Ako riešiť hrčku nad semenníkom?
Ahojte,
chcel by som sa opýtať, či mal niekto podobnú skúsenosť.
Približne pred 1–2 týždňami som si začal všímať občasnú tupú bolesť alebo pocit tlaku v pravom semenníku. Nie je to silná ani neustála bolesť – niekedy o nej celý deň ani neviem, inokedy ju cítim viac. Občas mám pocit, že bolesť vystreľuje do podbruška alebo slabiny. Nemám horúčku ani výrazný opuch.
Po teplej sprche som si nahmatal na hornom póle pravého semenníka, mierne smerom dozadu, útvar približne veľký ako hrášok. Nie je tvrdý, skôr mäkkší až elastický. Na hornej časti sa dá čiastočne oddeliť od semenníka a je pohyblivý. Nemá tvar guľôčky, skôr je podlhovastý a akoby vytváral oblúk nad vrchom semenníka. Keď ho skúšam nahmatať smerom nadol, už neviem presne určiť, kde končí, akoby pokračoval do okolitých štruktúr. Mám pocit, že nie je priamo v semenníku, ale skôr nad ním alebo za ním.
Samozrejme sa plánujem objednať k urológovi na vyšetrenie a ultrazvuk, ale dovtedy by ma zaujímalo, či sa niekto stretol s niečím podobným a čo to nakoniec bolo. Na internete som čítal, že útvary umiestnené nad alebo za semenníkom bývajú často nezhubné (napríklad cysta nadsemenníka alebo zmeny nadsemenníka), ale priznám sa, že mám z toho obavy.
Budem vďačný za každú skúsenosť alebo radu. Ďakujem.
@martinandr Chod s tym k dr.,ako si chcel. Nas pubertak mal takto cystu. Je vonku a bola nezhubna. On ju mal, to sme vedeli, ale zrazu mu narastla a kedze o to bolelo, musela ist von.

@martinandr syn si to našiel bola to kŕčové žila tiež vo veľkosti hrasku