icon

Ako riešiť biely výtok s prímesou krvi?

2. mar 2024

Ahojte. Ja som strašný strachopud, prosím, ukludnite ma. V meste pohotovosť nemáme. Mám od rána hustejší biely výtok, na toaletaku je aj kúsok krvi. A aj zapácha. Svrbí ma tam dole, inak nemám nejaké problémy (bolesť, teplota). Dosť sa bojím, lebo v januári som sa rozišla s frajerom, pretože má kde s kým podvádzal. Bojím sa, že som od neho dostala niečo :( doteraz som nikdy žiaden gynekologicky problém nemala. Čo si mám zajtra kúpiť v lekárni aby sa uľavilo? Dnes som bola asi 20krat v sprche, ale to mi pomôže tak na polhodinku.....

anavixy
•
2. mar 2024

Canesten alebo nieco s klotrimazolom na mykozu, v lekarni ti poradia. Ak nezaberie tak ku gynekologovi. Skor pojde o mykozu pripadne bakterialnu infekciu, nez pohlavnu chorobu. Snaz sa obmedzit cukor a sladke teraz, po liecbe si mozes dat vaginalne probiotika. Idealne poradit sa s lekarom alebo aspon precitat nejake poradne gynekologov (napr tu na mk) ked si v strese z toho, nech nas trosku jasnejsie v tom.

ella1234
•
2. mar 2024

Skusila by som aj rosalgin vyplach. Aj ked je to nepríjemné ale aj s tou sprchou opatrne radšej nepreháňat mozes si to tam este viac rozdrazdit, zaniesť do konecnika, ale podrazdit uz len ked sa potom pretries uterakom.

nikoleta999
•
2. mar 2024

Urcite sa tolkokrat nesprchuj, prilis casta hygiena Ti moze este viac uskodit, ako pomoct, aj ked sa Ti aspon asi trocha ulavi … Skus si pozriet nejake rady tu a vyber si, co Ti vyhovuje 🙂 Drzim palce https://www.eniris.eu/sk/co-na-vaginalnu-mykozu

autor
•
3. mar 2024

A to mykóza môže byť aj s krvou?

anavixy
•
3. mar 2024

Mykoza alebo infekcia celkovo drazdi sliznicu, ta je krehka a lahko sa porani, z toho moze byt ta krv. Sprchovanie vodou ulavi od akutneho svrbenia ale to naozaj na par minut, pokial pouzivas aj intimny gel alebo nebodaj mydlo, tak to si urobit este x-krat horsie.

autor
•
3. mar 2024

@anavixy nie, len čistou vodou som sa oplachovala. Ale dala som si rosalgin a Canesten na noc a dnes je to tisíckrát lepšie. Ďakujem vam