icon

Ako riešiť hormonálne akné a problémy po pôrode?

oblivian
29. feb 2024

Po prvom pôrode som mala krásnu pleť, slabú a bezbolestnú menštruáciu. Po druhom pôrode mi poklesla maternica. Začala som mávať menštruáciu dlhú 10-14 dní, prvých 3-5 dní veľmi silnú. Na brade sa mi začali tvoriť čudné vyrážky - čudné z toho dôvodu, že v každej vyrážke je 1 (alebo aj viac) biely nevytlačiteľný suchý akokeby maz, ktorý sa drží 'niečoho' pod kožou a nejde vytiahnuť ani pinzetou. Ak sa náhodou podarí ten malý biely maz dostať von, jeho miesto dlho krváca. No a kým je vo vyrážke toto suché čudo, aj keď iba maličký kúsoček, vyrážka sa nezahojí, aj kebyže sa ho 2-3 týždne ani nedotknem. Vytvorí sa na povrchu hrubá vrstva suchej kože. Krémy, mastičky, antibiotikum od kožného nezabrali. Na gynekológii nezistili nič, odporučili antikoncepciu. Neviem, ako by som si mohla pomôcť...bola som pekná žena, ale tento stav mi trvá už 3 roky a ja už nepoznám pojem sebavedomie... Stravujem sa zdravo, neberiem lieky, výživové doplnky a vitamíny užívam iba čisto prírodné. Kozmetiku nepoužívam, na pleť iba ružovú vodu a jojobový olej.
Čo by ste mi odporučili vyskúšať/zmeniť?