icon

Ako prebieha gynekologické vyšetrenie a čo očakávať?

13. feb 2025

Ahojte, v pondelok som bola na prvom gynekologickom vyšetrení, no mám zmiešané pocity. Panna už nie som takže tým to nebolo, doktor mi urobil ultrazvuk normálne vo vnútri pošvy, ster z krčka a ukázal mi ako vyšetrovať prsia a to bolo cele. Teraz som natrafila na profil nejakého doktora na instagrame, vysvetľuje ako prebieha vyšetrenie že to je tak na 20min no ja som tam nebola dlhšie ako 10, on tam hovorí o vyšetrení pohmatom malej panvy, kontrola pošvy z vonkajšej strany, ultrazvuk brucha a proste viac toho. Tak neviem stačí aj také vyšetrenie ako som mala ja a druhý pán doktor je moc dôsledný alebo mám hľadať iného 😕 ďakujem.

simona1998
13. feb 2025

A čo by si chcela viac ? Bežne sa to tak robí neboj sa 🙂 sono , ster z krčka , sem tam mi dá dovnútra gynda prsty a skúsi brucho 🙂 ja som tehotná a tiež bývam vnútri max 15min aj to už s kecačkami okolo toho , inak vyšetrenie je tak na 5min

kavasmliekom
13. feb 2025

Je to úplne bežné, okrem toho si hádam odpovedala na jeho otázky ohľadom anamnézy. To je všetko

autor
13. feb 2025

Popravde neviem, len ma zmiatol ten druhy doktor, ano samotne vyšetrenie 5minút a tie otazky tiež tak, na sono prsníkov ma ešte nechcel poslat 🙂

sara07
13. feb 2025

napíš si do poistovne čo všetko má obsahovat u nich gyn prehliadka
o mudr z instagramu si pozri cenník, sono brucha ? v živote som na gyn prehliadke nemala uprimne
stopla si si kolko si bola u mudr alebo len odhad ? lebo to je rozdiel
sono prsnikov nemá dôvod ta posielat, však to chcu zatrhnut už pri 40 nie to pri tak mladých babách,
na sono prsnikov sa chodí raz za dva roky a od 20 rokov až ,zatial ak to nezrušia, nechodi sa na každej prehliadke

simona1998
13. feb 2025

A koľko máš rokov ? Väčšinou niektorí posielajú až po 20tke niektorí po 22

trgypadl
13. feb 2025

Vsetko mas na strankach pooistovne napisane co ma aka prehliadka obsahovat

autor
13. feb 2025

Mám 20, myslela som že každý rok sa chodí na sono, osobne by som sa objednala aj niekde súkromne, povedal mi že na to sono tak okolo 25-26 keď budem mať, ale prečo by som to mala odkladať.

sara07
13. feb 2025

nechodí od 20-40 každé dva roky , každy rok len ak máte v rodine nejakú dg z tejto nazvyme to oblasti
dôležité je pravidelné samovyšetrenie ktoré si mala aj vysvetlené atd ...

autor
13. feb 2025

Ano viem samovyšetrenie je dôležité, ale neviem príde mi to také nedostačujúce, kamarátka nemala žiadne problémy nič a na ultrazvuku jej našli myom, preto som chcela aj to sono lebo nie všetko nájdete prstami. Viem aj že som mala ísť na prehliadku skôr, ale nechcela som tam ísť ako panna.

trgypadl
13. feb 2025

Myom je v maternici nie na prsnikoch

autor
13. feb 2025

Och ano ja viem kde je myom, myslela som to tak, že namala žiadne problémy a až vďaka tomu ultrazvuku to našli, že niekedy ten problém objaví až hlbšie vyšetrenie a nestačí ten pohmat alebo pocity, ved aj zubár robí rontgen a všeobecný vezme krv nestačí mu pohľad na mňa:D Proste sa toho bojím a asi sa moc sledujem :D

barka1
13. feb 2025

Áno, príliš sa sleduješ. Normálne standardne ta vysetril.

