Ako ovplyvňuje interrupcia plodnosť ženy?
Aká veľká je pravdepodobnosť neplodnosti po interrupcií?
@anonym_autor ujo Google vraví 1%
Asi nie ine od kyretaze a po nom zeny bezne otehotneju a vynosia dieta.
Nijako, keď je interrupcia urobená lekárom a v nemocnici. To len tak zvyknú predovšetkým veriaci a im podobní strašiť ženy, aby si dieťa nechali za každú cenu, lebo potom už vraj nebudú môcť otehotnieť. Niečo ako trest boží.
Pôvod tejto povery je v minulosti, kedy sa potraty robili tajne a neodborne doma. Robili ich tzv. anjeličkárky, ktoré nemali ani potrebné vzdelanie ani sterilné nástroje. Ženy vtedy pri potratoch často zomierali, vykrvácali alebo dlhodobo trpeli vnútornými zraneniami a zápalmi, čo im bránilo v ďalšom otehotnení.
Ťažko povedať, lebo aj keď sú modernejšie, šetrnejšie postupy, vždy je to zásah a nie iba do maternice. Ako zdravotník napíšem, že vôbec nijako ti nemusí ovplyvniť a zároveň môže fatálne.
ako píše hore baba
nikto to teraz nerobí na kuchynskom stole a neberie sa to za totálne smrtelny hriech , pre ktore si brali baby aj život .. ale dreli v kostole dlážku - teda až na malu skupinu
je tam malé % , tak isto môžu nastat komplikácie po spontanom potrate alebo pri pôrode ...
Pravdepodobnosť neplodnosti po interupcii je miziva, skoro žiadna.
Ale počkajme si na katolícku úderku, aké bude mať ona štatistiky.😀
Nijako, keď je interrupcia urobená lekárom a v nemocnici. To len tak zvyknú predovšetkým veriaci a im podobní strašiť ženy, aby si dieťa nechali za každú cenu, lebo potom už vraj nebudú môcť otehotnieť. Niečo ako trest boží.
Pôvod tejto povery je v minulosti, kedy sa potraty robili tajne a neodborne doma. Robili ich tzv. anjeličkárky, ktoré nemali ani potrebné vzdelanie ani sterilné nástroje. Ženy vtedy pri potratoch často zomierali, vykrvácali alebo dlhodobo trpeli vnútornými zraneniami a zápalmi, čo im bránilo v ďalšom otehotnení.
@anonym_a30479 ale niektore ženy majú iba jedno dieťa a nemôžu mať viac, aj keď sa oň roky snažia. proste majú len jednu alebo dve šance na otehotnenie, z genetických ci zdravotných dôvodov.
@anonym_autor Po 1) Katastrofalne, hlavne na psychiku..Do konca zivota matky po UPT maju vycitky svedomia,,zabitie nevinneho coveka, po druhe, co ak zostane neplodna?
@anonym_a30479 Nie nestrasime, my verace,,,to priznaju aj neveriaci,,Ty si mysis ze UPT je akoby z päty trn vybrat? JE TO ZIVA BYTOST
@anonym_autor Po 1) Katastrofalne, hlavne na psychiku..Do konca zivota matky po UPT maju vycitky svedomia,,zabitie nevinneho coveka, po druhe, co ak zostane neplodna?
@vorkola tak ja vycitky nemam a to som otehotnela behom 3 rokov 2 x aj napriek ochrane a 2 x podstupila upt , mam uz deti a dalsie nechcem , hold asi nespadam do tvojej predstavy zeny co sa koli tomuto trapi 😃..ano ano som sebec 😉neobtazuj sa reagovat
@anonym_autor čo sa týka výčitiek svedomia to si musí každá zvážiť a čo sa týka samotného zákroku tak je tam minimálne riziko budúcej neplodnosti
@vorkola tak ja vycitky nemam a to som otehotnela behom 3 rokov 2 x aj napriek ochrane a 2 x podstupila upt , mam uz deti a dalsie nechcem , hold asi nespadam do tvojej predstavy zeny co sa koli tomuto trapi 😃..ano ano som sebec 😉neobtazuj sa reagovat
@anonym_c2f394 Hrdinka, pod anonymom ;)
Nepoznám nikoho, u koho by to malo nejaký následok. Ženy po MA po kyretazi, ani ženy po kyretazi z vlastných dôvodov. Ja som osem mesiacov po MA a následnej kyretazi otehotnela a donosila zdravé dieťa.
@vorkola to vy beriete bunku ako živého tvora už , to my za to nemôžeme
potom v podstate by sme nemali ani nič jest žiadne rastliny ani zvierata lebo sú však živé
čakala so ked krestanská uderka nastupi,
my nemusíme ist podla vašich predstava a skreslených vymyslov , vedu beriete len ked vám vyhovuje to je na tom najsmutnejšie
Nepoznám nikoho, u koho by to malo nejaký následok. Ženy po MA po kyretazi, ani ženy po kyretazi z vlastných dôvodov. Ja som osem mesiacov po MA a následnej kyretazi otehotnela a donosila zdravé dieťa.
@michaela329 ja poznám jednu ženu, ktorá po UPT už nemohla mať deti, aj keď sa dlhé roky snažila o to, bohužiaľ otehotnela ako mladučká a bola z rozvratenej rodiny, bez peňazí, "priateľ" sa na ňu vykašľal a poslal ju na potrat
@michaela329 ja poznám jednu ženu, ktorá po UPT už nemohla mať deti, aj keď sa dlhé roky snažila o to, bohužiaľ otehotnela ako mladučká a bola z rozvratenej rodiny, bez peňazí, "priateľ" sa na ňu vykašľal a poslal ju na potrat
@janickacrazy tak poznáš Ty, ja skutočne žiadnu. Mesiac som vedela ako to u mňa dopadne a hodne som sa pýtala, žien, lekárov, lebo som sa toho bála, keďže koník je samozrejme plný kamarátky sestry koňa brata, čo po kyrete už nemohli otehotnieť, alebo upadli fo depresií. V mojom okolí ani jedna, ja tiež bez následkov.
@janickacrazy tak poznáš Ty, ja skutočne žiadnu. Mesiac som vedela ako to u mňa dopadne a hodne som sa pýtala, žien, lekárov, lebo som sa toho bála, keďže koník je samozrejme plný kamarátky sestry koňa brata, čo po kyrete už nemohli otehotnieť, alebo upadli fo depresií. V mojom okolí ani jedna, ja tiež bez následkov.
@michaela329 veď v pohode, každá píšeme svoju skúsenosť, tiež poznám ženy, ktoré deti potom mať mohli, takže nemusí mať každá problémy, len človek nikdy nevie, ako to dopadne, určité riziko vždy existuje
@michaela329 veď v pohode, každá píšeme svoju skúsenosť, tiež poznám ženy, ktoré deti potom mať mohli, takže nemusí mať každá problémy, len človek nikdy nevie, ako to dopadne, určité riziko vždy existuje
@janickacrazy to je pri všetkom, aj samotný pôrod môže skončiť neplodnostou - aj takú ženu poznám.
Sú to často zaujímavé situácie.....mladý pár je ok a i tak deti mať nemôžu,všetky vyšetrenia ok....potom sú ženy, čo prejdú opakovanými potratom, nie jedným,.dvoma....a deti majú 🤷
Už nech je medicína na tom ako je, asi zjavne všemocná nie je.

Daj do googlu