icon

Ako riešiť začervenanie prsníka po pôrode?

kikuaka22
10. apr 2024

Ahojte, som 3 týždne po pôrode. Na kontrole u gynekológa si všimli mierne začervenanie prsníka, tak mi nasadli antibiotiká. Prsník mám už tretí deň začervenaný a mám pocit, že mi to neustupuje. Bolesti nemám a ani hrčky som si nenašla. Mlieko ide, malého kojím prikladám. Skúšala som kapustný list, tvaroh, vínový obklad a stále mi to neustupuje. Mali ste niekto rovnaký problém? Čo vám pomohlo? Ďakujem za rady.

saxana000
•
11. apr 2024

Takto to zacalo mne.bolesti som nemala ani hrcky.len prso cervene.nezaberalo nic ani masaze ani obklady.az mi zacali trpnut prsty prisla som k lekarovi vytiahol z toho miesta vzorku a tam masivny zapal.tak.do anestezy rezat a vycistit..chod este raz k lekarovi nech to poriadne pozru.

kikuaka22
autor
•
11. apr 2024

@saxana000 dali mi vtedy aj antibiotiká, tŕpnutie som nemala. Teraz keď pozorujem, tak začervenanie sa objavuje po dojčení, odsávaní a potom to takmer zmizne.

saxana000
•
11. apr 2024

To je zaujimave.menis polohy pri dojceni?nemoze.ist o cisto len tlakove zacervenanie?ze ti tam tlaci babo alebo odsavacka?

kikuaka22
autor
•
12. apr 2024

@saxana000 áno polohy mením tak neviem, čím to je. Vnútri prsníka je tvrdé, nie malé hrčky ale je to v celom prsníku tvrdé. Nie na povrchu, povrch je mäkký ale tak hlbšie vnútri, tak neviem, či je to normálne, že to sú žľazy alebo to nie je normálne.