tim23
13. feb 2025

Prídem do ordinácie, sadnem si. Spýta sa ma či mám nejaké ťažkosti a kedy bola posledná menštruácia. Potom vyleziem na kozu, zoberie ster z krčka, vsunie prsty a postláča brucho či ma nebolí. Potom prejdeme na vag. sono. Tam pozrie a poukazuje maternicu, vaječníky. Opýta sa na prsia, kedy som mala naposledy sono. Ja chodím na sono ako samoplatca každý rok, mám z toho lepší pocit. Na každej poradni mi prízvukuje že na sono sa chodí raz za 2roky... Ale tak čo už.. Od mája tohto roka bude robiť sono prsníkov aj on, takže budem to mať ešte plus k preventívke

nevenka
13. feb 2025

Ja budem mat 42 rokov a na sono prsnikov som bola az raz 🙈. Neposlal ma nikdy, len ked som si nasla hrcku, ale to bola pravdepodobne len uzlina, lebo mi to zmizlo potom a na sone vsetko ok.
Mne ani prsia nevysetruje v ramci preventivky, sama si to mam. Ale kedze dojcim, tak si to tak odhadom, ked mam prazdnejsie prsia v ten 8.DC. Viac zien takto poznam, ze im to nerobi, len ster z krcka a sono.

sara07
Autor odpoveď zmazal
tim23
13. feb 2025

@sara07 a čím sa vyšetrujú prsia ak nie ultrazvukom? 😁

sara07
13. feb 2025

@tim23 dobre, tento typ vyšetrenia má viac názvov, zle som to napísala ale tak
môžme sa tahat za slovička - systém je založený na jednom principe
ale vaginalne sono a prsnikove sono je rozdiel , tak som to myslela

sara07
13. feb 2025

v prvom rade si vyslovene nájdi čas doštudovat si niektoré veci , čo aké vyšetrenie je čo zistí
, každá máme nejaký ten myom ktory sa vstrebe alebo praskne, rieši sa to až od určitej velkosti
ked inak nedáš zaplat si ho, čo už , ale moc sa sleduješ a riešiš a stresuješ

sara07
13. feb 2025

@tim23 upravené, lepšie 😂
možno to bude tým že vždy ma pošlu na sono prsnika ale nikdy nie na ultrazvuk prsnika

autor
13. feb 2025

@sara07 ale ja viem čo sa ako vyšetruje, bol to vyslovene príklad toho že niekedy to vyšetrenie odhalí problém, o ktorom by sme nevedeli, myslela som že som to vysvetlila dosť, ja viem že myom je na maternici😊

sara07
13. feb 2025

tak ked vieš kedy a čo sa vyšetruje tak prečo sa pytaš 😉
keby som sa mala stresovat pre každy myom tam na prehliadke už tu nie som

tim23
13. feb 2025

@sara07 no ale ak prídeš tam na to sono prsníkov tak na dverách máš ultrazvuk napísané 😁 ale to je jedno.. Ja keď chcem maximum spraviť pre seba z gyn hľadiska, zaplatím si sono (ultrazvuk 😁) každý rok. Ja som spokojnejšia a pani doktorka tiež 💶.. Autorka, choď na ultrazvuk ako samoplatca. Inak postup tvojho dr je úplne bežný

autor
13. feb 2025

@sara07 Ja neviem prečo som Vám spôsobila také nervy, ale nikde som sa nepýtala čo sa ako vyšetruje. Pýtala som sa, či bola ta prehliadka dostatočná alebo niečo zanedbal a tiež či by nebolo vhodne ísť na sono prsníkov. V každom fóre čo som tu citala keď dievča pisalo, že ma 20+ a ešte nebola u gynekológa jej vynadajú, že už tam mala byt dávno a zanedbáva svoje zdravie, preto som myslela, že aj sono prsníkov je základ.

sara07
13. feb 2025

ja som kludna ty tu tečieš 😂
a na to čo si sa pýtala si stačí zadat do vyhladavača otázku čo má obsahovat prehliadka čo nemá, od kedy mám na čo nárok načo nie , každa poistovna má ine benefity a iné podmienky
nebud hned hysterka ... dýchaj ..
ano dovolili sme ta poučovat, drzé sme 😂😂😍

ozaj 😂a vieš vôbec či si mala ster ten základný test alebo ten rozšírený , lebo to je rozdiel a rozdielne k preplacaniu sa aj stavaju poistovne
a vieš aký je ten rozšírený , to by som sa viac zaujímala ako sono

sara07
13. feb 2025

pardooon ultrazvuk, ideme presne na slovička