icon

Ako postupovať, keď budem mať zlý nález?

24. júl 2022

Ahojte, poslednú dobu prežívam stres. Moje telo je úplne mimo. Miestami sa to zlepší a miestami to fakt zle. Volala som gyn ohľadom toho či by ma nemohla objednať na kontrolu pri užívaní HAK tak že vraj nie. Hak mi nasadila bez nejakých odberov a pod. HAk som brala ešte pred 2 rokmi vtedy bola krv ok. Po dvoch rokoch pauzy som ju začala brať znova a ako som písala vyššie nezobrala mi ani krv a pod. Počas tých 2 rokov sa mohlo hocičo zmeniť. Zajtrajšok idem ku obvodnej doktorke na odbery. Ak bude nejaký zlý nález tak ako postupovať? Ísť ku gynekologičke osobné aby mi zmenila hak na nejakú iny druh? Prípadne teliesko. Pretože komunikovať cez telefón sa s ňou nedá.

autor
24. júl 2022

Ešte dodám, že beriem aj iné lieky. Preto by bolo vhodné robiť krvné testy

ms_green
24. júl 2022

V prvom rade by som zmenila gynekológa. Ak ti dala antikoncepciu bez krvných testov je to podľa mňa zanedbanie povinnosti. To, že si jej povedala, že máš problémy a ona ti povie, že nemáš prísť na kontrolu? To kde sme? Však lekára mám na to aby mi povedal čo mi je keď mám nejaký problém. HAK môže mať vážne následky keď nesadne..

autor
24. júl 2022

@ms_green povedala mi to sestrička keďže už som tak bola a bolo všetko ok..Áno bolo ale nerobila mi ani krvné testy ani nič. Vraj mám vedieť ako sa pri antikoncepcii cítim. Cítim sa fajn ale to či moja pečeň funguje na 100% naozaj nemám odkiaľ vedieť

autor
24. júl 2022

Brala to tak, že už som ich užívala pred tými 2 rokmi tak vraj by mi nemala robiť problém. Ale ďakujem za radu ak nebude ochotná tak mením lekára

nelca84
24. júl 2022

@ms_green ona sa totizto dozadovala preventivky, ktoru uz ma tento rok spravenu, logicky jej nemozu spravit dalsiu. Uz o tom pisala vcera alebo predvcerom. Tu to skor vidim na chybu komunikacie zo strany autorky.

lindous
24. júl 2022

Čo znamená, že tvoje telo je úplne mimo, keď ďalej píšeš, že sa cítiš fajn ?? Nepanikár zbytočne, odrazíš sa od výsledkov od obvodnej, ktorá ak tam nebude niečo ok, ťa určite nasmeruje čo a ako ďalej riešiť ..

autor
24. júl 2022

@nelca84 áno, ona mi to vysketlila v telefone a keď som jej potom povedala ešte v telefóne či má môže objednať aspoň na krv tak tiež povedala že nie. Je pravdaže že možno sme sa nepochopili

autor
24. júl 2022

@lindous keď som v strese tak telo je mimo. Psychika vypne. Keď som ok tak aj telo sa cíti ok

autor
24. júl 2022

Teda aby som to upresnila na pravú mieru. Povedala mi, že ma objednať nemôžem. Keď mám nejaky problém tak mám prestať brať antikoncepciu prípadne mám prísť ale iba v prípade že sú tie problému závažneho charakteru

liloastitch
24. júl 2022

Ja by som teda HAk bez testov užívať nezačala. Mňa gynekologička prehnela od pečeňoviek až po sono prsníkov a rozhodla sa antikoncepciu nepredpisat na základe výsledkov. Je to veľká nezodpovednosť zo strany lekárky, určite by som žiadala dodatočné testy, pokiaľ by nebola ochotná brala by som kartu..

ropucha6
25. júl 2022

Popravde ani mne nikdy nerobili krvne testy, ked som brala HAK. Nemala som ziadne problemy, krv mi brali vramci inych veci ini lekari a bolo to okey vzdy. Ved ked uz mas odbery zajednane, uvidis, co ti vyjde a podla toho ziadaj moznu zmenu. Mozno zbytocne panikaris.