icon

Ako riešiť neustále pálenie a zápal v moči?

oriesokhnedy
10. máj 2024

Dobrý deň. V rozsiahlej diskusii tu na fóre som nenašiel rady ohľadom môjho problému, tak zakladám novú diskusia.

Mám 37 rokov, neliečim sa na nič, nikdy som nemal ťažkosti, pravidelné prehliadky absolvujem každý rok bez ťažkostí, ale Je to už rok čo ma trápi neznámy zápal v oblasti vylučovacieho ústrojenstva. Po návšteve urológa mi zistil zápal v moči, ale testy Escherichia coli, Kultivácia na Trichomonas vaginalis, Kul. vyšetrenie Mycoplasmu a ureaplasmu v moči, Chlamydia trachoma., Kult. vyšetrenie uretra, všetko negatívne a tam som na urológii skončil. Dostal som teda ďalší výmenný lístok a to na neurológiu, ale tam sa dostanem až o rok nakoľko čakacia doba je veľmi dlhá. Chcem to riešiť a nemám inú možnosť ako po vlastnej osi alebo čakať rok v ťažkostiach. O čo teda ide:

V máji v r. 2023 som mal silný zápal močových ciest a teplotu 39, odvtedy sa tak silný zápal a teplota nezopakovali, ale odvtedy nepravidelne, niekedy každý deň, niekedy raz za týždeň opakuje pálenie ktoré neviem presne identifikovať niekde možno v oblasti prostaty alebo niekde blízko análneho otvoru, pálenie je niekedy slabšie, niekedy tak intenzívne že sa to už nedá vydržať. S tým je spojený zápal v moči čo mi vlastne zistil aj urológ. Mám silný pocit na močenie, vymočím možno kvapku moču a na chvíľu sa uľaví a vzápätí sa to opakuje a celé to trvá i niekoľko hodín až kým príde úľava. Rovnako mám pocit i ako keby som potreboval na veľkú potrebu. Čo som si však všimol a mohlo by pomôcť k diagnóze a ďalšieho riešenia je zmena v sexuálnom živote. Ejakulát je číry a je ho pomerne málo oproti tomu ako tomu bolo pred spomínanými ťažkosťami. Niekedy práve ejakulácia spustí vyššie spomínané ťažkosti, ale nie je to pravidlo. Prosím o pomoc, čo by som mohol v súčasnosti urobiť aby som vydržal rok na vyšetrenie u neurológa. Prípadne ktoré vyšetrenia ktoré si zaplatím sám si môžem urobiť aby som zistil pôvod týchto zápalov. Ďakujem.

taktotedanie
10. máj 2024

@oriesokhnedy rok na neurologiu? Paneboze kde zijete? Ved si hladajte ineho neurologa! To mate siroko daleko len jedneho neurologa? Volajte, zhanajte turistika za lekarmi je v dnesnej dobe uplne normalna to sa chcete takto akoze rok trapit?! Nerozumiem fakt niekedy tych ludi………..
Ja by som ziadala nazor ineho urologa, zopakovat kultivacie a vytery, taktiez odber krvi, vysetrenie a sono brucha, obliciek, prostaty popripade az MRI danej oblasti malej panvy

sima338
10. máj 2024

určite zopakovať výtery, doplniť ešte aj vyšetrenie na ostatné pohlavné choroby (pre úplne vylúčenie) a hľadať neurológa inde, rok je extrémne dlhá doba

oriesokhnedy
autor
10. máj 2024

BB kraj, je to tak, také sú čakacie doby na neurológiu. U obvodného som bol s daným problémom dokopy 4x. Nie je to tak že s tým nič nerobím. Niektorí ľudia hľadajú rady vo fórach a pritom ešte neboli ani u obvodného a čakajú zázrak. Keď pôjdem 5ty krát k obvodnému, tak teraz už budem vedieť aspoň o čo žiadať. Volám, zháňam. Ďakujem pekne za rady.

taktotedanie
10. máj 2024

@oriesokhnedy neexistuje aby v celom bb kraji davali vsetci termin az o rok
J by som hldala aj ineho urologa a zopakovat kultivacie, vytery, krv, sono

oriesokhnedy
autor
10. máj 2024

@taktotedanie Vykonám!

luccija
10. máj 2024

@oriesokhnedy vyšetroval urológ aj prostatu?

paolne
10. máj 2024

Robili aj testy na pohlavne choroby?

oriesokhnedy
autor
Autor odpoveď zmazal
oriesokhnedy
autor
10. máj 2024

@luccija testy Escherichia coli, Kultivácia na Trichomonas vaginalis, Kul. vyšetrenie Mycoplasmu a ureaplasmu v moči, Chlamydia trachoma., Kult. vyšetrenie uretra neviem či je tam v tom zahrnuté aj vyšetrenie prostaty, odber krvi, moču a stery z moč. trubice.

oriesokhnedy
autor
10. máj 2024

@paolne testy Escherichia coli, Kultivácia na Trichomonas vaginalis, Kul. vyšetrenie Mycoplasmu a ureaplasmu v moči, Chlamydia trachoma., Kult. vyšetrenie uretra

luccija
10. máj 2024

@oriesokhnedy strčil Ti prst do zadku?🙂tak sa vyšetruje prostata, alebo sono

oriesokhnedy
autor
10. máj 2024

@luccija nie, nič z toho sa nedialo 😲