Ako prestať s kojením 20 mesačného dieťaťa?
Ahojte prosím poraďte mi mala ma 20 mesiacov a potrebujem ju prestať kojim lebo mam zdravotné problémy .kojim ju viac menej iba večer a na noc Lebo mi bez toho nezaspi .
Neviem ako prestať lebo ked jej nedám na príšerne hysaky aj hodinku dve . Ale take že sa trieska o posteľ a hysterci . Uz som v koncoch unavená príšerne v noci je aj 20 krat hore alebo stále na prsniku skoro vôbec nespím .
Ďakujem za rady
@zooeynka uplne, lebo ona cez den nechcela, ved sa plnohodnotne napapa cez den a naucena bola aj na cajik uz, len ked cez den zaspavala a to ozaj len si parkrat cucla a stacilo, takze som to stopla. Ja som chcela kojit do roka, to som splnila a po roku, no pretiahli sme to o 3 mesiace, ale bolo to tak akurat, ale mohla som skor, slo by to lepsie. Ozaj treba asi hned okolo roka, pokial je a pije uz dieta bez problemov inu stravu, lebo okolo toho roku je este ako tak hlupe a skor sa oduci, nebude na cicine tak zavisle. Viem, ze sa vo velkom teraz kojenie propaguje, zeny cim dlhsie chcu, ale treba zvazit, ci to ozaj treba.
@malasandrika tak to si ma potešila..mohol by aj môj vydržať..už by som ozaj potrebovala aspoň dve hodinky niekde vypnúť 😉
@gabika20 úprimne som sa rozrevala v aute, že ,,chúďa malé” a ona ani slzu nevyronila😄 ja si raz za mesiac zájdem ku kaderníčke, s malou je manžel, ale takto obaja sme mali premiéru, naozaj začínam veriť tomu názoru, že deti si zvyknú, dramatizujú iba rodičia
@lindusss2016 si zabila
@marion09 moja zlatá Ty si založ ďalšiu tému Doktorka Vs MK a daj sa do kľudu
@malasandrika ne,vymyslim si nejaku zaujimavejsiu aby si sa mala na com bavit
@marion09 Ty už radšej nepíš, čo si myslíš 😉
Skuste jej postupne ponukat uz len vecer, pripadne vysvetlite, ze mate bobo. Mne gynekologicka poradila si prsia stihnut - obvazom, aby sa neplnili mlieckom a nezapalili sa, ale kedze sa mala (v 2 a daco rokoch) po zredukovani kojenia odstavila relativne rychlo, neriesila som ine moznosti.
Teraz davame na dobru noc uz len studene mlieciko do flasky a ruku do vystrihu :D Drzim palce.
@malasandrika Ked som mojim detom dávala prsník vtedy kdy chceli tak som bola malo "prítulna".😎😂😉
@evittam ahoj, teraz fakt nejdem rýpať, nemám to vôbec v záujme ani si nepotrebujem niečo dokazovať, ale sama si napísala vo svojom príspevku: "Do roka sa da dieta pekne odstaviť bez vacsich "cavikov"-osobna skúsenosť. Obe moje deti sa samé odstavili v 10.mesiacoch"
Takže ty si nezažila také pravé odstavovanie z tvojej vôle, vlastne to deti vyriešili za teba, to je podľa mňa niečo úplne iné a nedá sa to porovnávať, je to úplne iná situácia...
