Ako podstúpiť interrupciu v inom meste?
Dobrý deň, mám 22 rokov a zistila som že som tehotná. Chcem podstúpiť interrupciu a chcela by som vedieť, čo robiť ak mám gynekologičku v inom meste a ja chcem podstúpiť interrupciu úplne v inom meste. Čo treba, aké papiere alebo čo treba vybaviť? Ďakujem za každú radu🙂
@patrricia Ahoj, moja rada je, aby si si to dobre rozmyslela. To, čo v sebe čakáš, je ľudský život a pár rokov ťa bude volať mama. Po aborte sa ti ozve svedomie, budeš mať výčitky a dokonca sa počas toho "zákroku" môže stať všeličo a následkom môže byť, že už viac neotehotnieš. Ak máš problémy, tak kontaktuj poradňu Alexis (https://alexisporadna.sk/), kde ti určite poradia viac.
@patrricia Sú zariadenia,kde ti to vybavia všetko,od prvotného vyšetrenia,cez predoperačné,samotný zákrok aj kontrolu po zákroku,to už si musíš pozisťovať podľa toho,do ktorého mesta chceš ísť,či je tam takáto možnosť. V BA také zariadenia určite sú..
@patrricia Ahoj, moja rada je, aby si si to dobre rozmyslela. To, čo v sebe čakáš, je ľudský život a pár rokov ťa bude volať mama. Po aborte sa ti ozve svedomie, budeš mať výčitky a dokonca sa počas toho "zákroku" môže stať všeličo a následkom môže byť, že už viac neotehotnieš. Ak máš problémy, tak kontaktuj poradňu Alexis (https://alexisporadna.sk/), kde ti určite poradia viac.
@pr85 uz zasa tu čihas a davas nevyziadane rady??
@pr85 staraj sa o seba
@anonym_69d64a Užívateľka sa pýtala na rady, tak som jej jednu dal. A vyžiadanú.
@pr85 to sa síce nepýtala,ale súhlasím s Tebou
@anonym_69d64a Užívateľka sa pýtala na rady, tak som jej jednu dal. A vyžiadanú.
@pr85 ziadna zena, ktora je rozhodnuta svoj nazor nezmeni
@pr85 pytala sa na nieco ine, ty si pekne otravny
@anonym_d4b01a To nie je pravda, ženy svoj názor môžu zmeniť.
@pr85 bud tej lasky a staraj sa o vlastnu maternicu. Jaj ano, ty ziadnu nemas, tak sa musis starat do cudzich...
@pr85 bud tej lasky a staraj sa o vlastnu maternicu. Jaj ano, ty ziadnu nemas, tak sa musis starat do cudzich...
@anonym_29d679 Ale tak okrem maternice na dieťa potrbuješ aj niečo iné - spermiu. Je potrebná spermia vajíčko, co znamená, že ak ide o dieťa, má sa starať aj muž.
@pr85 keď jej dávaš takúto úžasnú radu, tak si rovno vypýtaj číslo účtu a postaraj sa o to dieťa finančne ty.
@anonym_29d679 Ale tak okrem maternice na dieťa potrbuješ aj niečo iné - spermiu. Je potrebná spermia vajíčko, co znamená, že ak ide o dieťa, má sa starať aj muž.
@pr85 ale nie muz, ktory s tym dietatom nema ani trt spolocny
Rozprávala si sa s mamou o tom? Mala by si podporu v okoli? Prosim porozmýšľaj este o tom. Prajem Vám všetko dobre ❤️❤️
@patrricia sukromne kliniky prides urobia predoperacne a zakrok..nepotrebujes ziadne papiere od svojej lekarky...mozno nebudes mat , traunu, vycitky ani nic podobne ale garantujem ti,ze niksy na tk nezabudnes :(ja sa casto pytam co by to bolo ...ake bh bolo...aj ked mam tri deti velmi ma mrzi,ze aom sa vtedy tak rozhodla :(
@pr85
Podľa príspevku sa zdá, že autorka je rozhodnutá, položila priamu otázku.
Ja úplne nerozumiem ľuďom ako si ty.
Myslíš, že žena v spokojnom vzťahu, finančnom blahobyte a ležiaca na ružovom oblaciku sa len tak rozhodne ísť na interrupciu?
Nie.
Možno má doma tyrana a nevie od neho ujsť.
Možno nemá ani na nájom a nechce s dieťaťom žiť v krabici.
Možno je dieťa geneticky choré.
Možno chce študovať a nie produkovať ďalších poberateľov sociálnych dávok.
Čítaš tu niekedy tie príbehy žien, kde ich muž/manžel/partner večer dorazí opitý domov, udrie ženu, prípadne deti, prípadne si vynúti nejaké manželské "povinnosti"?
Je tým deťom dobre, lebo sú na svete?
Je tej žene dobre, lebo jej niekto hovorí "mama"? (Alebo zúfalo kričí "mama!", lebo ju tatinko vlečie za vlasy po podlahe?
Nie, nie som zástancom interrupcií, ale každá poradňa ti pomôže v tehotenstve.
Áno, veci veľkosti 56 zoženieš všade. Ale čo bude za pár rokov?
Kto zaplatí strojček, okuliare, denný tábor?
@anonym_44d0f3 keby dievča chcelo dieťa, nepýta sa na interrupciu ale na výbavičku, takže jeho komentár je scestný 🙂
@a0 no ako zena ma mrzi jej situacia a je fajn ze tu pisu aj zeny aby si to dokladne zvázila 🙂 pretoze je v dnesnej dobe naozaj tazke vychkvat a uzivit dieta ale mozno kebh sa porozprava s maminou s rodinou...clovek na to nikdy nezabudne a samozrejme jej telo rozhodnutie a zivot ...len. iekedy su tiw , nechcene,,deti naozaj dar z neba
@anonym_d4b01a To nie je pravda, ženy svoj názor môžu zmeniť.
@pr85 jasne,leboty si napisal jednu vetu na mk
@pr85 uz zasa tu čihas a davas nevyziadane rady??
@anonym_69d64a on a výčitky, rozhodovanie za cudzie maternice, to je jeho téma
@pr85 pýtala sa na postup pri interupcii v inom meste. Nie na výčitky a tvoje orodovanie. Nemysli si o sebe, že ak je baba rozhodnutá, tak ty to ovplyvníš. To máš fakt vysoké ego a.mienku o sebe 😀
@pr85 ziadna zena, ktora je rozhodnuta svoj nazor nezmeni
@anonym_d4b01a nesúhlasím s tebou, osobne poznám viac žien, čo svoj názor zmenili😎

Skús si priamo zavolať do toho zariadenia, kde by si chcela interupciu podstúpiť, rôzne zariadenia môžu mať rôzne požiadavky, je možné, že tu tie rady budú nakoniec zbytočné😅