ahojte,
ako prebieha genetické vyšetrenie po opakovaných potratoch?
ďakujem
Nemala som sice opakovane potraty ale v jedom tehotenstve zistena vada nezlucitelna so zivotom. A pokec o tom co sa stalo, o chorobach v rodine. Potom vzali krv.
No prvy genetik zhodnotil ze ked mam jedno zdrave dieta nie je dovod na geneticke vysetrenie sedela som tam hodinu a odisla som s tym ze to bola isto nahoda.ina geneticka nemala problem vziat krv. Chcala bohu vsetko ok ale teda urcite ma to viac ukludnilo ked som si ista na 100% ista ze zo bola nahoda. Prveho sme mali z ivf dalsie tehotenstva boli prirodzene.
@kimberley123 boli prirodzené, obidva skončili ako zamlčaný potrat, hematológia, endokrinológia je v poriadku, čakáme ešte na výsledky z reprodukčnej imunológie ... na genetiku nás objednali v poobedných hodinách, tak neviem či by sa nemal robiť aj odber krvi .. preto mi to príde čudné
@martinaju neviem teda podľa čoho určujú či je potrebný odber krvi alebo nie.. nás objednali až poobede a preto mi príde čudné či budú robiť odber alebo nie.. ak nie, tak očakávam tiež záver, že to bola náhoda.. lenže my ešte deti nemáme
Tam by Vám mohli odobrať krv aj hneď.Problém by tam nemal byť s odoslaním vzorky aj poobede.Určite odber krvi urobia bez toho by vyšetrenie nebolo kompletné.Budú sa vás pýtať na rodinnú anamnézu..ochorenia.
No z zoho ze mam jedno zdrave dieta takze je male percento ze by to malo byt genetika. A tam bol problem preco som si nedala spravit trisomy (ked som uz vedela ze je problem) a tak neviem. Ja uz som to potom ani neriesila. A to je jedno kedy ides. Ved genetiku neobplyvni ze si jedla. Ja som osobne este ani nepocula ze niekomu nechceli zobrat krv 😂 ale vidis stane sa. No ja som isla inam a tak bez problemov
na genetiku netreba cerstvu krv a ani nemusis byt nalacno. geny su rovnake ez ohladu aky ams aktualny stav, pripadne ci krv niekde stoji, ci nie, ale casto sa da odoslat do laabku aj poobede. zalezi na dohode. v labaku tiez nerobia vysetrenia, ktor enie su akutne hned,a le az ked sa im nazbieraju viacere vzorky. obzvlast a take kde potrebuju nejake tie cinidla a pod. samozrejme bezne odbery robia hned, elbo tie robia casto, pomocky aju otvorene a prirpavene na spracovanie.
práve tam, kam ideme sa už známej stalo, že krv nezobrali a uzatvorili to ako náhodu, keďže už jedno dieťa mala.... tak ma to poobedné objednanie iba zneistilo, ďakujem vám za odpovede 🙂)
To možné nieje,pretože na kompletné gen.vyšetrenie potrebuješ vyš.génov.Bez toho sa záver robiť nedá.Lekár to nezistí len zistovaním anamnézy
boli sme v Nitre na vysetreni, nebolo treba nalacno ani rano, krv vzali obom, mne asi 6 ampuliek, manzel myslim, ze aj ejakulat. vysledky boli za dlho, mozno aj mesiac. gyne nemal problem dat listok, bola som po 2 potratoch a 3 rokoch snazenia, z jeho vysetreni vsetko uplne ok, ale aj vtedy sme tam nieco doplacali, cca 200€
Ahoj.Nemáš urobené genetické vyšetrenie?Boli to prirodzené tehotenstvá či si bola na umelom?