@pininka
@lindusss2016 ja som asi nepricetna...kde som pisala ze som svoje dieta odstavila ako polrocne ? 7 .mesacne?! odstavila som ho ked malo 13 mesiacov...linduska ukazala si ako vies pekne sudit dopredu bez podstatnych informacii...moj prispevok bol adresovany nestastnym zenam ktore pocuvli lobby kojosekty( autorka plus zeny co dali koment)....dietatu po 15.mesiaci sa vytvara zavyslost na cuckani.
nie je to o tom najest sa ale pocuckat si...a ja teda som odmietla byt hracka na cmulanie...nebolo to o lenivosti ale bolo to o tom ze to zacalo prerastat cez hlavu...vkuse som musela byt pri nej ci nocny ci denny spanok v noci som sa nemohla otocit ani na druhy bok...nepila nic ine ako mm vsetko odmietla..zjedla maximalne jogurt..vedela ze mamka da cicik...ked sme boli len mi dve tak som jej dala cicik ked pytala ale ked bola u nas navsteva a ja som nedala tak ako ona piskala bolo zle.....jasne ze kazde dieta je ine ...to moje sa jedovalo len prvy vecer...lebo sme zabudli ze sa da uspat aj inymi sposobmi...3 dni skusala sem tam rypnut...bez ziadnych hysterickych zachvatov....a blo po kojeni...kedze si taka vzdelana mala by si sa orientovat dokonale v otazke ci UM alebo od kravy.......kedze mam lepsie veci na praci nech ti vysvetli niekto iny....pininka porovnavat jednorocne dieta s dospelakom je teda fakt najlepsi vyskum...a este s plnou penazenkou penazi....to 13-14 mesacne dietatko velmi dobre chape, ked sa mu vysvetluje..
@lavieenrose troska si nepochopila,co som napisala, ja neporovnavam deti a dospelych, pisala som o pocitoch, co citi dieta, aby si to vedel dospely predstavit. Mam v okoli vela kamosiek, ktore sa snazili odhovorit svoje deti od kojenia a ani jedna neuspela. Suhlasim, ze vyse roka uz velmi nema vyznam kojit, ale nedat z minuty na minutu moze byt pre urcite deti dost krute, nepisem ze pre vsetky. Vsetko je individualne.
to vy zienky nemate ziaden ani len malinky zlozvyk?neohryzate si nechty,netrhate kozicku okolo nich,nepohravate sa s vlasmi,......?ako by vam bolo keby vam niekto odsekol prsty alebo vas ostrihal dohola?! u dojciat moze byt zlozvykom prave to "cuckanie" a vy mu chcete "odtrhnut" prso
@marion09 zlozvyk sa to stava az neskor..preto je lepsie odtavit skorej..
@evittam ked napises nieco ty, pises svoj nazor,ked napise ina, mas okolo toho vzdy plno reci. A ako som ti uz napisala,tvoj sposob komunikacie je ladovy ako psi cumak,nemas s nikym zlutovanie, takze moja reakciano citovej otupenosti bola viac ako na mieste. A opat niesom jedina ktorej nepridu tvoje komentare vhod.
@marion09 s tebou sa tu nikto nebavi
@pininka ja si myslim ze z minuty na minutu je najlepsie riesenie...lebo dietatko v spominanom veku chape.. ze nieco nieje ale nechape ze raz je a raz neni....
@lavieenrose jasne babka
Zeny, preboha ved sa spamätajte, tu treba pomoct tej maminke a nie natahovat sa ktora je aka lepsia a osocovat sa navzajom. Kazda ma svoj nazor na to a na to a podla toho si aj urobi. Tie ktore tu nieco odsudzujete, tak si myslite svoje, ale radsej sa nezapajajte, neviem naco je to tu dobre...???
@lavieenrose kazda nato mame svoj nazor, je to ako s cumlom. Pri druhom synovi sme sa trikrat k cumlu vratili a napriek tomu ho uz v dvoch rokoch nemal. Neberiem nikomu jeho skusenost.
@hoffka777 drzim palce, neboj bude to dobre 😉
@marion09 nevieš čítat? Názov témy znie ,,Ako prestať s kojením” tak ak nemáš ako prispieť, skús to inde

@gabika20 Presne tak, sama sa musis rozhodnut.😉 Ano su to krásne chvile ale ako kazde raz skoncia. Drzim prsty.😉