icon

Ako riešiť dlhodobé problémy s intímnym diskomfortom?

alkalujza
8. júl 2026

Zdravím,
už pol roka ma trápia problémy v intímenej oblasti - svrbenie, pálenie, diskomfort, biely hrudkovytý výtok bez zápachu - nejedná sa však o klasickú mykózu. Príznaky sa objavujú nepravidelne. Dodržiavam správnu hygienu (nepoužívam žiadne dráždivé intímne gély, často len čistú vodu), spodné prádlo mám bavlnené, žiletku si dezinfikujem pred každým použitím, používam detský prací prášok a spodné prádlo prežehľujem. Z počiatku to vyzeralo ako klasické mykózy, po návšteve gynekológa a nasadení antimykotík (Polygynax tablety, Macmirror krém, neskôr aj 2 týždňová kúra Gynofloru) dlhodobo nepomohlo nič. Vždy sa svrbenie po 2-3 týždňoch vrátilo. Užívala som aj perorálne vaginálne probiotiká a napr. aj Gynex kvapky. Taktiež som skúšala bylinné sedacie kúpele, no proste všetko čo si dokážete predstaviť. Absolvovala som aj všetky vyšetrenie cez opakované výtery na gynekológií, alergologické a kožné vyšetrenie až po endokrynológiu atď. Všetko v poriadku. Nestretli ste sa niekto prosím s niečím podobným? Budem vďačná za každú radu. Ďakujem

anonym_9e973e
8. júl 2026

@alkalujza ahoj, ja odporúčam začať užívať chlorelu, napr.v DMke, ....ja som ju už raz na tomto fóre odporučila na kútiky úst, na zapálenú žľazu v podpazuší, na opakujúcu sa bolesť hrdla, ktorá sa stále po pár dňoch vrátila, mne pomohla veru aj na mykozu....nemôžem povedať, že to aj tebe zaberie, ale skús...ja som to začala užívať pri probléme, problém vymizol a už sa neopakoval...

tanyan
8. júl 2026

Ahoj, možno ešte gastro vyšetrenie - narušené trávenie bráni telu bojovať s mykózou. Skúšala si protikvasinkovú diétu?

jeennyv
8. júl 2026

A mas partnera, manzela? To sa musi preliecit aj on…a ked sa to opakuje aj po prelieceni tak chapes…

anonym_29762e
8. júl 2026

@alkalujza a partner sa lieci takisto? vylucit zo stravy sladke, sytene , mucne jedla.. nasadit oreganovy olej v tabletkach ä v tekutej forme je to hnus) a tak ako tu pisu vyssie protikvasinkovu dietu... mne pomohlo jedine zmenit partnera , neviem ci ta to potesi, ale opakovane nechutne svrbiace a palive mykozy som mala prave kvoli nemu a jeho potrebe mat sexualny pomer aj kade tade na pockanie... odvtedy nic... kedysi sa vyrabali v lekarnach boraxglycerinove globule... dlhodobo neboli dala som si ich doniest z ciech... ako vidim tak su zase na trhu https://www.staralekaren.sk/produkt/boraxglycer....... inak som skusila vsetky lieky maste , kury, naparky , vsetko som vylucila... ale u mna bol problem niekde inde... ovtedy som mohla vsetko prestat robit a mykozu som nikdy nemala a dokonca ani v tehotenstve, ked je telo haklivejsie

macekovam
8. júl 2026

@alkalujza odporúčam wobenzym kúru na 3 mesiace...naozaj

januska12323
8. júl 2026

Treba preliečiť partnera.

simsalabim
8. júl 2026

Ak vyter neukaze mykozu ani nic ine, moznostou je aj citlivost sposobena hormonalnymi vykyvmi, najcastejsie pred menzesom. Pripadne lactobaciloza.

annel19
8. júl 2026

Žehlenie spodného prádla a skús obmedziť cukor.

anonym_381702
8. júl 2026

ak nebol, tak určite vyšetrenie partnera. Ja by som možno ešte zvážila urológa, prípadne to gastro. Skús zadať príznaky prípadne laboratórne výsledky do umelej inteligencie, má širokú databázu, možno vyhrabe niečo čo sa prehliadlo, prípadne by som sa spýtala v lekárni alebo absolvovala nejaký ženský program kde sa riešia tieto problémy.

majka137
Včera o 04:07

@alkalujza tento problém som mala dávnejšie aj ja, keď nič nezabralo doktorka mi vtedy poradila ze si mam do pošvy dávať obyčajný biely jogurt, kúpiť najlacnejší biely jugurt a dávať si ho aj tri krát denne a svete div sa pomohlo to neviem ci si to už skúšala ak nie vyskúšaj a uvidíš

sense
Včera o 04:14

Treba prehodnotit aj stravu, menej cukru, viac probiotik. Pradlo zehlit, a preliecit aj partners, nepouzivat intimne gely