icon

Ako riešiť problémy s intímnymi partiami?

michel_152
1. sep 2026

Ahojte ženy,
mala by som na vás prosbu, resp. vaše skúsenosti, či ste mali podobné problémy, čo sa týka intímnych partií. Zaoberám sa s tým už nejaký čas a neviem si rady.
Týka sa to konkrétne troch vecí a neviem zistiť príčinu vzniku, napr. ako je tam dole vchod zadný a pošva, tak ten "mostík" medzi tým, tvoria sa mi tam také ranky pripomínajúce reznutie od papiera, potom začervenanie a svrbenie pyskov ohanbia, niekedy aj bolesť a nakoniec ako je klitoris, tak na vrchu ako začína vchod, tak tam sa mi tvorí tiež taká rezná ranka.
Prosím, mali ste už niektorá s týmito skúsenosti a ako ste to riešili? (ku gynekologičke pôjdem, len ma zaujímal aj váš názor).

Ďakujem 🙂

sissy27
1. sep 2026

@michel_152 svrbenie, zacervenanie, drobne ranky - ja by som to tipla na mykozu alebo kontaktnu alergiu. Ale nestracaj cas a chod na gyndu, same sa to nevylieci.

stela567
1. sep 2026

Moze to byt všeličo.
Ked sa tvoria ranky zvacsia to znamena ze je posva suchá. Skus intímny gel Vagisan je to hydrogél ktorý posvu zvlhči.

Občas sa to môže tvoriť aj ked ma zena nohavičky teplo uzavretý priestor. Zaparenie

simsalabim
1. sep 2026

@michel_152 najpravdrpodobnejsie mykoza alebo mozno aj bakterialna infekcia. Necakaj, chod na gyndu.

anonym_65779d
1. sep 2026

@michel_152
@michel_152 ja som mala presne co tt, aj som sa s tym dlho trapila. Gyn ma poslala na kozne, kozna mi predpisala clobetazonovu mast a pomohlo to.
Inak som skusala xy roznych kremov, masti a nepomohlo nic.

michel_152
autor
1. sep 2026
@anonym_65779d

@michel_152
@michel_152 ja som mala presne co tt, aj som sa s tym dlho trapila. Gyn ma poslala na kozne, kozna mi predpisala clobetazonovu mast a pomohlo to.
Inak som skusala xy roznych kremov, masti a nepomohlo nic.

@anonym_65779d na ktoré z toho presne to pomohlo? a už sa to neobjavuje? vyliečilo sa to?

anonym_75a573
2. sep 2026

Ak je to dlhodobe, moze to byt aj lichen.

danielahamar
2. sep 2026

Alergia,, hypermangan kúpele a vylúčiť alerg. Nejaké lieky neberies?

anonym_37344f
2. sep 2026

@michel_152 u mňa toto bol lichen sclerosus...

michel_152
autor
2. sep 2026
@danielahamar

Alergia,, hypermangan kúpele a vylúčiť alerg. Nejaké lieky neberies?

@danielahamar nie nič neberiem, až na vitamíny

michel_152
autor
2. sep 2026
@anonym_37344f

@michel_152 u mňa toto bol lichen sclerosus...

@anonym_37344f a ako si to riešila? A prešlo to? Lebo asi mám to isté tak , že čo s tým

zdenka11081983
2. sep 2026
@michel_152

@anonym_37344f a ako si to riešila? A prešlo to? Lebo asi mám to isté tak , že čo s tým

@michel_152 no moja cesta za diagnózou bola 3 mesačná..bolestiva ci fyzicky ci psychicky. Daj si do googlu lichen sclerosus na genitaliach. Nájdeš tam všetko. Pre mňa niečo hrozné.. je to nevyliecitelne ochorenie. So zlou prognozou

michel_152
autor
2. sep 2026
@zdenka11081983

@michel_152 no moja cesta za diagnózou bola 3 mesačná..bolestiva ci fyzicky ci psychicky. Daj si do googlu lichen sclerosus na genitaliach. Nájdeš tam všetko. Pre mňa niečo hrozné.. je to nevyliecitelne ochorenie. So zlou prognozou

@zdenka11081983 áno chápem len či existuje niečo nejaké rady ako to zmierniť aby som netrpela tým..nápady ako si to dala?

anonym_995921
2. sep 2026

@michel_152 pride mi to ako mykoza, neskúšala si aspon canesten krem?

simsalabim
2. sep 2026
@michel_152

@zdenka11081983 áno chápem len či existuje niečo nejaké rady ako to zmierniť aby som netrpela tým..nápady ako si to dala?

@michel_152 podla mna zacni u gynekologa. Kludne to moze byt iba obycajna infekcia ci vaginalna suchost, neries hned lichen ako tu najhorsiu moznost. Kolko mas rokov?

zdenka11081983
2. sep 2026
@michel_152

@michel_152 nedala som to a ani nedávam. Liecba mi nezabera. Možno aj pre ze 3 mesiace ma liečili na mykozy, bola som ako pokusny králik. Od počiatku som ja vsak podľa príznakov upozorňovala ze to je lichen. Ale ja mam aj iné autoimunitne ochorenia. Určite smer gynekolog a nedaj sa odbiť. Videla som aj na gynimum poradani tvoj príspevok.. aj tam ak pohľadas nájdeš co som tam napísala ohľadne lichenu a našich gynekologov (tých ktorých som navstivila bolo ich 8, každý jeden z nich mi povedal ze to nie je lichen) trvala som na biopsii ta lichen potvrdila aj VIN 1. Teraz som znova po biopsii z iného miesta kedze tam .to vyzera zle :( začalo to koncom februára. Predtým.som nikdy nemala žiadne ťažkosti. Držím palce nech ti to dobre dopadne. Najmä rýchlo.konaj. nenechaj to.rozbehnut tak ako ja...ja už som potom ani chodit nemohla.

danielahamar
2. sep 2026
@michel_152

@danielahamar nie nič neberiem, až na vitamíny

@michel_152 bolo to aj pred vitamínmi? Tie tazkosti

michel_152
autor
2. sep 2026

Ako jasné, idem zajtra ku gynekologičke a spýtam sa a snád mi povie čťo to je a z čoho najmä.. nechcem hned myslieť na najhoršie, nie je to také zlé ako sa hovorí, ale nepríjemné a niekedy bolestivé a objavuje sa to no často, ale nie vkuse akoby mesiace chápeme... vitamíny som vždy brala takže ono to prišlo akoby z ničoho nič.. mám 30 rokov inak.. objavuje sa to posledný rok a pol a za tú dobu sa v mojom živote veľa nezmenilo, že by tomu zodpovedalo, preto sa čudujem, že to prišlo z čista jasna

simsalabim
2. sep 2026
@michel_152

Ako jasné, idem zajtra ku gynekologičke a spýtam sa a snád mi povie čťo to je a z čoho najmä.. nechcem hned myslieť na najhoršie, nie je to také zlé ako sa hovorí, ale nepríjemné a niekedy bolestivé a objavuje sa to no často, ale nie vkuse akoby mesiace chápeme... vitamíny som vždy brala takže ono to prišlo akoby z ničoho nič.. mám 30 rokov inak.. objavuje sa to posledný rok a pol a za tú dobu sa v mojom živote veľa nezmenilo, že by tomu zodpovedalo, preto sa čudujem, že to prišlo z čista jasna

@michel_152 a za ten cas si uz bola u dr? Ci to zvyklo same odist? Nemas zaroven aj pocit sucha? Mozno by pomohlo zvlhcenie.