nemohli ist od rezortu s tamponmi?? ty ked mas ms, nebodaj s tamponom nikam nejdes? nerozumiem celkom

brrrrrciatko
14. jún 2024

@emkab jedine norethisteron

nacomeno2
14. jún 2024

@simca06022011 Nie na všetkých plážach sú wc, nie to ešte wc s umývadlom. Už vidím ako si 13-ročná niekde za kríkom mení tampón

matullienka
14. jún 2024

@nacomeno2 tak sa dá ísť aj do blízkej reštaurácie, dajú si vodu, kávu dobehnú na wc

nacomeno2
14. jún 2024

@matullienka to záleží na aký typ dovolenky autorka chodí. A či sa jej chce každú chvíľu zháňať reštauráciu/wc kvôli tampónu.

matullienka
14. jún 2024

@nacomeno2 tak ja neviem, ale ja osobne aj mimo na toaletu potrebujem ako každý človek. Neviem aká by to musela byť zabudnutá pláž aby nikde v okolí nebola toaleta

simca06022011
14. jún 2024

@nacomeno2 to ani nemozes mysliet vazne :DDD

kuriatko84
15. jún 2024

@macekovam To práve neviem, samozrejme musí skúsiť niekoľko MS este pred dovolenkou, aby si zvykla alebo aj mimo MS. Ale ja som tampony pouzivala naozaj len obcas v lete u nas doma pri bazene, kde som mala po ruke aj wc, ale s tymto kaliskom som v pohode vydrzala 5 hodin pri mori a nic nepretekalo a nemusela som po kazdom pobyte vo vode hladat wc. Takze za mna na dovolenku je kslíšok TOP👍👍👍
Takže objednam ho aj dcere a snad si nanho rychlo zvykne😉

nacomeno2
15. jún 2024

@simca06022011 akože čo nemôžem myslieť vážne? Že pri pobyte vo vode je z hygienického hľadiska najlepšie po každom pobyte v nej tampón vymeniť a nie na každých plážach sú také možnosti? Hlavne ak sa jedná o komornejšie pláže, nie tie plné platených slnečníkov kde je hlava na hlave. To už potom ozaj radšej investovať do tých menštruačných plaviek ako sa trápiť celú dovolenku s tampónmi a kalkulovať , kde si ho vymením a kedy

simca06022011
15. jún 2024

@nacomeno2 ako myslíš. Ešteže je to také strašné.. nikto ani na dovo4nku nejdeme kvôli ms. Pre mňa je trápenie mať na sebe krvavé gate... A napriek tomu verím, ze sú ženy co si to v nich užijú. Tak keď niekto nevie fungovať s tamponmi nemusí samozrjeme.

macekovam
15. jún 2024

@kuriatko84 tak ja viem určite že to nie je pre dieťa v 13 rokoch vhodné....teda pokiaľ nemáva už pohlavný styk...nie je jednoduché zaviesť a ani vyberať ho..chce to skúsenosť...vôbec nie je vhodný pre tak mladé dievča ..ale keďže ho sama používam uznávam že je to výborný pomocník na dovolenke pre zeny

hopsas
15. jún 2024

@emkab takému malému dieťaťu by som určite nedovolila nabúrať cyklus hormónmi..ono si to vyberie svoju daň takéto hry s vlastným telom...kašli na to no tak sa bude mácať len po kolená v mori

fanta
15. jún 2024

@emkab minuly rok sme celu dovolenku zvladli s menstruacnymi plavkami. Ked dcera vysla z mora, mala vzdy pripraveny tmavy uterak, na ktory si sadla pre istotu. Ked sme isli na obed, dala si vlozku a ked sme sa vratili, znovu si dala menstruacne plavky. Mali sme 3 ks, pekne sme ich prestriedali. Na hotely som ich vzdy preprala, do rana boli suche. Zvladli sme to vyborne a bez nehody. Dcera mala 11 rokov takze u nas tampony urcite nie.

emkab
autor
16. jún 2024

@fanta ahoj, vďaka za odpoveď, napíšeš mi prosím aj značku, resp. odkiaľ ste kupovali? Ďakujem.

fanta
17. jún 2024

@emkab objednavala som z AliExpressu. Dcera je chudsia, takze som hladala take, aby mali velkost XS
https://a.aliexpress.com/_ExJyn9p

Strana
z2