icon

Ako riešiť neustále krvácanie po laparoskopii?

meduzzzka
24. nov 2023

Ahojte, viem že je tu veľa diskusií na túto tému, ale nenašla som konkrétne môj problém. V skratke. V októbri som bola na zákroku odstránili mi cystu a urobili mi hysteroskopiu. Výsledky z nemocnice sú v poriadku, operácia prebehla tiež v poriadku podľa lekára na kontrole v nemocnici. Avšak ja som 5 týždňov od zákroku a stále krvácam aj keď minimálne ale predsa. Bola som u svojej gynekologičky, tá mi povedala že ide teraz určite o menzes. Na opakované dotazy že krvácam stále od operácie reagovala dosť nepríjemne, ako keby som si mala vymýšľať. Dala mi Norethisteron na zastavenie krvácania, mne sa ale tento prístup absolútne nepáči. Nevzala mi krv či nemám zápal, infekciu. Máte niektorá skúsenosti? Neviem ako mám ďalej postupovať, chcem riešiť problém nie jesť tabletky. Som ešte PN, môžem ísť na vyšetrenie k inému lekárovi? Som bezradná a bezmocná. Ďakujem

simca06022011
24. nov 2023

chod k na kontrolu k lekarovi do nemocnice napr., ze sice kontorla bola ok, ale ty stale krvacas odvtedy, nech to preveri a skontroluje a budes viac v klude.
Pre priklad (ale nemusi to byt tvoj pripade) po porode bola na kyretazi, a krvacala som 2mesiace, lekar moj ze vsteko vo pohode, v danej porodnici mi vobec za 2t nekontrolovali po porode nic. Po cca 6t som skoncnila na urgente a museli mi robit kyret znovu, lebo nieco tam nebolo dobre, normalne som z "niecoho krvacala", chudokrvna som bola neskutocne dlho potom. Tiez na zaciatku na prijme, ze ci to nebude menstruacia, ale ked som povedala, ze krvacam neustale, a vlastne zrazu som zacala o mnoho viac, ma prijali hned.

mimicka2013
24. nov 2023

@meduzzzka a v nemocnici ked si bola na kontrole ti co povedali na to krvacanie? Ked tvoja dr nema zaujem riesit asi by som sa obratila na dr co ma operoval...
Nemam skusenost, teda som len 3 dni po operacii tiez laparo + hysteroskopia, odstranovali mi myomy a zrasty ale nekrvacam vobec. Zatial. Jemnu krv mam sem tam po utreti na wc ale na intimke nemam nic. Uvidim ako sa bude vyvijat.

meduzzzka
autor
24. nov 2023

Na kontrole v nemocnici som bola po 3 týždňoch, tam som mala jemne spinenie, doktor povedal že je to v poriadku. Ak ide teraz naozaj o menštruáciu tak ako mi moja gynekologička hovorila, počkám nejaké dni a potom sa pôjdem opýtať do nemocnice kde ma operovali, už si pripadám ako hysterka, ale nechcem nič zanedbať

majamat
24. nov 2023

@meduzzzka podla mna, keby mas infekciu, tak mas vlemi silne bolesti, raz som takuto infekciu mala a nie je to nic prijemne. tiez som mala teplotu, kolegyna mala to iste a mala vysoku horucku a silne bolesti.
neviem teda aku to moze mat pricinu, ale jednou z pricin by mohli byt rozhadzane hormony, zrejme koli zakroku, mozno moze byt aj viac dovodv, ale nepoznam vsetky.

neviem co by bolo dobre, ku komu ist. jedine skusit tu pohotovost.

ja som mesiac po laparke - odstranenie maternice a nekrvacam, aj ked minuly tyzden som mala ruzovy vytok. dr mi dal Ascorutin.

neviem ci sa da kupit, ale ten by ti neuskodil.

meduzzzka
autor
24. nov 2023

@majamat ďakujem ti aspoň viem že infekcia by to nemala byť, Ascorutin by som mala vedieť kúpiť v lekárni vyskúšam 🙂

majamat
24. nov 2023

@meduzzzka tak nech pomoze.

complyc
25. nov 2023

@meduzzzka určite to rieš zmen doktora lebo je to nebezpečné. Znama robila na tychto operaciach, dobre vie akí alkoholici tam robili a čoho su schopní, beru ľudi ako maso na výúčbu. Preto je potrebne si operacie natáčať na video. Niekedy niečo prerezali človeku v tele keď sa im šmykol skalpel a potom to späjkovačkou spaľovali cievy, aby to prestalo krvácať. Atd. Lekarčina je len buziness od stredoveku nevymysleli nič poriadne. Len pokusy, covidy, a ine

meduzzzka
autor
25. nov 2023

@complyc o lekároch u nás v nemocnici nepochybujem, personál, sestry na jednotku. Vždy milé usmiate a ochotné. Ale ambulantných lekári, veľa krát sa mi stalo že ich moje otázky doslova obťažujú, majú svoje tabuľky a ak do nich s problémom nezapadáte, ste automaticky hypochonder, najhoršie je, že takéto konania spôsobujú aj smrť pacienta a všetci sa vlastne tvária že robia svoju prácu na jednotku. Polovica doktorov sú vyhoreni, frustrovaní ... Čo aj chápem ale vždy majú na výber tak ako my, namiesto toho si to odnášajú pacienti, je to začarovaný kruh. Rozbité nemocnice, staré prístroje, frustrovaní lekári=nespokojný pacient. Takto dookola :(

complyc
26. nov 2023

@meduzzzka kedysi som to tiez riešil. Trestne oznamenie pomohlo.

complyc
26. nov 2023

@meduzzzka 99% lekarov robi pre peniaze uspech, autoritu, spolocenske postavenie. 1 % si myslí, že ked postupuje podla pokynov farmaspoločnosti pomaha človeku.

maruska.s
7. máj 2024

@meduzzzka Ak sa môžem spýtať, ako ste svoj problém doriesila? Co bolo príčinou krvácania?